Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Üzerindeki tortular

Kaplumbağacibasi

Bronz 4 Üye
Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
44
Selamlar. Kaplumbağama 6 gündür 33 derecede tetradox tedavisi yapıyorum. İyileşti, yalnız kendisinin sürekli yüksek ısıda suda kalmaktan ve antibiyotikten dolayı derisi dökülmeye başladı ve her yerinden tortu gibi ölü eski deri fışkırıyor. Ne yapmalıyım onları temizlemek için.
 
Cvp: Üzerindeki tortular

Kendi kendine dökülecektir, dökülmesine yardımcı olmayın..
 
Cvp: Üzerindeki tortular

normalde deri atıyor zaten belki antibiyotik bu süreci hızlandırmış olabilir. deriyi kendisi her daim döker. akvaryuma alınca ve ince kumda varsa ona sürtünerek atıyorlar yiğitin belirttiği gibi dokunmayın. iyileştiğine kanaat getirdiyseniz öbür tarafa alabilirsiniz artık. ama akvaryumdaki derece 28-29'da dursun bir süre.
 
Akvaryum sürekli 28de zaten. :) Birde hasta olmayan bayağı bir boy atti kavga çıkacak diye çok korkuyorum.
 
Cvp: Üzerindeki tortular

evet öyle özellikleri var en basit bir hastalığa bile yakalansalar gelişim duruyor. ben ilk aldığımda büyük olan yakın zamanda 1 aylık bir kulak iltihabı mücadelesi verdi şimdi öteki ondan 1-1,5 cm daha büyük. yemlerini düzenli pay ettin mi birşey olmaz.
 
Gayet normal. Hastalık bitince vücut kendini yenileme aşamasına girmekte. Arkadaşların bahsettiği gibi müdahale etmeden kendisinin dökmesi beklenmeli. Yeterli akvaryum hacminde kavga etmeleri daha az ihtimal. Eğer şartlar böyle ise çekinmeyin.
 
Hayır dev gibi akvaryumda yine gidip dipdibe geziyorlar. Hani birine mama verirsem öteki kaçırmasın diye heralde :)
 
Genelde hepsi bu şekilde davranır. Bir müdahale yoksa sorun olmaz.
 
Cvp: RE: Üzerindeki tortular

Kaplumbağacibasi' Alıntı:
Hayır dev gibi akvaryumda yine gidip dipdibe geziyorlar. Hani birine mama verirsem öteki kaçırmasın diye heralde :)

dipdibe gezmeleri iyiye işaret birbirleriyle anlaşıyorlar. çift olarak alınanların uyuşması kolay oluyor. özellikle yavruyken. tek alınan hayvanlarda psikolojik problemler oluyor. sonradan alınanlar olursa bu sorun çıkarıyor. gerginlik ve kavgalar ciddi yaralanmalara kadar gidiyor.
 
Geri
Üst