Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yabancı cisim yiyen kapluş

jarti

Gümüş 5 Üye
dün kapluşun vantuzdan bi ıssırık aldğnı düşünyordum. bu günde lambayı dayadğım faber sakız yapştrıcıyı ağzna yapşmış buldum bi baktım sündrmüş biraz. başımıza iş açar mı bu durum. böyle br durum varsa çkarablr mi?

Cvp: yabancı cisim yiyen kapluş

yapışma özelliğini kaybetmemişse sindirim sistemine yapışır. ama sertleşmişse dışkılama yoluyla atar. hayvan bunu yaptıysa gene yapacaktır. o yapıştırıcıyı söküp silicon kullanmalısın. hayvana devitten bir damla ve yeşillik ver. bunlar boşaltımı rahatlatır.

Umarım yutmamıştır. Ben ağzına yapıştıysa birazda uğraşınca rahatsız olup yenmeyeceğini farkedip yutmadığını umuyorum. Cem in dediği gibi hemen o yapışkanı çıkarmalı.

bu gün yem verirken işaret parmağımı öyle bir ıssırdıki elimden atamadım resmen. kağıt kesiği gibi kesmiş. ıssırdıklarını bliyorum ama bu kadar kuvvetli oldğunu bilmyordum. dvit3 vermek içidi tüm çabam :S

büyüdükçe verdikleri hasar daha fazla oluyor dün ben yem verirken ikisi bir den daldı. biri bir parmağımı diğeri diğer parmağımı ısırdı. yem iki parmağımın arasında ortada duruyor. elimi kaldırdım ikisi de asılmış vaziyette çıktılar. bunun çözümü iki parmağımın kenar etlerini lastikle sıkıştırıp nasır yapıyorum. ısırdılar mı acıma derdi olmuyor.

Bu ısırma konusu gerçekten göz ardı edilcek bir şey değil benim kapluş baya büyük dolayısıyla ısırmadan önce bende bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Kenidini kenetledi ve pitbullar gibi elimde asıı şekilde sudan çıkardım salladım bırakmadı anca suyun altına tuttum öyle bıraktı elim baya kanamıştı dikkat edilmesi gerek

eline baticon sür, içindeki iyot bakterileri öldürür. böyle bir durumla tekrar karşılaşırsan hayvan sudan çıktığında kuyruğuna dokun bırakacaktır.

Yemi daha çok tırnakla tutar gibi yapmalı. Yani tırnaklar hayvana doğru olmalı. Böylece tırnağa çarpar ve eti yakalama şansı azalır.

Geri