Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

vazelin

Cvp: vazelin

Hayır doğru değildir ve gereklide değildir.Kabuğa kimyasal madde sürmemek gerekir.

kaplumbağaların kabuğuna kabuk jeli veya bu tip ürünler sürülmez. vazelin petrol artığıdır. kabuk hava almaz hava almayan kabukta sağlıksız olur. altında mantar türevi bakteriyel bir durum olursa onu hapseder. kireç kaplamışsa atımı zorlaşır.

sadece eczaneden devit damla alınıp kullanılabilir bu da sadece plaka atımı olduğu zamanlarda içinde hava boşluğu olup tam kalkmayan plakaları yumuşatıp, bununla birlikte ısıtma lambası altında sıcaklıkla gerdirerek atılmasını hızlandırmada kullanılır.

Hayvan nererde bakılıyor? Akvaryumdamı yoksa renkli ağaçlı plastik kaplardamı?

akvaryum olculerı 1mt x 40cm x 30 cm 120 lt bu olculerın yarısı olculrdede kuru alanım var kaplumbagalar 25 er cn boylarında vazelıne gelınce uzman tvde ızledım sormak ıstedım ort 3 yıldr bakıyorum ben kaplumbagalara yanlıs bısey yapmayayım istedım

Hayvanların kabuk boyu 25 cm ise akvaryum yetersiz kalmış. Yükseklik çok az kaçış boşluğunu da hesap edersek ve tabanda kumda varsa ki bu silis kum olmalı 20 cm kadar su yükseltisi olacak.

Kuru alanın boyu 50 cm varsa hayvanların nefes alması açısından alt kısmında hava boşluğu olması gerekli dolayısıyla suyu kuru alan tabanına kadar yükseltemezsin.

İki hayvan olduklarını varsayarsak artık ömürlük akvaryuma geçiş şart olmuş. 100*50*60h 10 mm cam kalınlığı; 120*60*60h 12 mm cam kalınlığı aralarında bir akvaryum almalısın.

Bu arada hayvanların evveliyatı var. Bu boyda sağlıklı büyüyen hayvanlar dişi ise 7-8 yaşından küçük değildir. Eğer erkeklerse daha da yaşlılardır.

Uvb ampulün yoksa devitten haftada bir, bir yeme iki damla damlatıp vereceksin. Bu üç ay kullanılacak. Bu boydaki hayvan için kalsiyumda gerekli. Sera mineral veya calcil yem (mineral yem ek içeriklerle tercih sebebidir. Ek olarak mürekkep balığı kemiğinden yine haftada bir tek lokmada yutabileceği oranda bir parça kesip vermen iyi olur. Küçük küp şeker kadar bir parça. Ayrıca proteinli yemler zamanı kabuğunun yarısı kadar marul veya kıvırcığın orta körpe yapraklarından da ver. Kalsiyum içerirler. Günde bir öğün ve haftada bir aç gün yap. Bir kaç ay sonra bunu ayrı uçlarda iki güne çıkarırsın.

Bu konu ve bakım ile ilgili detaylar bakım başlığında sabit konular içinde var onu incelemelisin.

Vazelinin kullanım şekli insan vücudunun sıcaklığına bağlı olması nedeniyle soğukkanlı canlı olan kaplumbağalar için pek uygun değildir.

Geri