Köpeğim için düzenli veterinere gidiyorum.Aşılar için.Son zamanlarda kaplumbağamda yanığında şişlikler görmüstüm ve siteye yazdımdada kulak iltahabı ve antibiiyotik kullanımı için artık geç olduğu,veterinere götürerek şişliğin cerahi bir operasyonla alınacağı söylenmisti.Bende köpeğim icin veterinere giderken kaplumbağamıda aldım.Veteriner köpeğimin aşısını yaptıktan sonra kaplumbağama baktır.Şişlik sertmis iltahap olması için sertliğin hafif olması gerektiğini söyledi.Bu şişliğinde kis olup hep bunla yaşaması gerektiğini ve bir problem olmayacağı söylendi.
Simdi heralde tahminlerime göre kıs uykusana yatmak için hazırlanıyor.Yani Kuru alana hiç çıkmıyor,Yem yememeye basladı,Ama benim anlamadım bişey var kaplumbağam azda olsa hareketli,öbür yıl hiç hareket etmiyordu.
Kaplumbağam kış uykusundamı şuan? eğer öylese her gün uvb ışığımı ve ısıtıcı lambamı açmam vede yem atmam gerekmi? Ve Bu durum ne kadar sürer?
Şimdiden Teşşekkürler..
Simdi heralde tahminlerime göre kıs uykusana yatmak için hazırlanıyor.Yani Kuru alana hiç çıkmıyor,Yem yememeye basladı,Ama benim anlamadım bişey var kaplumbağam azda olsa hareketli,öbür yıl hiç hareket etmiyordu.
Kaplumbağam kış uykusundamı şuan? eğer öylese her gün uvb ışığımı ve ısıtıcı lambamı açmam vede yem atmam gerekmi? Ve Bu durum ne kadar sürer?
Şimdiden Teşşekkürler..