Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uyku Saatleri

PBBNDF

Bronz 1 Üye
Merhabalar. Yine bi sorum olacak affınıza sığınarak. Şimdi Makbuş kabuk atmaya çalıştığı için sürekli kaşınmak istiyor, gündüz odada hep birileri oluyor acaba utandığından kaşınmıyor mu? Ve bu yüzden mi emin değilim geç saatlere kadar uyku yok. Haliyle onun uyumasını beklediğim için bende geç uyuyorum. Ev pek sıcak sayılmaz, ışıkları söndürürsem kuru alan 20 derece hatta altına düşer. Söndürmesem bide ışığı bekliyor hanfendi sönsün diye durgunlaşınca kapatıyorum uyuyor.

Bazen gece ikileri, üçleri buluyor. Allah'tan tatil zamanına denk geldi. Acaba ışığı kapatıp yatsam uyur mu? Ve bi sorun olur mu bu? Gerçekten ev soğuk oluyor.

Cvp: Uyku Saatleri

Ben yatarken kapıyorum ışığı kendi biraz yüzüyor sonra uyuyor genelde .. kaşınma konusuna gelince bence kaşınır her ortamda duramaz yani :)

kaşınma işini su altında yapıyor. utandığından değil. hayvan hareketi gördüğünde yem verilecek algısıyla mango ile uğraşmaz gözü dışarda olur. hayvan sürekli kuru alanda uyuyorsa renkli normal ampul yakılıp loş ortam yakalanabilir. night glo'ya o kadar para vermeye gerek yok. ama kafa dışarda vücut su içinde kalacak bir yer ayarlarsan mesela filtre tepesi gibi hayvan onun üstünde uyur bu dertlerin olmaz. böyle bir olanak sağladığında ve oraya çıktığını gördüğünde gece kuru alanı çıkar orada uyusun. oraya alışınca kuru alanı koysan da çıkıp uyumaz artık.

bunun dışında lambayı söndürüp kuru alanın olmadığı tarafta 5-10 cm'lik hava boşluğu kalacak şekilde bir şey örtersen suyun verdiği buhar içerdeki havayı yumuşatır. geç yatmana gerek kalmaz. ışık söndüğü anda uyurlar. fakat sağlıklı olan suda uyumasıdır.

Zaten dediğiniz gibi kafa dışarda, vücut içerde uyuyor, filtrenin tepesinde. Bu sıkıntı olmaz di mi? Şimdi normal soft ampul almak istemiyorum. Elim bollaşsın biraz, night glo almayı düşünüyorum zaten. Üstünü örtmek olabilir bi ölçeyim, öyle yapayım.

Isıda kayda değer bi oynama yok gibi geçen sürede. Teşekkür ederim ikinizede .) Gözleme devam yinede bi 20 dakika kadar daha bakıyım, hemen soğuyacağını düşünmüyorum. Sonra sabaha bakarıım bide. Çok teşekkür ederim tekrar .) Ters bi durum olursa haberdar ederim yine .)

Suda uyuyorsa kuru alan lambasini neden kapatmadiginizi tam anlayamadim kuru alan lambasi 6 gibi kapanmali hatta sonra oda isigi acilabilir 10-11 e kadar

Benim odamda ısıtıcı yok, burda İstanbul'daki ev müstakil, ahşap çatı, oda baya soğuk oluyor. Gündüz ısıtıcı lamba sağlıyor ısınmasını. Ondan pek cekmek istemiyorum gece.

burnu dışarıda kalacak şekilde uyuyorsa lambaya gerek yok. night gloya hiç gerek yok. yattığın saatte lambayı da kapa. filtre üstünü bulması için pencereden ufak bir ışık gelsin yeter. ya da seni rahatsız etmeyecek led bir gece lambası da olabilir. bundan
http://www.tekzen.com.tr/urun/osram-led'li-renkli-gece-lambasi-657626

Işık çok sıkıntı oluyor bana Abi. Isıtıcı devreye girdiğinde ufak bi ısık yanıyor, bazen o bile uykumu bölebiliyor.

anladım. bu durumda tam karanlığı dene bakalım. ya filtreye ya rampaya tutunur.

Işık ve üstü kapalı bi sıkıntı yok gibi duruyor şuanda. Isı normal kuru alanda hala, filtrenin üstünede çıkmış sızmış bile. Şuanlık bi sıkıntı yok dediğim gibi teşekkür ederim önerileriniz için .)

Işık akşam kapanmalı. Oda ışığı dahil. Bazen oda ışığı biraz daha uzun yansada her zaman olmaz. Odaya hafif ay ışığı yada sokak ışığı girmeli. Böylece hayvan istediği saatte yani 21:00 da dahi uyumak isterse uyuyabilir. Oda ısısı 20 derecelerde ise suda 26 olsun. Fark nüyüdükçe hastalık riski artar. Akşam hava kararınca ısıtma lambasıda kapanıp eğer kuru alanda duruyorsa renkli bir ampul yakılmalı. Bunlar fazla pahalı değildir. Gerisini anlatmışlar.

Geri