Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uzun kuyruk

yelizece

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşım kaplumbağa bulmuş bende besliyorum diye getirmiş çok yavru daha beslerim ama bunun cinsiyeti farklı benim kormızı yanaklı kaplumbağam var 9cm diyebilirim bana bu kaplumbağayı getirmiş ama kuyruğu çok uzun neden böyle ilk defa böyle bir kaplumbağa görüyorum. Yetiştirilmeyle ilgili bilgide verirseniz sevinirim mailto:/oOlEbQ.jpg

mailto:/PlznEb.jpg

Bu çizgili dere kaplumbağası yerli tür ve koruma altına alındı. Mümkünse arkadaşın bulduğu yere götürüp bıraksın. Doğal ortamda yaşamış hayvan.

Res ile bir arada olmaz. Bu hayvan daha uysaldır. Ki res büyük demişsin zaten. Saldırma ihtimali yüksek. Kum olarak 1-3 mm dere kumu ve 26 derece su ısısında yaşar. Rese göre sakindir. Ayrı bir sistem kurman gerekir.

Cvp: Uzun kuyruk

Anladım mesafa biraz uzak ve çalıştığım için oralara gitmem zor olacak 2-3 hafta sonra gidebilirim ancak yemek yemiyor ne verebilirim

Hayvan ortam değişikliğine bağlı adaptasyon güçlüğü çektiği için iştahsız. Daha önce insan görmemesi de cabası. Tedirginliğini atması için yem verip uzaklaş. Gammarus ve raffy P yani ne yem var ise bunlardan birer tane atıp uzaklaş. Bir de yumurta akı dene. Haşlayıp bir parça ver. Hangisini yer ise ondan devam edersin.

Bu süreç 15 güne kadar sürebilir. Hayvanı fazlada bu ortama alıştırmamak lazım. Doğada arayarak bulduğu yiyeceği burada önünde buluyor. Uygun zamanda ve gerekirse arkadaşın ile gidip bulduğu yer nere ise tam o noktaya koyun.

Hayvanı doğal ortamındaki gibi akşam olunca ışık almayan bir odaya koy. Işık oldukça uyumayacaktır. Bu seferde doğal ortamına alışma sürecine girmesin.

Tamam teşekkür ediyorum dün yumurta akı koydum hareketlendi ama baktım yememiş ?şuan adasında duruyor çogunlukla adasında vakit geçiriyor.

Dursun. Kendi istediği gibi hareket etsin. Ortam ısısı orta düzey olsun ama lamba koyma. Hayvan doğal ortamına geri dönecek. Uyumu kolay sağlasın.

Cem abi yemek hala yemiyor kuru alanda uyuyor gözleri kapalı dalmış baya :) şuan ısıtıcısı yok hastalanacak diye korkuyorum. Benim kaplumbağamın akvaryumuna koyimmi hiç mi anlaşmazlar ?

İkisi bir arada olmaz. Res büyük hayvanı hırpalar. Kuru alana marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından bir tane koy.

Götüreceğin zaman uzun ise res suda iken lambayı bu hayvanın kaldığı yere konumlandır. Sonra diğerine koyarsın. Kuru alan taş ise hayvan üşüyebilir. Üstüne halı kaydırmaz tarzı birşey koy.

Yemleri de dene. Suya inmiyor ise kuru alanda önüne koy. Kokusunu alınca belki yer. Bu açlık15 güne kadar gidebilir. Sonrası risklidir.

Geri