Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yapay bitkii dipteki midye kabukları ve taşlarla verilen düzen :)
Arkadaşlar şu an gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak istedim sizinle. Netten haberleri okurken gözüm akvaryuma takıldı bi baktım kapluşum akvaryumun dibine koyduğum taşlara gömülü duran bitkiyi yerinden kaldırmaya çalışıyor midye kabuklarından bi kaç tanesi ters dönmüştü onları düzeltmeye çalıçtı ve 1 tane biraz buyuk midye kabuğu vardı aslıda midye değil ama şu an adını unuttuğum için midye dedim (murex e benyior) onu kabuğuyla baya bi itmeye çalıştı itti itti itti ve sonunda bi anda boşa fırlayıp tepeye kadar sürüklendi kendisi çok hoşuma gitti ve bitkinin 5 dalı var onlardan 1 tanesi hep kuru alanın tam altına geliyordu kapluşta onun üstüne tutunup uyuyordu. son koyduğumda bitkinin o tarafta hiç bir dalı yoktu ve kapluş kendi düzenine göre bitkiyi çekmiş dipten çıkartmış o dalı gene eski yerine getirmiş bi nevi akvaryumu kendi isteği gibi düzenlemiş ve gözle görülür bir değişiklik vardı bitkinin konumunda bunları benim 4.5cm lik minik kapluşum yapmış çok hoşuma gitti paylaşmak istedim
Kabukla oynaması kaşıntı sebebiyle olabilir. Büyüme aşamasına girmiş olabilir mi?
Bitkiye davranışı komikmiş Dekorasyonla bizzat ilgileniyor. Benimkiler bitkiler ve kayalar ağır olduğu için hareket ettiremiyor.
Cvp: yapay bitkii dipteki midye kabukları ve taşlarla verilen düzen
Evet kaşıntı olabilir o hiç aklıma gelmemişti sanırım büyüme evresinde kabuk araları siyah çünkü bugünde küçük bir mango kökü alıcam kaşınsın güzelce Bitkiye tavrı çok hoşuma gittigeçekten öncedende oynuyordu ama bu kadar yaptıgına hiç denk gelmemiştim
evet zeki bunu kaşıntı için yapıyor ve alenen de göstermesi güzel olmuş.en kısa sürede mangoyu edin. yoksa hayvan taşı kabuğu indir kaldır kas yapıp kurdeşen dökecek.:smile:
Kaslansın kaplusum ninja kaplumbagalara katılır belki :smile:
bugun sordum akvaryumu aldıgım petshop a 14-15cm lik mango kokune 30 lira dedı baya bi pahalı geldi fiyatları gercekten o kadar mı yoksa orasımı pahalı dedi acaba :ff:
o cingözler bana 36 tl'lik yemi 75 tl'ye indirimli sattılar. orası malzeme de iyi kilitler. juende 20-25 cm'liği 6-7 liraya satıyorlar. bundan küçüğü de işe yaramaz.
Kargo ücreti olur illaki abi ama en azından toplu alısverıs yapıcagım için gene daha hesaplıya gelir.
15kilo silis kum + 40cmlik dalgıc florasan + iç motor + mango kökü + iptek bitki bunlara kargo ucretı 10 lirayı gecermiki ? ta kapıma kadar glelicek bide
juenden alırsan 6.50 tl idi sanırım. 150-160 tl'yi geçersen ücretsiz. florasanı iki tane alsaydın. benimki 6 ayda niyazi oldu. geldiğinde adam gitmeden kontrolünü yap. arızalıysa geri ver hemen yenisini gönderirler.
Daha sipariş etmedim abi. 50 liralık bütçem var bunu geçemem suan için maksimüm 60 yapabılırım. 1 hafta içinde vericem siparişi. Uygun buldugunuz ürünler olursa önerilere açığım.
zeki derecen yoksa akvaryum içi cam derece de al. dışa yapışan stickerlar ilerde kalın camlı akvaryum alırsan işe yaramaz. vitamin yoksa sera reptilin vitamin burada hesaplı.
lamba içinde cama yapıştırılan dairesel sticker derece almıştım ordan eski telefon tuşları şeklinde fiyatı bir şey değil. 1.50 tl mi neydi.