Atyxah
Gümüş 4 Üye
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cem abi peki 5 litrelik plastik şişelere musluk suyu koyup kapağını açıp üstünü tül ile örtüp beklesek o da kullanılabilirmi? Bekletirsek kaç gün bekletmeliyiz?Su buharlaşınca kireç tortusu kalıyor.
Ya arıtma cihazı varsa o suyu kullanın ya da içme suyu ile şebeke suyunu inceltin.
Peki içine su düzenleyici falan koyayımmı? Kullanacaksam ne kullanayım?İlk gün havalandırılacak sonra kapağı kapatılacak. Ama bu kirece çare değil.
Gölgede 1 hafta durabilir. Arıtma sular daha uzun süre durur.
Peki siz akvaryumu doldururken musluk suyu mu kullanıyordunuz? Bizim evde arıtma yok mecburen musluk suyu kullanmak zorundayım.Gerek yok. Fiyatı yüksek, çok gidiyor. Başa çıkılmaz.
Peki musluk suyundaki kireci azaltmak için bir yöntem var mıdır?Ben arıtma cihazı almıştım ondan dolduruyordum.
Cem abi 5ltlik şişenin yaklaşık 1 litresi falan damacana suyu, gerisi musluk suyu olacak şekilde koymuştum, yaklaşık 2 gün dinlendi ağzı açık şekilde tül ile kapatmıştım. Bugün dip çekimi yaptığım için 5 litrelik pet şişedeki musluk suyunu da koydum. Bu şekilde olur mu?İlk gün havalandırılacak sonra kapağı kapatılacak. Ama bu kirece çare değil.
Gölgede 1 hafta durabilir. Arıtma sular daha uzun süre durur.
Abi zaten akvaryumun suyunun %80 i damacana suyu, o yüzden bir sorun olacağını bende düşünmüyorum. 6-7 aya da ömürlük akvaryumu yaptıracağım. 1 sene bekleyemeyeceğim Kış gibi veya kış sonu yaptırmayı düşünüyorum.Olur. Doğrudan şebeke suyu kireç yapar. Bu havalandırma işi sudaki klorun uçması için. Bazı şehirlerde fazla koyuyorlar bu sefer hayvanların gözü yanıp kan çanağına dönüyor.
Abi bende seninkinin aynısını yaptırmayı düşünüyorum, ama maalesef çoğu resim gözükmüyor.Benim 2013'te yaptırdığım paraya ki iyi paraydı. Şimdi bir kutu büyük boy yem alıyorsun.
Abi 1400-1500 tlye arıtma cihazları var, onlar olur mu?İçme suyu maliyeti ile başa çıkılmaz zaruri şebeke suyu kullanılacak varsa arıtma cihazı yoksa en kötü arıtma cihazı alman bile doğrudan şebeke suyundan iyidir.
Ben su düzenleyici kullanıyorum kaplumbağa için olandan 40tl gibi bir fiyatı var 85ml. Su değişiminde suyun tamamını değiştiriyorum sararmaya başladığı zaman haftada 1e denk geliyor.Gerek yok. Fiyatı yüksek, çok gidiyor. Başa çıkılmaz.