vanilya
Gümüş 2 Üye
Kaplumbağlarım 3 yaşına yaklaşmalarına rağmen şimdiye kadar hiç hasta olmadılar. Çok iştahlı enerjik ve dayanıklılar. Bunu düzgün yaşam koşulları ve beslenme ile başarabilirsiniz. özellikle sistemin düzgün çalışmasını sağlayan ve bağışıklık sitemini güçlendiren vitaminler çok önemlidir. Şimdiye kadar onlara yapay veya rafine vitaminlerden hiç vermedim ve hiç bi zaman vermiycem. Vitaminleri her zaman besinlerden saf haliyle almaları gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden doğal bir multivitamin mucizesi olan yumurtaya değinmek istedim. Ben kapluşlarıma haftada 2 kere haşlanmış yumurta sarısı veriyorum ve onların bu kadar sağlıklı büyümesinde en etkili faktör olduğuna inanıyorum.
İşte yumurtanın besin değerleri:
mailto:/33vg0fn.jpg
Yukardaki tabloda gördüğünüz bazı isimler size yabancı gelebilir ama o isimlerin bi kaç tanesi
B vitamini türevlerinin bilimsel adlarıdır.Tiamin (B1 vitamini),Riboflavin (B2 vitamini),Niyasin (B3 vitamini), Biyotin (B7 vitamini)
Herkesin kaplumbağasına haftada en az 1 kere yumurta sarısı vermesini şiddetle öneriyorum .
İşte yumurtanın besin değerleri:
mailto:/33vg0fn.jpg
Yukardaki tabloda gördüğünüz bazı isimler size yabancı gelebilir ama o isimlerin bi kaç tanesi
B vitamini türevlerinin bilimsel adlarıdır.Tiamin (B1 vitamini),Riboflavin (B2 vitamini),Niyasin (B3 vitamini), Biyotin (B7 vitamini)
Herkesin kaplumbağasına haftada en az 1 kere yumurta sarısı vermesini şiddetle öneriyorum .