Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yan yüzen kaplumbağa tedavisi

muhammed kafadar

Bronz 5 Üye
9 cm'lik kaplumbağam yaklaşık bir haftadır sola eğik halde yüzüyor. bu konuyu forumda araştırınca üşütmeye bağlı akciğer enfeksiyonu olabileceği bilgisine ulaştım. fakat o konulardaki belirtilerden farklı olarak yüzme aktivitesi yada iştahında herhangi bir değişiklik yok. bu durumda farklı bir gerekçe aramalı mıyım?
eğer problem üşütme ise (su ve kuru alan ısısı uygun değerlerde) tedavi için yapmam gerekenler neler?

Cvp: yan yüzen kaplumbağa tedavisi

hayvanda vitamin kullanıyor musun vitamin eksikliğine bağlı olarakta böyle bir durum olabilir. B vitamini eksikliği sinir iletiminde kayıp ve felç etkisi yapabilir. başka kaplumbağa var mıydı. varsa saldırı sebebiyle de bu durum oluşabilir. kuru alanda fazla kalıyor mu ?

Solda his kaybı yada felç olsa ayaklarınıda zor kullanır bence. Uzuvlarını sorunsuz kullanıyor ve yan yüzüyorsa doğrudan akciğer enfeksiyonudur.
Teşhis ve tedavi için vakit kaybetmeden veterinere götürülmeli. Antibiyotik iğnesi yapabilir.

Isı değerleri doğru olsada oda ısısı gece fazla düşüyorsa üşütmüş olabilir. Bu hayvanlar akciğer ile su yüzeyinden nefes aldığı için oradaki ısı değerleri su ısısından belli bir miktardan daha düşük olursa olumsuz etkilenebiliyorlar. Birde bulunduğu odada sigara içilmemeli. Konple su değişimi yada odada cam açma olmadıysa bu ihtimalleride değerlendirmeli.

Vitamin olarak deep reptivit damla ve raffy minerali haftada birer gün kullanıyorum. Günün büyük bölümünde gözlemliyorum 6cm lik bir kaplumbağa daha var, kavga ettiklerine şahit olmadım. Geçen hafta başında kuru alanda soğuk almış olabilir, ama diğeri sağlıklı. Veterinere götürürüm lakin her veteriner kaplumbağalarla ilgilenebiliyor mu? Petshoplarda olduğu gibi Vetlerde genelde kedi ve köpek lerle ilgileniyorlar?

6 cm kaplumbağa buna yan yüzmeye sebep olacak darbe yapamaz. Bu zararı büyükler küçüklere verir. Bu ihtimali bu anlamda kaldırdık. Akciğer enfeksiyonu olduğu kesin. İkamet İstanbul ise her iki yakada veteriner önereceğim yer var.
Vitamin ve minerali dönüşümlü hafta hafta vermeli. Aynı hafta ikisi verilirse fazla olur. Gerçi şu an hastalıktan ötürü böyle gitsin ama tedavi olup düzelince normale dönmeli.

Izmirdeyim, ve bildiğim tüm vetler daha çok kedi, köpekler konusunda deneyimli.

izmirde arkadaşların götürdüğü bir yer vardı. bornova tarafında

İzmir de kulak iltihabına operasyon yapan dahi var. Ama konuları okumalıyım. Hangi konuda bahsedildiğini bulmak gerek.

İzmir de veteriner adresi içeren konu.
mailto:/forum/Konu-orta-kulak-iltihabi-tecrubelerim.html

Benim bir kapluşumda da yan yüzme vardı.Ancak ne bir darbe ne de akciğer enfeksiyonu idi.Tamamen sinirsel bişeydi.Forumda bir arkadaşın da böyle idi.

Özgenin getirdiği İzmir de bir de bu veteriner vardı Muhammed. Bilgili olduğunu söylemişti. http://www.veterinerasya.com/,

zgzoid' Alıntı:
Benim bir kapluşumda da yan yüzme vardı.Ancak ne bir darbe ne de akciğer enfeksiyonu idi.Tamamen sinirsel bişeydi.Forumda bir arkadaşın da böyle idi.

Cem abinin bahsettiği B vitamini eksikliğinden olabilir.

verdiğiniz linkteki yere gittim, ÖZ-VET, Bornova'da. Bir haftalık antibiyotik verdi. bugün kullanmaya başlayacağım. şimdilik hareketliliği yada beslenmesinde bir değişiklik yok. fakat yan yüzmesi belirgin şekilde arttı.

şırıngayla ilacı direk ağızdan vermek çok tehlikeli, ilacı hangi yemle birlikte versem daha uygun olur? vitamin ile filan?

Verdiği ilacın ismi ve mg ne Muhammed ? Nasıl kullanacağını söyledi mi

ilacı raffy P ve eş değer yumuşaklıkta yemlere damlatıp vereceksin. sert yem veya kurutulmuş yem olmaz. yem yiyor ise oral yolla vermeye gerk yok. dozajı ayarlayamazsın.

Ilacın ismini hatırlamıyorum, bir şırıngaya çekip verdi, solunum yolları tedavisinde kullanıldığını yan etkisinin olmadığını söyledi. Kullanmam gereken dozajı söyledi.

Etken maddesi Oksitetrasiklin miş

tamam aynen uygulama yap su içi fayda sağlamıyor. yem ile bilikte daha iyi. elden yemiyor ise yeme damlatıp kurumasını bekle, suya akıp ziyan olmasın ve etkisi azalmasın.

kuru alanda kalma durumunu gözle. eğer fazla duruyor ise lambayı 14 saate çıkarabilirsin.

elden yeme sorunu yok, tam aksine ikisi de suya attığım yemi yemiyor, illaki elden olacak.
kuru alana olan ilgisi öncekinden farklı değil, hatta sağlıklı olandan daha çok su içinde vakit geçiriyor. iştahı ve hareketliliğinden hiçbir şey kaybetmedi şükür, aslında yan yüzmese bi' problemi olduğuna inanmak güç

Enfeksiyon belirtilerinde alt kabukta pembeleşme olur yazıyor, fakat hiç pembelik yok. Ilaveten sağlıklı olanda hafif pembelik var ama onun bir problemi yok??

Veteriner ziyareti iyi olmuş. Her hayvanın ilk belirtisi aynı olmaz. Bende de biri yavru iken sadace yan yüzme ile akciğer enfeksiyonu belirtisini belli etmişti. Veterinerde tedavi uygulattı. Erken teşhis gibi düşünülebilir. İlerlese iştah kaybı, hapşırma vs bir çok ilave belirtiler çıkacaktı. Neyseki iştah yerinde. İlacı bu şekilde vermek en etkilisi.
Geçmiş olsun.

Kabuk altındaki pembelik akciğer enfeksiyonun yanında, kabuk gelişiminin de göstergesi olabilir Muhammed.

üç gündür antibiyotik tedavisine devam ediyorum. yan yüzme tamamen ortadan kalktı. her şey normal gözüküyor. tedaviyi sonlandırmalı mıyım?

Yan yüzme bittiyse bugün ve yarında devam edip sorun yoksa sonlandırılabilir. İyileşmiş gibi gözüküp tekrar nüksederse hastalık daha dirençli olacaktır.

Yani tedavi toplam 5 gün olacak. Zaten bu süre fazla değil.

Geri