Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uyku

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Kapluşlarım sürekli karanlık ortam istiyorlar. Acaba uyumaları için karanlık ortam mı lazım?

Tabiki. Gece doğada suyun içi nasılsa o şekilde olmalı. Ay ışığı gelebilir. Ama bunun dışındaki ışıklar uykuyu engeller. Gece dışarıdan gelen ışık bile bazen rahatsız edebilir. Şehirde nede olsa sadece ay ışığı yok.

O zaman salondan odaya taşımam lazım onları çünkü salonda gece ışık hep yanıyor.

Cvp: Uyku

ben dalgıç florasan kullanıyorum. uyumuyorlardı. bitki ile gölgeledim. ortam loş olunca uyuyorlar. fiş şeklinde duy alıp 7,5 wattlık yeşil lamba takabilirsin veya kendinden fişli gece lambası da olur. maksat tam karanlık olup gözlerine bir şey dalaşmasını önlemek. ortam loş olsun. o zaman uyuyorlar.

Yatağıma yatınca karanlığın ne kadar gerekli bir şey olduğunu bir daha anladım ve dayanamayıp kapluşları odama aldım. Şimdi bir güzel uyurlar diye içim rahat etmişti ki şimdi de karanlıktayken kaptaki yükseltinin içine girmeye ya da girip çıkmaya çalışırken bir şey olur diye korkmaya başladım. Gerçekten zor iş valla :)

Cvp: Uyku

Perde arasından hafif bir gece ışığı sızsa yeterli.

Geri