Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yabancılaşmak

buseygt

Yeni Üye
Merhaba ,
Saçlarım normalde kahverengi ama bakır olarak boyadım kaplumbağalarım benden şuan cekiniyor yabancı sanıyorlar sanırım bu normal mi yadirgamalari elimden yemiyo yem de çok az yediler

İl dışına da gidicez 15 20 gün küçük akvaryumla beraber goturucem yanimda o yüzden çok tedirgin olsunlar istemiyorum daha önce beraber yolculuk yaptık hiç sorun yapmadılar ama şimdi yabancı görürlerse beni tedirgin olmalarından cekiniyorum

Kaplumbağalar renkli saçlardan korkuyor.

Benim gözlem ve deneyimlerim bu şekilde ama alışırlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Farklı görünümleri hayvanlar yadırgar. Hatta gözlük giyilip giyilmemesi de buna sebep olur. Parlak giysilerde aynı şekilde...

Onun için hayvanlarla konuşun sesinizi algılasın, yem verme zamanı kutuyu sallayıp ses çıkartın. En azından görüntü de yadırgama olsa da bunlar hayvanların ilgisini çeker.

Gerekirse yem verdikten sonra uzaklaşın. Birkaç güne alışırlar.

Yetişkinler yem söz konusu olunca fazla sallamıyor ama ufaklar bütüne odaklandığı için farklılıklar yabacılama sebebi olur.

Geri