Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yan yüzme ve baloncuk çıkartma

Cvp: Yan yüzme ve baloncuk çıkartma

Teşekkür ederim. Şimdi normal olarak 40w soft bularak aldım. 4-5 saat çalıştıktan sonra lamba gitti. Piyasada 25w 60 ve 70w buldum. 25lik aldım. Kuru alanı ölçtüm 31-34 arasında. Yani memnunz şimdilik :)

Birde asıl meseleye geleyim, o yan yüzme olayını o gün gördüm. 2 gündür incelememe rağmen bir daha öyle birşey görmedim. Ya o günlük öyle bir kaç defa yüzdü veya bilemiyorum..

Kuru alanda lambayı ilk açtığım gün baya vakti geçirdik. Sanırım hoşuna da gitti. Birde daldı gitti uzaklara baya sevmişl olmalı. sonra ve şimdi de lambayı seviyruz gidiyoruz altına arada uyuyoruz kuru alanda -etrafta kimse yoksa- veya ben varsam geriniyor kafayı uzatıyor sağa sola bakıyor dalıyor. Şimdilik bir problem yok gibi ama inşallah ta olmaz...

Kuru alan ısısı o değerlerdeyse normal.

Yan yüzme bende ufak kaplumbağada bir gün görmüştüm. Ertesi gün düzelince müdahale etmedim. Benimki diğerlerinin yem yerkenki darbelerinde etkilendiği için bocalamıştı. Bazen ufacık bir şey etkiliyor. Sende ertesi gün görmediysen bu durumu sorun yok.

Geyet güzel kullanıyor kuru alanı. Sağlıklı büyüsün ufaklık :)

Bu arada 25w aldığım ilk gün ısıtmaz diye lambayı yakına koyduk. 34-36 arası oldu kuru alan. O gün nerdfeyse kuru alandan hiç inmedik aksine sıcak diye çıkmaması gerekirken bizimkisi o sıcaklığı ayrı bir sevdi emre abi :smile:

Yani ne olup ne bittiğini tecrübeyle görücez bakalım.. alt kabukta üst kabuktaki ergenlik cizgisi gibi tam ortada beyaz bir çizgi var, o neyin göstergesi biliyormusunuz?

Tabi tabi. En iyisi zamanla kazanılan deneyim :) Senin kaplumbağanda çok şirin. İlgin ve özeninle güzel güzel büyüyecektir.

Büyüme esnasında alt kabuktada alttan yeni kabuk gelir. Ortasının biraz daha beyaz olması normal. Gelişme esnasındaki ufak renk değişimleri.

Suyun üstüne nefes almaya cıktıgında eğik duruyor kapluşum. Akciger enfeksiyonu belirtisimi? Birde ara ara yuzerken egimli yuzuyo gıbı gelıyor. Genelde benı gorunce cama geldıgınden anlamıyorum ama fıltrenın o kısım (tepeden bakınca) azcık oyleymıs gıbı gelıyor. Hıc bır belırtı yok. Goz kapanmasından ıstahsızlıga vs.. Hareketındede problem yok. Veterınere gıtmekte ıstemıyorum daha fol yok yumurta yok ama endiseleniyorum

Geri