Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaklaşık 3 ayda 0,5 cm büyüme

batus798

Bronz 1 Üye
Normal mi acaba yoksa azmi?

Not:bi ara yemi aksattim yaklasik 2 hafta

RE: Yaklasik 3 ayda 0,5 cm buyume?

Bence git bir pet shop a sor derim..

Tesekkurler ama petshop lara fazla guvenmiyorum Emre abi Cem abi orda misiniz

Cvp: Yaklasik 3 ayda 0,5 cm buyume?

batuhan, bu hayvana verdiğin yemle, yüzme alanıyla ve uva ampulle birlikte hasta olup olmamasına bağlı. en ufak hastalıkta boy uzama durur. verdiğin yeme bağlı olarak gelişmesi farklılık gösterebilir. uva ampul kullanırsan metabolizması harekete geçeceğinden boy uzaması hızlanır. aynı şekilde yüzmesi de olumlu faktördür. hayvan küçükse uzama ufak ufak olur. 6-7 cm boyu geçkin gerekli şeyler tamamsa uzama daha belirgin safhalarda bir anda olur. 11-12 cm boya geldiğinde tekrar yavaşlama sürecine girer. çünkü bu aşamada vücut enerjisini cinsel gelişmelere verir. tırnak, kuyruk, üreme organları vb. boyu ne kadar açıklamamışsın. ama ocakta üye olduğunu ve aldığında boyu 3 cm varsayarsak tahminimce 5 cm civarı olmalı. yaza doğru gidiyoruz. bir iki ay sonra gelişme hızlanacaktır.

tosbik57' Alıntı:
Bence git bir pet shop a sor derim..

fatih petshop konusunda yazı yazman iyi olmuş ben kaçırmıştım onu. petshoplara kaplumbağa konusunda hiçbir şey sorma, bilgileri yoktur. seni yanlışa sevkederler. kaplumbağayı aldığın zaman, yanlış yönlendirerek yanında bir sürü gereksiz ürünleride satmaya çalışırlar. burada belirtilen yemler dışında başka bir yem alma ve özellikle kabuk sertleştirici ürünü satmak isterler onu sakın alma o ürün zararlıdır.

Batuhan, Cem' e katılıyorum. Net olarak yazmış. Normalde yavru ve genç olanlar o büyümeyi bir ayda yaparlar. Eğer alanın geniş değilse büyük yere geçtiğinde hızlı boy atar. Tabi lamba konusunda da Cem iyi noktaya değinmiş. Çok hareketli olmayan kaplumbağalarda yavaş büyür ama bu biraz fazla ağır kalmış. Netice hastalık geçirmediyse önce bolca egzersiz ve arkasından uygun kuru alan ile yem bunda direk etkili.

Suanda boyu 4.5 cm olmus akcaryum maalesef hala ayni 13 lt lik akvaryum yem reptomin bence az buyumus tasinamadik ki bir turlu buyuk akvaryuma geceyim

Aslinda tapatalk destegi olsa ilk aldigim zaman cektigim fotograflar var simdide cekip yardimci olmasi icin koyardim buraya

Etken akvaryum hacmi olmuş. 50-60 lt olsa 3 ayda 1,5-2 cm büyürdü.

Cvp: Yaklaşık 3 ayda 0,5 cm büyüme

batuhan sadece repto ile olmaz gammarus ve sera raffy p de almalısın. bu dönem karidese en ihtiyaç duydukları zamandır. raffy I biraz büyükçedir fakat ortadan ikiye kesersen ağzına sığar.

benim kaplumbağalarım her 1 2 ayda 1 cm daha büyüyor kabukları

Kabuklarinin buyudugunu sanmiyorum. Kendileri buyuyodur. Kabuk arlari acilr ve siyahlasir.benim kaplumbagamdada bu durum var.

ecem sedatın kastettiği o değil kabuk büyümesini genel olarak anlatmış. plaka dediğimiz parçaları söylüyorsun sen onlar büyümez. kabuk büyüdükçe o parçalar alttan yeni gelenler sayesinde gerilerek ayrılıp koparlar.

saol cem abi yazdıklarına önem vericem... :D

beni bilgilendirmen cok iyi oldu..... :p

Geri