Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Üzerindeki Beyazlık ?

thegatfadher

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
8
merhaba arkadaslar ben 2 gun once 2 tane su kaplumbağası aldım alırken yasaya bıleceklerı bırde uzerınde palmıye agacı olan su fanus gıbı seyden aldım yem olarak bır paket kardes verdıler ve gunde 1 kere beslememın yeterlı oplacagını soyledıler sezce degıstırmem ve ya eklemem gereken bırsey varmı

- Bu arada bırının uzerınde ufak bır parlaklık ( beyaza benzıyor) var sızce bu o hastalık olan beyaz lekelerden mıdır tedavı ıcın ne onerırsınız aynı zamanda uzerınde iz olan ortama daha uyum saglayamadı tasların altına gırıp butun gun orda duruyo yemını verınce yarım saat sonra falan kalkıp onu yıyo ve tekrar yatıyor sizce o iz yuzundenmıdır bu olay ?

Ve o fanusun tabanına tas mı yoksa kummu koymak gerekıyo suan aldıgımda ıcınde bulunan reklı taslar ve onlardan daha kalıtelı taslar var

Simdiden tesekkurler
Edit furkan54ozan:Konu başlıgı konu içeriği ile alakalı olmalıdır.
 
RE: YARDIM

bazı sitelerde bu davranış insanı dövecek gibi karşılanır ama bu bence bu kişini can havliyle çözüm aramısını gösteriyor imkanınız varsa o haycanı akvaryuma geçirin size şöyle bişey yazim daha iyi anlayın

AKVARYUM MALZEMELERİ VE FİYATLARI (KAZIK YERDEN:D :D)

AKVARYUM 50 TL DESEK
ISITICI 20 TL DESEK
FİLTRE 20
IŞIK KAPLUMBAĞALARA TAKILANLARDAN DE GÖSTERİRLER 20 TL
NE KADAR ???

110 TL PEKİ BU HAYVAN NE KADAR YAŞAR ÖYLE Bİ AKVARYUMUN İÇİNDE EN AZ 5 6 YIL Kİ İNSAN Bİ BAŞLAYINCA BIRAKAMADIĞI İÇİN KESİN BÜYÜTÜRSÜNÜZ :D İYİ BAKARSAN 8 YIL YAŞAR :D :D O HAYVANIN HEP KÜÇÜK KALCAĞINI SANMA DOSTUMM;)
 
RE: YARDIM

kum kullanmanızı önermem zemin için kaplumbağaların yutamıyacağı derece iri taşlar kullanabilirsiniz, çıplak kalmış olsada pek sorun teşkil etmiyecektir, yeterki suyu sıcak ve filtreli olsun ..
 
RE: YARDIM

Kaplumbağanız kapta olduğu sürece sıkıntılarla karşılaşırsınız. Bu yüzden mutlaka tam ekipmanlı bir akvaryum alın. Beyazlık yumuşak mı? Pamuksu yapıda mı? Kötü kokuyor mu? Sadece kabuk kuruyunca mı belli oluyor? Bu sorulara yanıt verirseniz ve de fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı oluruz size. Forumda hastalıklarla ilgili bölümde de zaten fazlasıyla bilgiye ulaşabilirsiniz. Foruma hoşgeldiniz.
 
Geri
Üst