Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yağ tabakası

baranb

Bronz 3 Üye
yine hijyenle ilgili bir soruyla karşınızdayım dün suyun büyük bir kısmını değiştirdim ama bu gün eve geldiğimde su üstünde yağ tabakasına benzer bir şey vardı elimle dokunduğumda herhangi bir kayganlık yok ama rahatsız etti beni neden kaynaklanıyor olabilir?

Kıyma verdiysen olabilir :) hayvan kıyma yiyince suyun üstünde yağ tabakası olabilir ve hayvanï rahatsiz eder bu oldukca suyu temizle :)

Cvp: yağ tabakası

hiç kıyma vermedim ve bu olay kirli su varken yoktu değiştirince oldu

Yeni sudan kaynaklı olabilir yada su değişiminde kalkan kir yapmış olabilir. Filtre su yüzeyini hareketlendiriyor mu? Yani suyu veren kısım su yüzeyinin üzerinden mi bırakıyor suyu?

benim düşüncem ya suyu değiştiğin maşrapa ya da ne ise onun üstünde olan bir şey bulaşmıştır veya kuru alanın su içindeyse onun altında biriken artıklar; cama yapışan pislikler temizleme sonucu ortaya çıktıysa onun birikintileri olabilir.

plastik bir şey yok

akvaryum yaklaşık 50 lt ama 35 i dolu

filtre su yüzeyini hareketlendiriyor ama dışarıdan değil dipten

maşrapa tarzı bir şey kullanmıyorum hep dinlendirdiğim 5 lt lik kaplardan boşaltıyorum suyu

sanırım dediğiniz gibi değişim sırasında kalkan kirler bakalım gitmezse yine su değişimi

Geri