Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yanık

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
eski konularda bulamadım. galiba kapluşumun ensesi yanmış. kafasını ısıtıcının altına sokup camdaki yansımasını seyrediyordu anladığım kadarıyla farketmemiş. 1,5 cm çapında beyaz hafif kabarmıştı. mantar zannettim ama değildi. şu an o beyazlık soyuluyor. bülmüş galiba. 2. derece yanık olmuş hayvancağız. ama hiç mi umrunda olmaz bi kapluşun. herneyse. bildiğimiz silverdin gibi yanık kremi mi kullanmalıyım yoksa bepanten gibi epitelizan bir krem daha mı mantıklı olur. malesef veteriner bulamadım. veya yapmam gereken herhangibişey var mı bu konuda bi bilginiz deneyiminiz var mı?
 
Silverdin biraz canını yakabilir kendi deneyimlerimden biliyorum , bence bepanthen kullanmanız daha uygun olur, doku iyileşmesine de daha olumlu katkı yapar diye düşünüyorum silverdine göre, tabi siz daha iyi bilirsiniz ama şahsi düşüncem bepanthenden yana. Zaten su toplayıp geçmeye başlamışsa bir süre geçmiş sanırım yakmasının üzerinden, bepanthen ile daha da rahat toparlayacaktır muhtemelen artık.
 
estağfirullah.evet 4-5 gün oluyo farkettiğimden bu yana. bence de bepanten mantıklı olan. çok teşekkür ederim.
 
Rica ederim ne demek :) çok geçmiş olsun, seranın ısıtıcılarında plastik koruma oluyor isterseniz öyle bir ısıtıcı alın sizin ufaklık yine yakmasın canını.

mailto:/UPLOAD/Juen_Pet_Market/Balik_Urunleri/Akvaryum_Ekipman/Ekipmanlar/Buyuk/JPM004543_L.jpg

Bu fotoğraftaki plastik siyah kılıf gibi yani.
 
kapluşumun bepantene cevabı gayet iyi. bilgilendirme amaçlı yazıyorum. şu an yanık yerinde çok hafif bir iz kaldı. belli belirsiz yani.
 
Geri
Üst