Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaramaz kaplumbağlar

zekai1998

Bronz 4 Üye
iki tane kaplumbağam var birisi öldü :( yenisini aldım yanlızlık çekmesin diye buda çok küçü çok tatlı ^^ birisi ondan baya büyük 7-8 aylık onu hep dövüyo yüzüne felan tekme atıyo :D sebebi nedir?? Birde büyük kaplumbağam dışarı çıkmaktan çıkmaktan başka bişey düşünmüyo :D geçen kaçmış salona geldi pıt pıt yürüyerek kaçmamasını nasıl sağlarım ??

Cvp: Yaramaz kaplumbağlar

Anlaşamamazlıklar olabiliyor, durumda düzelme yoksa ayırmanızı öneririm bu kavgalar kötü sonuçlanabilir..
Neyde bakıyorsunuz, nasıl kaçıyor? Akvaryum ise kuru alanı ve su seviyesini azaltabilirsiniz değilse zaten akvaryuma geçmeniz gerek.

Maalesef boyut farkı yüzünden küçük kapluş büyükle rekabet edemez. Bu yüzden böyle kavgalar ve anlaşmazlıklar yaşanır. Tabi bunun istisnaları da mevcut. Büyük kapluş uysalsa sorun olmuyor ama biraz saldırgansa sorunlara yol açabiliyor. Siz bence küçük kapluşu büyük kapluştan ayırıp ayrı bir akvaryuma koyun. Aksi takdirde daha kötü şeyler de yaşanabilir.

Aynı durumdan bende muzdariptim. Büyük kapluşum Neromenjo'nun yanına küçük kapluşum Minnak'ı koyduğumda ilk hafta biraz didişmelerle zor geçti fakat sürekli gözlemledim. Bazen müdahele bile ettiğim oldu. Çok şükür şuan mutlu mesut, birbirlerine alışık şekilde yaşıyorlar. Minnak sürekli Neromenjo'nun sırtında. ^^

Biraz zaman ver ve sürekli gözlemle. Umarım anlaşmazlıkları son bulur, birlikte mutlu şekilde yaşarlar. :133:

Umarım dediginiz gibi olur ve birbirlerine alısıp mutlu mesut yaşarlar :)

ben de büyük ve küçük birlikteliğinden çok korkuyordum. fakat sorun olmadı. dediğiniz gibi ufak tekmeleşmeler olabilir. çünkü ikisi de ayaklarını sallarken yanlarına arkalarına bakmıyorlar. eğer ıssırık yok ise problem yok demektir. ama bunun için çok iyi gözlemlemeniz lazım. hatta ufak tekmeleşmeler küçük kapluşlar için gayet iyidir. büyürken ne kadar hard büyürse ileride kendini o kadar savunabilir. :) ama dediğim gibi ıssırık olayından dolayı çok iyi gözlemlemeniz gerekiyor. en ufak ıssırma girişiminde birbirlerinden ayırın.

ikisine de ayrı ayrı ilgi gösterirsen sorun kalmaz bence

Geri