Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uzun süren iştahsızlık

anka

Bronz 3 Üye
Katılım
5 Ara 2013
Mesajlar
74
merhaba arkadaşlar forumda kaplumbağa hastalıkları ile ilgili konuların bir çoğuna göz attım ama belirtiler konusunda ortak yönlerde var olmayanda benim kaplumbağam çizgili su kaplumbağası yaklaşık 7 aydır bende bundan 10 gün öncesine kadar ısıtıcı olmayan kuru alanı mevcut su derinliği 10 cm olan 45/35/30 cmlik bir akvaryumda bakıyorudum 10 gün önce 100 cm 50 cm 50 cm bi akvaryum yaptırdım ve akvaryum üstü kuru alanda kurdum kuru alan için ısıtıcı lamba temin ettim ve 60w soft ampül taktım akvaryum içine ise silis kum mango kökü ipek yapraklı bitki termostatlı 200 w lık ısıtıcı hava moturu ve iç filtre yerleştirdim kuru alan ısım 32 derece su sıcaklığını ise 28 derecede sabit tutmama rağmen kaplumbağam son 2 gündür hiç suya girmiyor daima kuru alanda ve uyuyor diyebilirimki ellemesem uyanmayacak asıl sorunum ise kaplumbağam 20 gündür hiç yem yemiyor hazır yemin haricinde haşlanmış balık parçası verdim onuda yemedi son 2 güne kadar suda inanılmaz hareketliydi yerinde durmuyor en dibe batıp bi hızla yukarı doğru çıkarak kendince oyunlar oynuyordu kabuğunda bi sorun yok kabuk boyu 4 cm falan alt kabuktada bı sıkıntı yok herşeyi tam hazırlamışken böyle bi sorunla karşılaşmak inanılmaz canımı sıkıyor öncelikle iştah konusunda bi şeyler yapmak istiyorum yemediği sürece daha kötü olacak sonuçta yada bu tür bir nevi kış uykusunamı yatıyor anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Merhaba, anlattığınız durum genellikle hastalık özellikle akciğer enfeksiyonunu belirtsede 2 gün önce sağlıklı yem yiyen bir kaplumbağın 2 gün sonra direkt hasta olması mümkün değildir.

Benim aklıma daha çok benim de her sene belli aralıklarla bu sorunu yaşadığım kabızlık durumu aklıma geliyor. Kabız kaplumbağalar yem yemez yada ağzına geveledikleri yemleri tükürürler. Bunun yanında suya soksanız bile 5-10 dk yüzüp direkt güneşlenmeye çıkarlar ve uyuklarlar.

Bu durumda günde yarım saat 30 C derece su sıcaklığında bir kapta ılık banyo yaptırabilirsiniz ve zorlamam kaydıyla bacaklarına ve kuyruğunun kalın olan kök kısmına masaj yapabilirsiniz. Genellikle 3-4 gün sonra ilk dışkıyı yaptıktan sonra rahatlarla. Bu esnada ılık su banyosu yaptırdığınız kapta ağzına 1 damla kadar devit 3 vitaminini verebilirsiniz.

Yukarıda anlattığım durum kabızlığa karşı bir çözüm olup; yine de gözlemlerinize dayalı diğer hastalıkları da göz önünde tutun. Ama dediğim gibi akciğer enfeksiyonu veya üşütme gibi durumlarda bazı evreler ortaya çıkar ve kaplumbağa 2 günde kuru alanda sürekli uyuklayacak durumu gelmez. Aynı zamanda kuru alanda sık sık esneme ağzını açma ve tıslama sesi de çıkmıyordur eminim olsa fark edersiniz diye düşünüyorum.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

son 2 gündür suya hiç girmiyor ve kuru alanda sadece uyuyor emre yem yememe problemi 20 gündür var ve hiç yemiyor
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Eğer yem yememe daha uzun sürdüyse bu üşütme ve akciğer enfeksiyonuna bağlı olabilir. Bu konuyla ilgili tedavi yöntemlerini detaylıca anlatılıyor ilgili konu başlıklarında. Ancak en doğrusu bu tedavi yöntemine başlamadan sürüngenlerden aynlayan bir veterinerin teyidini almak daha doğru olacaktır. Genelde akciğer enfeksiyonunun ileri safhalarında nefes almakta zorluk, sık sık kuru alanda ağzını açmalar ve tıslama şekilde sesler de duyulabilir.

Anlattığın bakım şartlarına göre herşey uygun yani üşütmesi için de bir neden yok. Ancak 20 gündür yem yememsi ciddi bir tehlike yavaş yavaş bağışıklık sistemi zayıflayacaktır. Ağzdan vitamin takviyesi yapabilirsin. Bu süre zarfında kuru alan ışığını 24 saat yak. Kuru alanda vakit geçirdiği için daha fazla üşütmesine izin verme.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Şuan imkanlar uygun fakat 10 gün öncesine kadar ısıtıcı olmayan akvaryumda olduğu belirtilmiş yani önceden üşütmüş olabilir. Durum fark edildiğine göre, bakım şartları da iyileştirildiğine göre Emin Bey£in uyarıları dikkate alınarak iyileştirilebilir ^^

Geçmiş olsun.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Kusura bakmayın işte yazdığım için detaylı okuyamamışım. Daha önceki şartlara dikkat etmemişim. Aynen Neslihan'ın dedikleri geçerlidir.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Merhaba,

Kaplumbağanızın kabuk boyu ne kadar? Varsa fotoğraf paylaşabilir misiniz?


Ayrıca kaplumbağanız yerli bir tür. Su sebeple rahatsızlığı geçtikten sonra su sıcaklığını 26 derece civarına ayarlamanız yeterli olacaktır.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Kuru alan ısısı 30 derece su ısısı ise 25 derece yeterlidir. Hayvan büyüyünce 1 er derece düşebilir. Su değil ama kuru alan ısısı etkilemiş olabilir. Yem yememe durumu söz konusu olmasa diyeceğimki kuru alanda durmasına takılmayın. Bu hayvanların davraışları ve sistemi kullanışı kırmızı yanaklardan daha farklı.

İştah kaybı durumu için veteriner ziyareti kaçınılmaz. Net birşey söyleyemiyorum. Bu ısıtma lambası olmadığı için hazımsızlığa bağlı iştah kaybının devamına bağlı da olabilir, hastalanma evresinde olup iştah kaybıda olabilir. Kontrol ettirip teşhisi veterinere bırakmalı.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

hayvanın yutup da çıkaramayacağı büyüklükte taş parçaları var mı ? bir de vitamin damla takviyesi lazım. ağız çevresine sürülmeli. bu iştahını artırır. normal düzenine göre çok sıcak bir ortam sağlamışsın. emrenin dediği değerler uygundur. hayvan önceki durumuna göre sıcağı bulduğu için ısıdan verimli şekilde faydalanma çabasında. bunun yanında büyük ve farklı bir ortama girmiş. elinde raffy P yoksa ondan alıp onunla işe başla. bir kereliğine suya bırak nasıl bir davranış sergileyecek. yüzme konusunda sıkıntısı var mı gör.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

arkadaşlar dayanamadım biraz önce veterinere götürdüm kaplumbağamı veteriner yememesi normal kış uykusuna geçmiş metabolizması yavaşlamış bu yüzden genelde kuru alanda durduğunu söyledi çok fazla rahatsız etmeyin dedi ve tam anlamadım ama kuru alan boyutunu küçült biraz dedi devit damla yı sorduğumda metabolizması yavaşladığı için çokta vitaminden yararlanamaz dedi aslında görünürde hiçbir sıkıntısı yok kabuğu gayet sert gözleri normal nefes almasında falanda sorun yok ama bayağı korkuttu beni iştahsızlık yüzünden eve geçtiğimde resimlerinide yükleyeceğim öylede yardımlarınız olur belki bu arada siz iştah konusunda vitamin olarak ne kullanıyorsunuz
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Destek olarak buna uygun yemler olunca standart vitamin uygulaması gerekmiyor. Ancak bu gibi durumlarda iştah açsın ve gücü toparlansın diye Sera reptilin ve JBL aqua vitaminlerinden birini kullanmak gerekiyor. Hayvan ısı koşullerından ötürü zaten kış uykusuna giremeyecek. Bence toparlaması gerekiyor. Veterinere karışmak istemem ama kış uykusuna yatması hazırlıksız doğru değil bence.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

ortam sıcakken kış uykusuna yatmaz. veteriner bence kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiş. bu durum şu şekilde de olabilir. ortamı güzel ve ısısı yüksek o arada bir cereyan veya oda ısısında bir soğukluk olduysa bu hayvanı çarpar. lamba her ne kadar ısı versede çevreden soğuk alabilir. veya önceden bulunduğu ortamın kırgınlığı şimdi devam ediyordur. kulaklarda şişlik var mı onu belirtmemişsin.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

[IMG]mailto:/11ty0qg.jpg*
[IMG]mailto:/opra13.jpg*
[IMG]mailto:/2mxqir.jpg*
[IMG]mailto:/2ls89yc.jpg*
[IMG]mailto:/2sbofnp.jpg*


resim yüklemeye çalıştım umarım yapabilmişimdir
arkadaşlar aslında bende sizinle aynı düşüncedeyim sonuçta uygun ortam sıcaklığı ve alan sağlanmışken niçin kış uykusuna yatar çözemiyorum ama ben biraz daha rahatsız edecem kaplumbağamı belki yeme sıkıntısında bi çözüme ulaşırım yada ben sadece içimi rahatlatacam böylece o yine kış uykusuna devam edecek
 
Bu kaplumbağa ilk kez mi sizinle oldu yoksa bir süre doğada yaşayıp mı geldi? Saçma olacak belki ama geçen kış kış uykusuna yattıysa dönemsel bir davranış sergilemiş olabilir mi? Emre bu konuda daha tecrübeli cizgililer konusunda. Sonuç olarak kırmızı yanaklılar çiftliklerde ürüyor ve direkt akvaryumlara giriyor. Doğadan gelen bir hayvaan belki iç güdüsel olarak böyle yapıyor olabilir.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

emin emre senin belirttiğinde olabilir. doğadan gelmişse ve bir sene önce kış uykusuna yatmışsa aynı psikoloji görülebilir. zaten mülayim hayvanlar resler gibi bir ataklıkları yok. anıl yemlerden neler var elinde ? tarihi geçmiş olabilir mi ?
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

Doğru tespit arkadaşlar. Bu hayvan yavrudan alınmayıp bir kış geçirdiyse zaten muhtemelen bu ikinci kışı olacağından ötürü şartlanma davranışı gösteriyor olması büyük olasılık. Hayvanın esaret altındaki yaşamı bu kışı geçirince rayına oturur. Benim sahiplendiğim hayvanda aldığım bilgiye göre doğadan alınış bir hayvandı ama düzene oturmuştu ve bu tarz zorluk meydana gelmedi.

Bence ısı şartları doğru sağlanıp biraz daha gözlemlenmeli. Bu esnada hergün bir kaç kez suya girdiğinde karides yemleme denemeleri yapılırsa iyi olur. Kokusu bence kısa süre sonra cezbedecektir. Vitamin takviyeside ağızdan yapılmaya başlanmalı. Şu an hayvanın zayıflama durumuda yok. Metabolizmayı yavaşlattığı için enerji sarfiyatı az. Hayvanın rengi çok güzel, bu yavru hallerindeki açık rengi çok şirin. Umarım beslenme alışkanlığını hemen toparlar ve bizi üzmez.
Kuru alanda durması biraz türe özgü diyebilirim. Bu tür yavru iken suyu sevsede zamanla karaya kırmızı yanaklılara göre daha çok çıkan bir huy sergiliyor. Benimki gece özellikle kuru alanda uyur.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

eminemre tespitin doğru ben 1 mayıs 2013 te doğada yol kenarı asfalt üzerinde buldum kaplumbağamı elime aldığımda yerinde durmuyordu resmen 1 lira büyüklüğündeydi tam olarak ama doğum tarihi geçen kıştan öncesine uzanırmı onu bilmiyorum tabi aynı davranışı sergiliyorsa muhtemelen geçen kıştan önce doğmuştur
yem olarak elimde sera raffı p sanyu turtle stıck ve pets family var tarihlerindede sıkıntı yok gerçi 3 yemi aynı anda vermedim ben yemediği için arayışa girip aldım ama yine yemedi dediğinizi yapacam karides yemleme yapmaya çalışacağım dün akşam biraz sevindirdi beni yarım saat kadar suya girdi tabi sonra yine kuru alan ve uyku modu vitamin olarak ağızdan vermem için önerebileceğiniz bir ürün varmı acaba
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

sanyuyu at turtle stick haftada bir olarak eritilebilir. sanyudan biraz daha iyidir. en iyileri sera, jbl, tetra ve tropical yemlerdir. raffy P yanında alacakların jbl agil, sera mineral, tetra reptomin ve sera raffy I veya jbl gammarus schildkroten futter diye geçiyor. içinde bir miktar stick var ama gammarusları I'dan biraz daha iri. bunları al.
 
Cvp: uzun süren iştahsızlık

bilgiler ve iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler yemlerin marka konusunu bugün değerlendirip temin edecem umarım biran önce bu uyuşukluğunu atar üstünden
 
Geri
Üst