Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uyku zamanı yapılması gerekenler nelerdir ?

Time Traveler

Yeni Üye
Merhabalar akvaryum kurulumunu ve ısıtıcı lambasını taktıktan sonra nasıl bir sistem yaratmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ? Kaplumbağam uyuyacağı zaman ışığını açık mı tutmalıyım aynı zamanda arıtıcı açık mı olmalı ? Yoksa tamamen arıtıcıyı ve ışığı kapatıp uyumasını mı sağlamalıyım ? Işık açık olunca kuru alana çıkıyor ve orada uyuyor. Bende geceleri ışığını açık bırakıyorum bu sebeple. Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Işığı kapatırsam sanki onu göremediğim için bir şey olabilir diye korkuyorum. 20 gramlık bir küçük olduğu için tedirginim.

Isıtma lambası günde 12 saat yakılır. Sabahtan akşama kadar. Hayvanların su içinde uyuması sadece burun bölgesinin dışarıda kalması uygundur. Böylece vücut su içindeyken üşümez. Onun için su yüzeyine yakın tutunacağı yada üstüne çıkacağı birşey koyarsan su içinde durur.

Hasta yada alışkanlık haline getirmiş hayvanlar kuru alanda durmayı tercih eder. Bunlar için ışık rahatsız edici olabilir. Bu durumda geceden sabaha ya seramik ampul yada 40 W renkli armut ampul kullanırız. Mavi öncelikli. Bu bulunamazsa kırmızı o yoksa yeşil renk ampul kullanırız.

Ampulü sök tak yerine iki lamba ve zamanlayıcı alırsan zamanı gelince biri söner diğeri yanar.

Filtre 24 saat çalışır. Gürültüde uyuyabilir ama hava kabarcığı veriyor yada su üstünden akıyor ise kabarcık olayını kapatıp filtrenin su çıkış borusu su üstündeyse su içine indirebilirsin. Motoru mutlaka su içinde olmalı. Onu su soğutur.

Cvp: RE: Uyku zamanı yapılması gerekenler nelerdir ?

cem' Alıntı:
Isıtma lambası günde 12 saat yakılır. Sabahtan akşama kadar. Hayvanların su içinde uyuması sadece burun bölgesinin dışarıda kalması uygundur. Böylece vücut su içindeyken üşümez. Onun için su yüzeyine yakın tutunacağı yada üstüne çıkacağı birşey koyarsan su içinde durur.

Hasta yada alışkanlık haline getirmiş hayvanlar kuru alanda durmayı tercih eder. Bunlar için ışık rahatsız edici olabilir. Bu durumda geceden sabaha ya seramik ampul yada 40 W renkli armut ampul kullanırız. Mavi öncelikli. Bu bulunamazsa kırmızı o yoksa yeşil renk ampul kullanırız.

Ampulü sök tak yerine iki lamba ve zamanlayıcı alırsan zamanı gelince biri söner diğeri yanar.

Filtre 24 saat çalışır. Gürültüde uyuyabilir ama hava kabarcığı veriyor yada su üstünden akıyor ise kabarcık olayını kapatıp filtrenin su çıkış borusu su üstündeyse su içine indirebilirsin. Motoru mutlaka su içinde olmalı. Onu su soğutur.

Teşekkürler cevabınız için. Benim kullandığım filtre tamamen suyun içinde motoru güçlü olduğundan merak ettim de sordum çok hızlı püskürtmesin diye biraz önüne taş koyunca çıkışı bi nebze durduruyor. Tekrardan teşekkürler

Debisi güçlü ise arka camdan ön cama doğru çevir bu şekilde cama geldiğinde debi şiddeti kırılır. Ucunda boru aparat yok ise hırdavatçıdan biz tüftüf borusu derdik sıva altı elektrik kablosunun geçtiği plastik boru var bundan ön cama birkaç cm boşluk kalacak boyda kestirip takabilirsin. Yalnız filtre motorunu da götür ki çapı tutuyor mu bak.

Hayvan belkide sirkülasyondan rahatsız olduğundan sürekli kuru alanda duruyor olabilir.

Geri