Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaptığım filtre ve bitkilerim

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar bu gün juen pet den verdiğim siparişler elime ulaştı . Aldığım bitkileri koydum ve akvaryum gercekten değişti . Asıl size sormak istediğim soru bugün yaptığım dış filtre . Dış filtrem nasıl olmuş ? değiştirmem gereken şeyler var mı ?

mailto:/jl4hf4.jpg

mailto:/2ltjbde.jpg

mailto:/1zxmbrs.jpg

mailto:/2n66hvk.jpg

mailto:/2hygies.jpg

Cvp: Yaptığım filtre ve bitkilerim

Ellerine sağlık akvaryumunu ben beğendim. Dış filtre konusunda benmde bilgim yok hatta alınca nasıl kurulacağını bile burda soracağım :D cem ve emre abi sana destek verirler okuyunca.

*kuru alanı nası yaptın sen onu anlat hele bi bakim :)

güzel olmuş mertcan sadece değişeceğin filtrenin emiş borusunu sağa almak.

Nasıl yani Cem abi biraz daha açıklar mısın?

Cd kabını ters çevirip üzerine halı kaydırmazı iple bağladım. Sonra vantuzla cama yapıştırdım. Halı kaydırmazın şişmemesi için ortasından delik açıp iple bağladım.:D

dış filtrenin giriş ve çıkış boruları birbirine yakın uzak köşedeki kirleri ve suyu arıtmaz. her ikisi de farklı uçlarda olmalı. bir taraftan giren su diğer tarafa süpürüp kiri filtreye göndersin. ayrıca ısıtıcının yakınında olan kısmı suya temiz su pomplayan uç olmalı ki ısıyı suya yaysın. en verimli şekilde çalışması için bu gerekli.

Cem abi aslinda onlari yakin koymamin sebebi benin kaplumbagalar biseyleri yikmayi seviyor . Once uzak koselere koydum ama boru biraz irtada kaldi . O boruyu yerinden cikarirlar diye oyle yaptim . Bi de o kuru alanin altinda ic filtrem var o da biraz olsun orayi temizler . Yakin bir zamanda degistirmeye calisirim

şimdi yaz ayındayız havalar sıcak su dengededir. ama havalar soğuduğunda bu şart. yoksa sıcak suyu filtre çekip içinde soğutarak geri akvaryuma verecek bu da ısıtıcının haddinden fazla çalışması ile birlikte suyun yeterli sıcağa gelmesini engelleyecektir. bu düzenle temizliği sağlayabiliyorsan ısıtıcıyı iç filtreye doğru konumlandır. en azından o ısıyı dağıtır.

El yapımı olarak güzel bir sistem. Sanırım içerisinde zeolit var. Buda biyolojik döngü için iyi bir destek. Cem in bahsettiği ısı dağılımı konusu önemli. Hem doğru ısınma hemde elektrik sarfiyatı için ısıtıcı yeri konusunda önerisini dikkate almalı.

Bitkiler renk katmış kök kuru alan altına doğru gitse ortası biraz rahatlayacak gibi. Bence bir sonraki komple su değişiminde kum eklemek iyi olur.

Genel olarak çok kullanışlı ve güzel bir sistem, tebrikler Mertcan.

Yorumlariniz icin tesekkur ederim . İsiticinin yerini simdi degistiriyorum . Kökün yerinide

Geri