Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardım Lütfen

efeberkrs08

Yeni Üye
5 gün önce 2 tane kaplumbağa satın aldım ne yazıkki plastik kapta ama 3 gün sonra bütün malzemeleri alıcam. Benim kaplumbağalarımın alt kabuğu yumuşak ve aldığımdan beri yem yemiyorlar alt kabukları yumuşak sizce bi sorun var mı . Cevaplarsanız sevinirim

Cvp: Yardım Lütfen

efeberkrs08' Alıntı:
5 gün önce 2 tane kaplumbağa satın aldım ne yazıkki plastik kapta ama 3 gün sonra bütün malzemeleri alıcam. Benim kaplumbağalarımın alt kabuğu yumuşak ve aldığımdan beri yem yemiyorlar alt kabukları yumuşak sizce bi sorun var mı . Cevaplarsanız sevinirim

Berk önce şu konuyu okumanı tavsiye ederim. Evet kabukta yumuşama ve iştahsızlık hastalık ve/veya stres belirtisidir. Hemen büyük bir akvaryuma geçerek gerekli yem ve vitamin takviyesine başlamalısın.

Hayvanlar yavru ise kabuk esnek yapıda olur. Değişik ortama girdikleri için ilk başta iştahsızlık görülebilir.

Alacağın akvaryum 50 litrelik veya daha üstü olsun ki değiştirme süren uzasın. Isıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası öncelikli olanlardır. Akvaryumu netleştir. Isıtıcı ve filtreyi ona göre tavsiye edelim. Bunları hemen hallet hava soğuk hastalanırlarsa uğraşırsın.

Hayvanlara ne yem veriyorsun ?

Ahm markalı yem atıyorum fakat yemiyorlar hangi yemleri almalıyım

Kaplumbağam için en zengin proteinli yemler arıyorum hangi markaları önerirsiniz

Sera raffy P ve sera raffy I bunlar 6 cm kabuk boyuna kadar yeterli ahm makbul bir yem değil. P içindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunu haftada iki öğün vereceksin. Diğer yemleri eşit böl. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün günlük kafa hacmi kadar olacak. Yemler skt en az 2019 tarihli olacak.

Bu yemler sonrası 1 hafta yem yemezler ise hasta olma ihtimalleri kuvvetli. Bunun yanında ısıtıcı ve kuru alanda ısıtma lambası metabolizmayı canlandırır. Su soğuksa bu da iştahı azaltır. Su 28; kuru alan 32 derece olacak. Ama bu ekipman olunca. Normalde su sabit ısıda olmalı ekstra sıcak yada soğuk su ekleme sakın. Değişeceğin su emsal sıcaklıkta olacak. Lamba ile ilgili bilgi aydınlatma başlığı öne çıkan konularda mevcut.

Dediğim yemleri al. Elinde olanları da arada az oranda verip bitir.

Tetra reptomin yosun içerikli protein oranı düşük yemdir. 6 cm kabuk boyu sonrası ot türevli gıdaya alıştırmada başlanılır. Tetra, jbl, prodac marka gammaruslarda olur. Raffy I'da gammarustur.

Peki abi Raffy ı gammarus ile raffy p nin arasındaki farklar nedir acaba

Bide tetra nın gammarusu ne içeriyor. biliyorum fazla soru sordum kusura bakmayın çünkü ilk deneyimim

Bide Cem abi kaplumbağalarım 5 gün sonra ilk kez yem yerken gördüm onlara birşey olacak diye ödüm kopuyor. 3 gün sonrada akvaryuma geçip bütün eşyalarını alıcam

Gammarus bir tür karides. Raffy I'nın yeni nesil yemlerinin içinde bir miktar küçük balıkta var. Diğer markalar sadece gammarustur. Raffy P protein içerikli bej, tahıl içerikli sarımtrak ve mineral, vitamin kalsiyum içerikli kırmızı stick yemler içerir.

Cvp: RE: Yardım Lütfen

cem' Alıntı:
Dediğim yemleri al. Elinde olanları da arada az oranda verip bitir.

Tetra reptomin yosun içerikli protein oranı düşük yemdir. 6 cm kabuk boyu sonrası ot türevli gıdaya alıştırmada başlanılır. Tetra, jbl, prodac marka gammaruslarda olur. Raffy I'da gammarustur.

Tetra'nın protein oranı %39, sera reptil carnivorun protein oranı %34,5.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri