Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardıma ihtiyacım var

elifco

Yeni Üye
Yaklaşık 5 yaşında bir su kaplumbağam var. 2 günde 1 ciğerle besliyorum. Yaklaşık 2 senedir etle bunun 1 senesini de ciğerle besliniyor. Başka bir şey yemek istemiyor beğenmiyor hatta kurban etini bile sevmedi yediremedik. Gününün çoğunu uyuyarak ve suyun içinde karanlık bölgelerde geçiriyor. Evin içine saldığımda kanepe altlarına giriyor. Kırmızı yanaklı değil fotoğrafını da ekleyeceğim.Normalde kardeşim ilgileniyodu ama şimdi o üniversiteyi kazanınca bana kaldı ben de şehir değiştirmek zorunda kalacağım yanıma almak istiyorum daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum o yüzden hakkında.
pnaG4cwRj

pmdc9aFCj

pmrFeFgJj

pngXDdsIj

Bütün yorumlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Hayvan çizgili dere kaplumbağası bunlar 26-27 derece suda yaşar. Isıtıcıyı ona göre ayarlarsınız. Ama iç derece ile kontrol daha iyi olur doğru neticeyi derece verir. Isıtıcıdan uzak ön köşeye koyacaksınız.

Kuru alan ve ısıtma lambası olacak. Bu da 30-31 derece civarı ısıtmalı. Günde 12 saat yanar. Kıskaçlı yada deveboynu lamba kullanacaksınız. Ampul ecolite halosoft veya eski tip armut ampul olacak. Lambanın gücüne göre 40-60 W; ecolite'te 42 yada 52 W. Ampuller soft olacak. Bulamazsanız şeffaf alırsınız. Birkaç tane yedek alın. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda bilgi mevcut.

Akvaryumda minimum hazırda 80*35*48h 6 mm, özel yapımda 80*50*50h ve cam kalınlığı 8 mm olacak. Daha büyüğü tabiki daha iyidir.

Hayvanı yanlış şekilde besliyor ve bakıyorsunuz. Hayvan akvaryum genel temizlik ve sağlık kontrolü harici dışarı çıkarılmaz. Ele alınmayı sevmedikleri için sürekli kaçma ve saklanma eğilimi gösterirler.

Verdiğiniz yiyecekler tek yönlü ve sakıncalı bunlar gut hastalığına neden olur. Hayvanı bir an önce yeme alıştırmak lazım.

Alınacak yemler, sera carnivor, tetra reptomin, jbl agil ve kurutulmuş yemde jbl energil veya sera royal olacak. Arada marul kıvırcığın orta körpe yapraklarından verilebilir.

Yeme geçiş süreci biraz sıkıntılı olacaktır. İlk başta yemek istemeyebilir. Et ürünlerini tamamen kesin. Hayvan 8 cm kabuk üstü ise günde bir öğün kafa hacmi kadar verilecek. Bu süreçte hergün bir yemden bir tane önüne atın yemez ise yarım saat içinde alın. Yerse devam edersiniz. İnatları uzun zaman alabilir. 1 hafta 10 gün yemesede birşey olmaz yiyene kadar bu şekilde devam edin.

Carnivorun ortasındaki kırmızı mineral yemdir. Bundan haftada 2-3 öğünden fazla vermeyin. Mineral yem vitamin mineral ve kalsiyum içerir. Kurutulmuş yem olan royal ve energil hangisini alırsanız bunlarda balık ve karides mevcuttur vermeden balıkların yüzgeçlerini ve karidesin ağzındaki dikensi dokuyu koparıp yiyeceği oranda koparın. Büyük parça atarsanız akvaryuma dağıtır. Bu kurutulmuş yemler büyük kutuda satılır. Diğerlerini 250'lik kutuda alabilirsiniz. Skt. 2019 tarihli olsun. 2020 'lerde çıkmıştır.

Juenpetmarket, teleskopakvaryum, mamacı.net güvenilir sitelerdir. Akvaryum ile ilgili malzemeleri balık bölümlerinde bulabilirsiniz.

Bu hayvanlar salmonella taşıdığı için her işlem sonrası elleri bol sabunla yıkamak lazım. Öncesinde ise hayvanın sağlığı için.

Cvp: Yardıma ihtiyacım var

elifco' Alıntı:
Yaklaşık 5 yaşında bir su kaplumbağam var. 2 günde 1 ciğerle besliyorum. Yaklaşık 2 senedir etle bunun 1 senesini de ciğerle besliniyor. Başka bir şey yemek istemiyor beğenmiyor hatta kurban etini bile sevmedi yediremedik. Gününün çoğunu uyuyarak ve suyun içinde karanlık bölgelerde geçiriyor. Evin içine saldığımda kanepe altlarına giriyor. Kırmızı yanaklı değil fotoğrafını da ekleyeceğim.Normalde kardeşim ilgileniyodu ama şimdi o üniversiteyi kazanınca bana kaldı ben de şehir değiştirmek zorunda kalacağım yanıma almak istiyorum daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum o yüzden hakkında.
pnaG4cwRj

pmdc9aFCj

pmrFeFgJj

pngXDdsIj

Bütün yorumlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Merhaba, bu kaplumbağa çizgili kaplumbağa (Mauremys caspica) değil. Başka bir yerli tür olan benekli kaplumbağadır (Emys orbicularis). Detaylı bilgiyi şuradan bulabilirsiniz.

Hayvanı sadece ciğerle beslemek karaciğerinin yorulmasına sebep olabilir. Ayrıca akvaryumdan da pek dışarı çıkarmamanızı öneririm.

Forumda şuradan detaylı bilgi edinebilirsiniz.  :D

AKvaryumunun dış filtresi, ısıtıcısı, kuru alanı, lambası var mı? Akvaryumun ebatları nelerdir? Bunları da yazarsanız yardımcı oluruz.

Diğer resimleri görmemişim şimdi düzelttim. İlk resimde boyun bölgesi gözükmediği ve göz yapısı çizgiliyi andırdığı için çizgili demiştim bu hayvan sarı benekli. Akvaryum sistemi ve düzeni çizgili ile benzer özellik taşır. Yazdıklarım benekli içinde geçerli.

Sağol haluk düzeltme için teşekkürler.

Cvp: Yardıma ihtiyacım var

Bu hayvanlar başını okşayacağın bir kedi veya köpek değil, gerekmedikçe sudan çıkarmayın, eziyet ediyorsunuz arkadaşım. Elindeki çok güzel bir tür. Kıymetini bilmiyorsan hangi dereden topladıysan geri oraya bırak.

Cvp: RE: Yardıma ihtiyacım var

cem' Alıntı:
Diğer resimleri görmemişim şimdi düzelttim. İlk resimde boyun bölgesi gözükmediği ve göz yapısı çizgiliyi andırdığı için çizgili demiştim bu hayvan sarı benekli. Akvaryum sistemi ve düzeni çizgili ile benzer özellik taşır. Yazdıklarım benekli içinde geçerli.

Sağol haluk düzeltme için teşekkürler.

Sorun değil Cem olur öyle arada.  :)

Geri