Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yabanarıları, Eşekarısı Isırması, Balarıları Sokması

keremaciroglu

Bronz 4 Üye
Katılım
1 Nis 2009
Mesajlar
54
Yaz geldi . arı sokmaları özellikle yaz mevsiminde çok görülür. bilmeyenler için arı sokmasında neler yapılmalı bir paylaşayım dedim :)

Türkiye'de arı sokmalarına, yılan sokmala­rından daha sık rastlandığını belirtelim.

Bir bez tarafından salgılanan arı zehiri, iğnesiyle vücuda akıtılır. En tehlikelisi, eşekarısının sokmasıdır. Sokulan yerde derhal kuv­vetli bir ağrı ve kabarma görülür. Ödem, ba­zen çok yaygınlaşabilir.

Bu tür sokmaların tehlikesi, kaç arının soktuğuna, yerlerine ve en çok da kişinin duyarlılığına bağlıdır.

Bir tek arı sokmuşsa, kişide herhan­gi bir komplikasyon belirtisi de yoksa, tır­nağınızla kazıyarak hemen iğneyi ve ze­hir kesesini çıkartın. Cımbız kullanmayın, çünkü keseyi ezerek, daha çok zehir ya­yılmasına sebep olabilirsiniz. Alkolle (yoksa, sirke veya amonyakla) pansuman yapın. Biraz sabrederseniz, ağrısı da bir­kaç saat içinde geçecektir.

Komplikasyonlar

Sokma sayısı bazen birden çoksa, komp­likasyonlar ortaya çıkabilir (özellikle çocuklarda). Hele kişi alerjik bünyeli ve sok­malar boğaz nahiyesinde ise, şu durum­larla karşılaşılabilir:

— Şok hali
— Solunum bozuklukları
— Beyin arızaları belirtileri

Kazazedeyi önce sakinleştirmek, kor­kusunu geçirmek, bulunduğunuz yere doktorun çabuk gelmesi mümkün değil­se, kendisini derhal en yakın hastaneye kaldırmak gerekir. Genellikle alerjik kişi­ler, durumlarını bilir. Derhal bir doktora giderek, kendilerine bir kortizon iğnesi yaptırabilirler. Aksi halde bir larenks ödemiyle burun buruna gelebilirler.
 
çok teşekkürler.14 yaşına gelene kadar her yıl arılar tarafından sokulduğumdan bu durumu gayet iyi bilirim.normal bir arı soktuysa oraya sarımsak veya yoğurt sürebilirsiniz.epey faydası oluyor.
 
Beni hiç arı sokmadı ama saol yararlı bilgiler için
 
bnide hatırladığım kadarıyla 1 defa arı sokmuştu bilgiler için teşekkür ederim...:)
 
Geri
Üst