Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

vantuzu cikariyor

Şelale

SKF Delisi
Arkadaslar ben kuru alanimi vantuzla tutturmustum (cd kabindan yapmistim) Şelale vantuzu cikartiyor ve kuru alan suya dusuyor. Dun 6 kere duzelttim. Bugun de 3 kere aksama kadar yine duzeltirim byuk ihtimal. Vantuzun onune tas koydum bizim §elale tasi itti ve vantuzu yine cikartti. Halsizlik durumu bitti (masallah diyin :)) ama simdide cok yaramaz oldu. Tirnaklarida baya uzadi. Sizce neden yapiyo

Haha görüntü çok şirindirrr oda kuru alanl birlikte suya düşmüyor mu. : )

Bende o sorun yok kuru alan tastan yaptım ,, gercekten komik olur nasreddin hocanın bindiği dalı kesmesi gibi :haha:

Bu arada vantuzu tersten takmayı dene yani yapışan yerleri cd kabının altında kalacak şekilde o zaman ulaşabileceğini sanmam büyük ihtimal onu yeni farketmiştir ve ne olduğunu merak etmiştir denediğinde de ortam lünapark gibi olunca.: )

Düsdükce hoslarına gidiyo ben elime alıyorum atlıyo suya bidaha ister gibi cırpınıyor suda sapikler :D

Kuru alanla birlikte suya dusuyolar sonra da saf saf bakiyo : - nerdeyim ben yahuu? Der gibi :)
Kaplumbaga diye gecmeyelim valla komedi bunlar yaa .

Evet ya dustuhunde hosuna gidiyo ama sasiriyo da

Senin dedigini yapinca da vantuz suyun icinde olucak ve suda yapismayacaktir. Ben zaten kuru alan icin baska ( degisik) bisey dusunuyorum.. o dusundugum sey olursa hem goruntu cok hos olucak hem benimkilere degisiklik.

Bu arada 3 vantuzum var ve bir tanesini dusuroyo. Ve bu bir vantuz hep ayni hic degismedi. Digerkiler sol camda.

Benimki ters ama sudan yüksekte kuru alar sadece kapağının ucu değiyor en azından alana kadar önlersin diye söylemiştim

Düstüklerinde soka giriyolar sonra sağa sola saf saf bakıyolar gercekten cok sapsikler ya ben izliyorumda cok komik halleri var :D Kapluştron un dediğini dene bi degisiklik olurmu bakarsın :)

Yarin degistiririm belki. Zaten suanlik bir sorun gozukmuyor. Vantuz kurtuldu :)

Cvp: vantuzu cikariyor

konuyla alakasız olcak benim kaplumbağalarımda çok hareketli.Nerdeyse benden hiç kaçmıyorlar akvaryuma yaklaşınca kuru alandan akvaryumun tepesine tutulup dikiliyorlar yem vercem sanıyorlar.Akvaryuma su takviyesi yaparken bile hemen suyu döktüğüm yere geliyorlar.Bu iyi bişey mi ?

Tabikide iyi bisey. Benimkilerde ayni seninkiler gibi. Bizi taniyolar ve seviyolar cunku biz : yem :) :D

Normalde suya atlamaları lazım boyları ne kadar sorun oluşturacak bişey değil size alışmışlar baya el ısırma falan varmı çünkü büyüdüklerinde kendilerine daha çok güveniyorlarmış kaçmayıp akvaryumunu savunanlar elini yaklaştırmayanlar bile oluyor. : )

Yem vermesek suratımiza bakmazlar walla benimkiler suyu sıcratıyo cırpınıpta :D

Evet benimkiler beni isiriyo. Besle kargayi oysun gozunu.

Gecen yazmıştım ben yem sanıp elimi kaptı sonra pisman oldu ^^ yanıma yüzdü masum masum baktı bana :D

Cvp: vantuzu cikariyor

Ama çok çabuk oldu birini 10 gün önce aldım birini de 8 gün önce. 4.5 cm ikisi de el ısırma oluyor tabi yemle karışık benim parmakta gidiyor arada.Hatta kafalarına felan dokunuyorum arada öyle çok birşey yapmadıkça çekmiyorlar.Benim ölen kaplumbağam bunlara göre çok ürkekti ondan şaşırdım biraz.

Her kaplumbaganin huyu baskadir. Ilk kaplumbagam (5-6 ay once aldim) 2 ay boyunca bana alismadi. Ama digerini (1 ay once filan aldim) 2. Gun bana alisti.

Bazıları çok hareketli ve yaramaz oluyor ölen kapluşun hastalıktan öldüyse hasta olduğu için durgun olabilir başın sağolsun.

Geri