Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ve sonunda benim de bir kaplumbağam var

UtkuKurt

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar bugün Mersin'e geldim ve kaplumbağamı aldım fakat şöyle bir sorunum var ki bu sorunu çözemeyecek olmam beni içten içe kahrediyor. Kaplumbağayı aldım , bugün dayımlarda kalacağım ve onu koyacak bir yerim yok. Şimdilik bir kabın içine su koydum ve içine bir kaya koydum. :( Yarın sabah evime döneceğim ve rahatına kavuşacak minik yavrum.

Sırtında beyaz bir leke var ve kabuğunda hafif bir kırık yada çizik var.
1) Sırtındaki leke bir hastalık belirtisi olabilir mi?
2) Kırık yada çizik kabuk değişimi sırasında geçer mi?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cvp: Ve sonunda benim de bir kaplumbağam var

Kapluşun resmini koyarsanız daha fazla yardımcı oluruz :)

Şuan öyle bir şansım yok :(

O zaman çok fazla yardımcı olamayız. Kesin birşey söylemem ya da yorum yapmam doğru olmaz :(

Beyazlık muhtemelen her yavru kaplumbağada olan büyüme izleri olabilir. Çizik, çatlak da muhtemelen bir darbeye bağlı oluşmuştur. Yavaş yavaş kabuk değişimlerinde o bölge düzelir. Ama bunlar tahmin tabi. İlerleyen günlerde fotoğraf koyarsanız daha net bir bilgilendirme yapabiliriz.

fotoğraf koyduğunuz da size yardımcı olacağız:)

Hayırlı olsun kardeşim umarım uzun ömür geçirirsiziniz. :)

Arkadaşlar eve geldim sonunda. Asıl akvaryumun hazırlıkları tam olmadığı için uzun zamandır kullanmadığım Lepistes Yavru akvaryumunu kurdum hemen. İç filtrelerim çalışmadı onun için pipo filtreyi taktım. Bir kaç gün idare etmemiz lazım bu şekilde ondan sonra asıl akvaryuma geçiş yapacağız.

Kapluşun fotoğraflarını yükleyeceğim hemen.

Buyurun arkadaşlar bu bahsettiğim kabuğundaki leke
mailto:/r/n/ncqs.jpg

Bir de alt kabuğu bana çok mat geldi sizce de öyle mi?
mailto:/r/n/ncst.jpg

Arkadaşlar hastalık belirtisi mi bu leke? :(

ben onun bir hastalığı olduğunu sanmıyorum..
aksine çok da sağlıklı :)

Alt ve üst bağası oldukçasağlıklı gözüküyor. Yeterli kalsiyum ve vitamin takviyesi ile kabu sağlığı korunacaktır. İlk bir sene büyümeleri için oldukça kritik bir dönem.

Şu an elimde az miktarda Sera Raffy P var. Kısa bir süreliğine idare etmek için hangi yemi önerirsiniz ?

Karides veya haşlanmış yağsız göğüs eti de verebilirsiniz.

Evden çıkmadan önce karides vermiştim. Hiç yüzüne bile bakmamıştı. Bir kaç saatliğine dışarı çıkmıştım. Eve geldim karidesten eser yok :)

Yem attığınız zaman yanında durursanız yemiyor zaten:) Bunun için size baya bir alışması gerekiyor:)

Evet bunu fark ettim :) Neyse asıl evini bitirdiğim zaman krallar gibi yaşayacak :) Aklımda bir soru var ne tür bir ısıtıcı lamba kullanmalıyım ?

Masa lambası olabilir. 50 watt lamba kullanırsanız kuru alanla lamba arasındaki mesafe 15 cm; 25 watt kullanırsanız 7 cmlik bir mesafe yeterlidir.

25-40 watt arasında soft( beyaza boyalı) klasik tungsten ampüller ile herhangi bir masa lambası kullanabilirsiniz. Ekstradan masraf olacağını düşünmüyorsanız akvaryumunuza uygun bir armatür de alabilirsiniz. Genelde 40watt bir ampül 15cm 32-33 C derece sıcaklık verebilmektedir.

Örneğin ben etrafını kapadığım kuru alanı alüminyum folyo ile yansıtıcı olarak sardığım masa lambasında 25 watt ile 12 cm'den 33C derece sıcaklık elde ediyorum.

Emre beyin dediği gibi beyaza boyalı ampul alırsanız gözlerini rahatsız etmez :)

Armatürü almak değilde kendim yapmak istiyorum kafamda bir proje var. Yarın boş günüm ve onunla ilgileneceğim. Sizlere sunacağım fotoğraflarını.

Tabi kendinizin de bir fikri varsa uygulayabilirsiniz sitede de paylaşanilirsiniz. Memnun oluruz :)

Geri