Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Vitasand Pro 78 0.5 mm- 1 mm silis kum hakkında

SOS

Yeni Üye
Eylül ayından bugüne (11/11/2024) kadar silis kum bulamadım.Atakan petshop vs...hepsine baktım.suan aktif olarak ürünün var olduğunu bildiğiniz bir yer var mı acaba ?

Vitasand değil ama atakanda silis kum var.

0.5mm- 1mm demiştiniz.bu büyüklük kaplumbagalarin yaşları vs...ile mi ilgili yoksa bütün kaplumbağalar bu mm demi kuma sahip olmalı? Başka markada da bu mm bulamadım çünkü.acik kum istemiyorum yıkanıp yikanmadigi belirsiz vs...olabilir denilmişti.o nedenle vitasand olanı kutusu ile birlikte kapali şekilde almak istemiştim.

Önemli değil ölçüsü tutuyor. Markasız kumlar olmasın yeterki. Onların içinden petrol artığına varana kadar herşey çıkıyor.

Zamanında mecbur kalıp 10 kg almıştım sadece bir günüm cımbızla pislik ayıklamayla geçti.

Tek tük farklı malzeme kumlar çıkabilir o vitasand'de de oluyor. Banddan geçtiği için birbirlerine bulaşabiliyor.

Şöyle anlıyorum o halde 0.5mm-1 mm vitasand marka olmasa da herhangi bir markayı kapalı kutu ile birlikte alırsam doğru iş yapmış oluyor muyum?

0.5mm- 1mm demiştiniz.bu büyüklük kaplumbagalarin yaşları vs...ile mi ilgili yoksa bütün kaplumbağalar bu mm demi kuma sahip olmalı? Başka markada da bu mm bulamadım çünkü.acik kum istemiyorum yıkanıp yikanmadigi belirsiz vs...olabilir denilmişti.o nedenle vitasand olanı kutusu ile birlikte kapali şekilde almak istemiştim.
Bu hayvanlar hazımsızlık çektiğinde silis kumu yiyor onun için ufak taneli olması gerekiyor.

Çizgili dere kaplumbağasında kendini sadece kuma gömdüğü için 1-3 mm aralığında dere kumu kullanırız. Ama onlar içinde bu silis kumun kullanılmasında bir sıkıtı olmaz.

• Beğen
Tepkiler: SOS
Şöyle anlıyorum o halde 0.5mm-1 mm vitasand marka olmasa da herhangi bir markayı kapalı kutu ile birlikte alırsam doğru iş yapmış oluyor muyum?
Evet. Yeterki markalı bir ürün olsun. Şimdi farklı markalarda üretime geçti. Eskiden bir tek vitasand vardı.

Geri