Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

vantuzu cikariyor ve takarken bana kiziyor

Şelale

SKF Delisi
Merhaba,
Buyuk kaplumbagam Deniz kuru alanin vantuzunu cikariyor ve ben takarken elimi isiriyor. Hayvanin agiz yapisi guclu olmaliki fena acitiyor. Az once 5. kere vantuzu takarken elimi tam isiriyodu burnunu yavasca ittim. Simdi yine dusurdu ve bu 6. oldu. Bunun sonu gelicek gibi degil. Nasi vantuzdan uzak durucak? Ben salmonella olucam diye endiselenmiyorum habire elimi onlarin yuvasina sokuyorum insanllah zarar gormezler diyorum ama onlar yaramazlik yapiyor. Bu sorun nasil duzelicek?

Cvp: vantuzu cikariyor ve takarken bana kiziyor

Elini kaplumbaga veya sularına dokdunduktan sonra ellerini sabunlarsan salmonella bakterisi geçemez sana. Buna dikkat edersen hiç bir sorun olmaz. vantuz cıkartma konusunada bişey diyemiyorum rahatsız oluyor yada oyun oynuyor sanırım :) vantuzları kuru alanın alt tarafından tutturmayı dene ?

Zaten yikiyorum bugun 9 kere yikadim. Vantuzu alt tarafa takamam cunku su icinde kaliyor ve suda yapismiyor.

Turtle bank kullanmayı dene? Daha önce ben kullanmadım ama, fotoğraflarını gördüğüm kadarıyla zannedersem vantuzları kaplumbağaların müdahale edemeyeceği biçimde içeride.

Su anda bu akvaryum icin bisey almak istemiyorum cunku akvaryum kucuk geliyo ve ben buyuk akvaryum icin para bitiktirmeye basladim. Buyuk akvaryumda oyle yapariz.

Vantuz suyun içinde yapışır benimde suyun içinde vantuzum var iki tane yapışıyor ama ordanda çıkarırı bilmem. Oyun oynuyor ama sen denizin oyununu bozuyorsun. : )

su içinde çıkarması zor yalnız yapıştırırken camı diğer elinle arkadan destekle. aslında bu iş için gri scotch bride bantları var ama pahalıdır. ufak bir şey içinde onu almaya değmez. makara şeklinde yara bandıda var ama onun ipliksi ayrışması hayvanın yutmasına neden olur. önüne birşey koysan üstüne çıkıp kaçma riski var. aslında tutunabilse acı biberi sürecen ısırmaya çalıştığında ağzı yanacak gıcık bebenin bir daha ellemeyecek. kafayı bir defa takmış kaçarı yok her daim sökmeye çalışacak.

Şelale, arkadaşların dediklerine ek olarak ben de vantuzlara sıcak su dökmeni öneririm.
Bir hayli kuvvetli yapışıyorlar. Umarım yardımcı olur.
İyi forumlar.

Vantuzun kalitesi ilede alakalı. İyi vakum yapamayan vantuz daha kolay kurtulur. Bence vantuz ile oynamasını engellemek gerekiyor.

Ama bununda imkanı yok gibi.

Emre abi simdi akvaryuma annem tas koymus onunla ugrasiyo. Vantuza dokunmuyo :)

Taşı küçük seçmeyi dene istersen. Gene ilgi ona giderse iyi olur.

Ben suya sigara atsam ilginin onda olacagini dusunuyoum :) :D
burda Deniz den bahsediyoruz :)

Geri