Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardim edin ne olursunuz

600 e kap alıp 600 e de su ısıtıcı alınabilir.

Lamba zaten 20tl. Kuru alanı plastik meyve kasasından izgara söküp yapılabilir. Yani 1000-1500tl arasina çok uzun ömürlü olacak akvaryum kurmak mümkün.
Su isitici temizleyici filtresini aldirmistim tuglayi annem ayarlamisti oraya cikip yatip yuzuyordu iyiydi tek sıkıntı akvaryumunun kucuk kalmasi onu aldiramadim bir turlu. Akvaryum kucuk filtresi cok buyuk hayvanin yuucek yeri bile kalmiyor dedigimde yuzuyor birsey yok diyordu.

Ne zaman alindi inanin hatirlamiyorum ama 7 yil olmustur.
7 yilda hayvan ciddi eziyet çekmiş.

Hayvan 20cm kabuk boyuna ulaşması gerekirdi. Kabuğu ciddi deforme olmuş ve çürümeye başlamış.

Akciğer enfeksiyonu gibi hastalıklarda muhtemelen vardır.

Ama sizin suçunuz değil kesinlikle.

Size hediye alıp sonrasında ekipmanları tamamlamayan ailenizde.

Bunun vebalide onlara yaptıkları hiçbir şekilde yanlarına kalmayacak Allah büyük.

Siz yinede canınızı sıkmayın. Kocaman insanlar bunu akıl edemeyip siz birşeyler için çabalıyorsanız suç sizde değil ailenizdedir.

Su isitici temizleyici filtresini aldirmistim tuglayi annem ayarlamisti oraya cikip yatip yuzuyordu iyiydi tek sıkıntı akvaryumunun kucuk kalmasi onu aldiramadim bir turlu. Akvaryum kucuk filtresi cok buyuk hayvanin yuucek yeri bile kalmiyor dedigimde yuzuyor birsey yok diyordu.
O filtre zaten olmaz pipo filtre değil iç filtre kullanmıyoruz.

Kuru alan olarak taş olmaz bundan soğuk yer ve akciğer enfeksiyonu olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası da şart ekipman.

Bu akvaryum yeni doğmuş hayvanı birkaç ay idare eder. 1 sene sonra en az 120 cm uzunluğunda akvaryuma geçilmesi şarttır.

Durumunuz yoksa kademeli olarak da büyütülebilir 80 cm veya 100cm gibi.

Fakat sizin akvaryumunuz ölüm kabı ile eşdeğer olmuş.

7 yilda hayvan ciddi eziyet çekmiş.

Hayvan 20cm kabuk boyuna ulaşması gerekirdi. Kabuğu ciddi deforme olmuş ve çürümeye başlamış.

Akciğer enfeksiyonu gibi hastalıklarda muhtemelen vardır.

Ama sizin suçunuz değil kesinlikle.

Size hediye alıp sonrasında ekipmanları tamamlamayan ailenizde.

Bunun vebalide onlara yaptıkları hiçbir şekilde yanlarına kalmayacak Allah büyük.

Siz yinede canınızı sıkmayın. Kocaman insanlar bunu akıl edemeyip siz birşeyler için çabalıyorsanız suç sizde değil ailenizdedir.
İnanin deminden beridir nasil yasatirim diye hic yapmadigim sadece gordugum sekilde kalp masaji yapmaya calisiyordum gozlerimden yas akiyor ama hala annem sen bunu yapmadin, sunu yapmadin diye hala bana suclu muamelesi yapiyordu. Kucuklugumden beri hep bu duyguyla yasadim. Ama bunu dusunmekle ugrasamazdim denizimi kurtarmaya calisirken.

Neyse olan olmuş artık bi hayvan sahiplebirken bi araştırın ekipmanlarina ben buna bakabilirmiyim cebimdeki para buna yetermi diye düşünün bende kaybettim kaplumbağamı anlarım o duyguyu herşeyi yaptım iyileşince daha iyi şeyler yapicaktim ama nasip olmadi

O filtre zaten olmaz pipo filtre değil iç filtre kullanmıyoruz.

Kuru alan olarak taş olmaz bundan soğuk yer ve akciğer enfeksiyonu olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası da şart ekipman.

Bu akvaryum yeni doğmuş hayvanı birkaç ay idare eder. 1 sene sonra en az 120 cm uzunluğunda akvaryuma geçilmesi şarttır.

Durumunuz yoksa kademeli olarak da büyütülebilir 80 cm veya 100cm gibi.

Fakat sizin akvaryumunuz ölüm kabı ile eşdeğer olmuş.
Kesinlikle arastirdigim dogru olan alinmasi gerekenleri onlara gorselleriyle, adlariyla attim ama bulamadiklarini bunlarin oldugunu soylediler yine de canlari sagolsun denizim de artik Allah'a emanet zaten hep de oyleydi ama bundan sonra eve bir daha canli alinsin istemiyorum. Birde abimin bir arkadasi vardi ondan cocuklar tarafindan zarar gormus bir kaplumbaga almistik onu plastik kaba koydular, o zamanlar 13-14 yaslarinda oldugumu hatirliyorum defalarca soyledim nolur buyuk bir akvaryum alalim, veterinere goturup baktiralim. Maalesef o da gitti. Diycem ama en azindan aci cekmeyecek bir yere gitmistir.

İnanin deminden beridir nasil yasatirim diye hic yapmadigim sadece gordugum sekilde kalp masaji yapmaya calisiyordum gozlerimden yas akiyor ama hala annem sen bunu yapmadin, sunu yapmadin diye hala bana suclu muamelesi yapiyordu. Kucuklugumden beri hep bu duyguyla yasadim. Ama bunu dusunmekle ugrasamazdim denizimi kurtarmaya calisirken.
Aileniz ciddi sorunlu ve kişilik bozukluğuna sahip.

Yani sadece hayvan değil sizin ve toplumun sağlığı icinde ailenizin deli hastanesine yatırılması lazım.

Kendi suçlarınida size atmaları tam bir eziklik psikolojisi. Kendi ezikliklerini yediremeyip size suç atıyorlar.

Hayvanı kuru alana alın kurtulamazsada üzülmeyin sizin suçunuz değil.

Aileniz ciddi sorunlu ve kişilik bozukluğuna sahip.

Yani sadece hayvan değil sizin ve toplumun sağlığı icinde ailenizin deli hastanesine yatırılması lazım.

Kendi suçlarınida size atmaları tam bir eziklik psikolojisi. Kendi ezikliklerini yediremeyip size suç atıyorlar.

Hayvanı kuru alana alın kurtulamazsada üzülmeyin sizin suçunuz değil.
Uyku tutmayacak basinda bekleyecegim butun gece. Babam geldi simdi yatmiyor musun artik geri dirilecegini mi saniyorsun, beyinsiz dedi. Ne yapayim ki ben. Denizim Allah'a emanet artik.

Uyku tutmayacak basinda bekleyecegim butun gece. Babam geldi simdi yatmiyor musun artik geri dirilecegini mi saniyorsun, beyinsiz dedi. Ne yapayim ki ben. Denizim Allah'a emanet artik.
Sakin kalmaya çalışıyorum ama Babanız tam bir şerefsiz. Acı şekilde ölmesi gerekiyor.

Yaptığı hem kanuna hemde dine göre yasak yani elle tutulur yani yok.

Asıl beyinsizde kendisidir.

Sakin kalmaya çalışıyorum ama Babanız tam bir şerefsiz. Acı şekilde ölmesi gerekiyor.

Yaptığı hem kanuna hemde dine göre yasak yani elle tutulur yani yok.

Asıl beyinsizde kendisidir.
Yanlış anlamada annen baban varmı yanlış şekilde anlama o yüzden bı sormak istiyorum sanada yardımcı oluyorlarmi ogrencisin ya sonuçta

Yanlış anlamada annen baban varmı yanlış şekilde anlama o yüzden bı sormak istiyorum sanada yardımcı oluyorlarmi ogrencisin ya sonuçta
Bir adamın görevi zaten ailesine en iyi şekilde bakmaktır.

Eğer bir hayvan bile alsa ona en iyi şekilde bakması gerekir

Bir yaşıma kadar ailem bana baktı şuan kendi paramı kazanıyorum hayvanıma öyle bakıyorum.

Ama eğer bu hayvanı kucukken bana almış olsalardı hayvana en iyi şekilde yuva yapmak onların görevi olurdu.

Hem hayvanı alıp hemde düzgün bir yuvaya yapmayan hemde çocuğuna hakaret eden bir baba ibine oğlu ibinedir.

Bir adamın görevi zaten ailesine en iyi şekilde bakmaktır.

Eğer bir hayvan bile alsa ona en iyi şekilde bakması gerekir

Bir yaşıma kadar ailem bana baktı şuan kendi paramı kazanıyorum hayvanıma öyle bakıyorum.

Ama eğer bu hayvanı kucukken bana almış olsalardı hayvana en iyi şekilde yuva yapmak onların görevi olurdu.

Hem hayvanı alıp hemde düzgün bir yuvaya yapmayan hemde çocuğuna hakaret eden bir baba ibine oğlu ibinedir.
Yine de ne olursa olsun babamdir o benim, hakkimi helal ediyorum ne demisse desin, ne yapmissa yapsin. Cok sukur bu zamana kadar hic birseyimi eksik etmedi, daha kotu insanlari gorup kendi babama sukretmemek, hakkimi helal etmemek yuregime sigmaz. Ne olursa olsun ben sadece sabredip, Allah'a havale ediyorum en dogrusunu o bilir sonucta.

Tamam kendiniz için hakkınızı helal edebilirsiniz tabi ama hayvan için bunu yapamazsınız.

O sizden bağımsız bir candı ve ona 7 sene eziyet edildi.

Geri