Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Veteriner ve Kış Uykusu

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Köpeğim için düzenli veterinere gidiyorum.Aşılar için.Son zamanlarda kaplumbağamda yanığında şişlikler görmüstüm ve siteye yazdımdada kulak iltahabı ve antibiiyotik kullanımı için artık geç olduğu,veterinere götürerek şişliğin cerahi bir operasyonla alınacağı söylenmisti.Bende köpeğim icin veterinere giderken kaplumbağamıda aldım.Veteriner köpeğimin aşısını yaptıktan sonra kaplumbağama baktır.Şişlik sertmis iltahap olması için sertliğin hafif olması gerektiğini söyledi.Bu şişliğinde kis olup hep bunla yaşaması gerektiğini ve bir problem olmayacağı söylendi.
Simdi heralde tahminlerime göre kıs uykusana yatmak için hazırlanıyor.Yani Kuru alana hiç çıkmıyor,Yem yememeye basladı,Ama benim anlamadım bişey var kaplumbağam azda olsa hareketli,öbür yıl hiç hareket etmiyordu.
Kaplumbağam kış uykusundamı şuan? eğer öylese her gün uvb ışığımı ve ısıtıcı lambamı açmam vede yem atmam gerekmi? Ve Bu durum ne kadar sürer?
Şimdiden Teşşekkürler..
 
öncelikle kapluşunuz kaç yaşında yani kış uykusuna yatacak kadar yetişkin mi ?
 
Isıtıcısı 28 dereceye ayarlanmış bir akvaryumda kaplumbağa asla kış uykusu hazırlığına girmez. Eğer ısıtıcı kullanıyorsanız ve uygun sıcaklığa ayarlıysa durum üşütme ya da akciğer enfeksiyonu işareti olabilir. Kuru alanda lambayı yakıyor musunuz şu an düzenli olarak? Ev ortamında 3-4 yaş altındakileri kış uykusuna yatırmayın, erişkinleri de isterseniz uygun şartları sağlayarak yatırabilirsiniz ama şahsen onu da pek tavsiye etmiyorum.
 
sisligin kis uykusuyla uzaktan yakindan alakasi bile yok, ayrica su sürekli 28 dereceyken kis uykusuna yatmaya hazirlanmaz bile.
 
Benimki 1 buçuk yaşında ve ikinci kışına girmek üzere ama ısıtıcım olduğundan kış uykusu hazırlığına hiç girmedi.. Sizinkinişn de farklı bir nedeni olduğunu düşünüyorum..
 
Başka bir veterinere daha gösterin derim kış uykusuna yatmadığı halde yem yememesinin kuru alana çıkmamasının başka bir nedeni olabilir.
 
Geri
Üst