Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardim.

asi kız

Bordo Bereli
İyi gunler ben kaplumbagalarimin suyunu temizlerken baska bi kaba koyuyorum kaba koyarken elime aldigim icin cok hosnut degiller dogal olarak amâ bu aralar tirnaklari cok sivri ve uzundisi kaplumbagalarimin temizlik yaparken bu yaralarinolmamasi icin ne yapabilirim?
mailto:/JqvMDq.jpg
mailto:/8PJ3zr.jpg elime alip sakinlessinler diye kabuklarini oksarkende oluyor bu yaralarim.

Hayvanı üst bağadan ters tutacaksın. Düz tutarsan ya ısırır yada tırnağını geçirir. Fazla bekletmeden diğer kaba koyacaksın. Ele alınmayı sevmezler.

Cvp: Yardim.

Bende aynı durumla karşılaştığımdan tırnaklarını kesiyorum 6 ayda 1 .Bunu sormak istiyordum Tabi derin değil uclardan alıyorum kendinede zarar vermesin diye. Bunun bir sıkıntısı olur mu ?

Hayvanın doğal yapısı bu şekilde olduğu için dokunmuyoruz. Bunu kaplumbağa konusunda bilgili olan bir hekimde dokunulmaması konusunda onayladı. Tırnağın içinde orta noktada ilik gibi bir yapı vardır bu açığa çıkarsa tırnak kuruyup ölür. Ete yakın kısımdan kopar ve tekrar uzamaz.

Abi beklemiyorumki zaten kaba koymak icin aldigimda aninda arka tirnaklarini geciriyorlar kizlar.yani sevmek icin bile elime almiyorum .temizlik yapacagim zaman disinda hep uzakdan bakarak seviyorum.????

Tirnaklari kesilmezki kaplumbagalar tum parcalamâ tutunma vs.bunlari tirnaklari ile yapiyorlar.

Ters nasil yani abi?kuyrugu alt kabugu elime degiyor.yatirmiyorum yavasca aliyorum elime direk yavasca kaba birakiyorum,ama cogu zman lamba altinda iken aldigimda bu tirnak olayi oluyor?

Üst bağa avuç içine gelecek alt bağa yukarı bakacak.

Anladim abi.su bikac seferdir yaralanmadim sukur????

Geri