Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yan yüzme

Kapluştron

SKF Delisi
Hiçbirşey yokken şuanda kaplumbağam yan yüzüyor tek sorun bu neden olabilir?

Onceden benim Selale de de vardi. Su anda yok. Sorun olucagini sanmam ama gozlemlersen iyi olur.

Bu arada senin yasam alanin nasildi? Isitici yoksa akciger enfeksiyonuna giris yapiyor olabilir.

Yasam alanini bir bska konundan gordum. Bence sorun yok-tur umarim.

Cvp: yan yüzme

O yan yüzdükçe ben geriliyorum ya elimde olsa tutup düzelticem elimle. :smile:

Ben bir kac kere sinirden duzelttmistim :) ama yapmayin siz)

İnsallah yüzüşü düzelir göz ucuyla takip et :) kısa zamanda düzelir umarım :D ekipmanların tamsa sıkıntı etme.

Kuru alan lambalarım eksik bir tek ama çok çıkmıyorlar bir de su ısıtıcı kuru alanın altında oldugu icin buhar ılık olmasinı sagliyor

ALLAH şifa versin. Umarım birşeyi yoktur.

Kuru alan ısısı ve su ısısı akciğer enfeksiyonunun direk belirtisi. Su ısısı hiç kafi gelmez. Yarın lamba sorununu halledip suyu 30 derece ısıya yükseltmeli. İki gün kontrol edip yan yüzme davam eder yada başka belirti gözükürse veterinere gitmek tedavi etmek gerekir. Erken teşhis önemli. Başka belirtilere geçmeden ortam şartları acilen toparlanmalı. Kuru alan ısısı elde edilmeden düzelmesi imkansız yada daha kötüye gider.

Bu arada akvaryumda kendinden büyük başka kaplumbağa yok değil mi?

Diğeri onu etkileyecek boyda değil. Bunu sorma amacım şuydu. Ben daha önce yaşadım. Boy farkında beraber gem yerken küçüğün aldığı darbeler bocalayıp bu yan yüzmeye sebep oluyor. Ama bu fark büyük olunca meydana gelen bir durum. Yani burada söz konusu değildir.

Geçmiş olsun bu arada. Hemen müdahale edip iyileştirmek gerek. Vücut direnci için iki üç gün vitaminde vermeli.

Genelde çırpınıyor ve yan yüzene hep çarpıyor ya yana olduklarında genelde kafasına geliyor ama .. çok üzüldüm suanda alcağım lambanın adı ve fiyatı nedir

Bauhausta normal e27 duya uygun ampul var. 50 w gibi bir gücü var. Adı eko. Bunu takacak mandallı lamda da bauhausta var. Deneyip öyle almalı. Ama uva ve uvb ampullerde önemli.

ampul bu duygu. geçen gün uğradım lambaların etiketlerini düzenliyorlardı inşallah zam gelmemiştir. buzlu camı olanı alacaksın. şimdi halojen tiplisi çıkmış. 58 w, 70 wattlık ampul enerjisi veriyor fakat şeffaf olması kötü.
senin alacağın bu mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul.html

Uva ampul degil mi şmdi ben bunu alnca bir tek uvb mi kalacak geriye

uva değil bu sadece ısıtma lambası olarak kullanılıyor. petshoplarda bu tip ısıtma lambaları 20 tl üstü burda 4.75 tl. bu fiyata bir kaç tane alırsın patlarsa değişirsin ki o kadar kolay patlamıyor.

Çok saolun bunu takacağım mandallı lambalar ne kadar yanıma ona göre para alacğım da

Bu lamba sadece bauhause ta mı var

Geri