Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yanıma alıyımmı??

tosbik57

Bordo Bereli
Selam,arkadaşlar pazartesi günü kütahya ya gideceğim bir günlüğüne sabah 7 de gidip aksam 23 de falan gelicez sizce kapluşlarımı yanıma alıyımmı :ff:
Alırsamda nası götüriyim ????
Gidincede ısıtıcı alıcam :)

Cvp: yanıma alıyımmı??

götürmene gerek yok. sabah giderken ve gece geldiğinde yemlersin. bir tane zamanlayıcı al. ayarını yapıp lambayı tak. kendiliğinden yanıp, kendiliğinden söner. yerine göre 5-20 tl arası satılıyor. markaya göre fiyat değişiyor. bu senin içinde kolaylık olur. iyi yolculuklar.

hem sen rahat hareket edersin hem de hayvanlar sersebil olmaz.

Saol Cem abi götürmeyeyim o zaman sabah 4 er tane atarım aksam gelince bida beslerim bide ısıtıcıyi 50 watt alıcam hangi markanınkini alıyım fiyatı nedir bulabilirmiyim sizce :D

Götürsem zaten hic haraket bile edemem sarsılmasınlar diye :) diken üstünde git gel olmaz bencede

Bu kabın 3 katını alıcam Ecem yaklaşık 40 lt felan su olacak anca ısıtır yani :)

Isıtıcıda roxin 50 watt bulursam bunu alıcam ,..

su 40 lt olacak diyorsan. 100 w al ve yanında bir iç derece. dereceye göre ısıyı ayarlamış olursun. hemde ilerde yükseltmen gerekirse. ısıtıcı ziyan olmaz. 100 w olarak geniş bir marka aralığı bulabilirsin. 50 w sınırlıdır. üzerinde completely diversible yazandan yani komple batandan alman iyi olur. bir de dikkat edeceğin konu boyunun yatay veya dikey hangi şekilde kullanacaksan o uzunluğa uygun olmalı. wattı suya göre düşük olandan hayır gelmez ama yüksek olanı ayarlamak mümkün.

Roxin 50 watt lik olan suya tam batıyor bu roxinin 100 watt olanıda var bisey sorcam cahilliğime verin lütfen ben simdi 100 watlik aldım ama suyum 40 litre 28 derceye gelirmi bide 50 watlık ısıtıcım var 60 lt suyum var 28 dereceye getirebilirmiyim :ff:

Bide bu ısıtıcılarda ayar var dimi 28 derece ayarı yapabilirmiyim hic özelliklerine bakmadım walla :$

dediğim gibi düşük wattlı olan zorlanacağı için çabuk yıpranır. bu yüksek ısı sebebiyle cam çatlamasına kadar gider. 100 w'ın iyiliği çabuk ısıtması. yalnız dediğim gibi derece al. ısıtıcı güçlü olduğu için belki 28 dereceyi yakalamak için 26-27 dereceye ayarlamak yeterli olabilir.

Saol Cem abi dediklerine önem göstericem 100 watt lığı alıcam karar verdim :)

Dereceyi de alıcam hangilerinden alıyım :ff: bi kac cesit derece var hangisii sağlıklıdır Cem abi :)

Bunu almayı düsünüyorum yatay koyabilirmiyim :ff:
mailto:/evcil-hayvan-petshop/akvaryum-su-isitici-roxin-180-ht-13100-100-watt-85376550
Linki atabildimmi :)

aslında hepsi çinde yapılıyor markayı sonra koyuyorlar. sarı renk kırmızı civalı cam derecelerden al. derecesi en az 18-36 aralığında olsun. aslında seranınki direk alınacak ürün. jbl'ninkide aynı ürün.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=1141

Burada önemli olan bir konuda 100 w olanın boyu akvaryuma uyacakmı. Buna dikkat etmeyi unutma Fatih.

fatih yatay olarak suya batmıyor dikeyde de max çizgisi altında kalırsa sorun oluşturur.

Cem abi, Ürün acıklamasında tüp suya yatay batıyor yazıyo :) Emre abi bende suya yatay batanlardan arıyorum yoksa dikey benim akvaryuma sığmaz yatay anca sığar .

adamlar iki açıklama yapmış hangisi doğru bilinmez. ama ben de bunun 25 W ve 50 W olanı vardı. her ikisini de yatay kullandım. ama birine elim çarptığı için havaya kalkıp camı patlamıştı. ısıtıcının kendi vantuzlarını kontrol et ince tip ise eti kalın vantuz al. ben başka taktıp diye hatırlıyorum. ince oldumu ya yapışmaz yada bir süre sonra atar. atmanında suya batanının fiyatını al o makul gelirse. roxinden iyidir.

Cem abi simdi ben gitmeden herseyi aratirıyorumki bidaha gidemem zaten o yüzden alacağım seyi kararlaştırmak istiyorum bu roxin 50 watt yatay kullanılırsa 100 watı da yatay kullanılır bana yatay kullanabileceğim ısıtıcı lazım yoksa dikey benim akvaryuma sığmaz elimdeki kap 10 lt lik yaz sonuna dogru deistirip 50 lt falan alıcam bana hem simdi hemde bidahaki seneye isimi görecek olması ben roxin 50 watını alıyım bir sene götürür ondan sonra babamın tayini cıkar iyi bir yere atanırdiye düşünüyorum o zamanda hem kjaliteli ısıtıcı hemde filtre gibi bütün ekipmanları tamamlarım :) Cem abi bende güzel ve kalın iki tane vantuz var onları kullanırım :)

mailto:/evcil-hayvan-petshop/roxin-ht-1300-akvaryum-isiticisi-50-w-86192977
Bunu alıcam heralde fiyatda uygun yatay oluyo 20,2 cm benim kapta 33 cm uygun oluyo yani bide siz bakın bir iki sene idare eder :)

Bu ürün bende var Fatih. Şimdi kutusuna baktım. Hem yatay hem dik kullanabiliyorsun. Tabi eheim ve tetra ile karşılaştırmamalısın.

Bu arada 10 lt kap çok yetersiz. Sende birden fazla kaplumbağa olduğu için 50 lt alacağında çok gitmeyecek. Ancak yılbaşı en fazla seneye yaz başına kadar gider. Daha fazla imkansız. Ayrıca tekrar ısıtıcı alman gerekecek. Bence 120 lt bir akvaryum al. Bunun maksimum 90-100 lt su hacmini kullanırsın. Hem bu seni iki hayvan için iki sene götürür. Hemde bu süre sonunda ya bunu büyütürsün yada bir hayvan için ömürlük olduğundan kavga durumunda direk ikinciyi kurma olasılığın olur. En azından iki sene rahat edersin ve hayvanlar daha uygun şartlarda gelişir.

Tabi o zaman ısıtıcı 100 w olmalı.

Simdi Emre abi akvaryum alamam yasadığım yerde yok camcıda yapar ama güzel olmaz ben diyorumki bu roxin 50 watt ı alıyım bidahaki sene taşınırız büyük bir sehire orada akvaryumu kurarım zaten simdi ben hisarcık diye bi ilcede oturuyorum , büyük ihtimal 1 seneye taşınırız tasınırken akvaryum kesin paramparça olur o yüzden ben simdi 50 lt lik bi kap alıcam bide roxin 50 watt lık ısıtıcı alıcam bi sene idare edicez :)) olur dimi :ff:
120 lt lik akvaryumu alırsam bidahaki sene söyle olur baktık taşınmıyoruz mecbur akvaryumu kurarım artık Emre abi :D

Emre abi sende de varsa soriyim patlama gibi durum olurmu bu ısıtıca :ff:

Ben bunu karantina akvaryumum için tutuyorum. Yavruyu diğerlerinin yanına koymadan önce kuvvetlensin diye 2-3 ay kullandım ve patlamadı. Ama su seviyesi belirtilen seviyenin altına düşmemeli. Şu an kullanmıyorum.

Akvaryum konusunda 50 lt bence yılbaşını çıkarır ama fazlası uygun değil. Hayvanlar bir süre sonra 100-200 lt deki yaşıtları gibi gelişemez.

Ancak geçen sene bu marka ısıtıcı patlamaları hakkında bir kaç kişi yazmıştı.

dibe sağlam oturmalı. olmadı gitmişken daha derin bir kap bak. 10 lt hakikaten az. bu durumda 50 w bakacaksın.

Geri