Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yaş nasıl bulunur

cemaldvn

Bronz 5 Üye
11-12 cm kaplumbağam var yeni aldım arkadaşımdan acaba kaç yaşındadır.ve ona nasıl bakabilirim bu zamana kadar hiç ısıtıcı konulmamış filtre konulmamış koymak gerekirmi ve dişi kaplumbağa ve ne yedirmeliyim.                                             ayrıca başka kaplumbağanın cinsiyetini nasıl öğrenebilirim?

Cvp: yaş nasıl bulunur

Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu ve Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konuları okumalısın.

Cinsiyet tayini için aşağıdaki görsel yardımcı olacaktır.Ayırt edemediğin taktirde kaplumbağanın alt kabuğunun ayırt edebileceğimiz netlikte ve mesafeden bir ya da bir kaç fotoğrafını paylaşabilirsen net bir şey söyleyebiliriz.

mailto:/4rg9Oq.jpg

Kaplumbağalarda yaş tayin etmek oldukça zordur.Sağlıklı gelişim söz konusu olmadığı durumlarda az ; olduğunda fazla tahmin etme durumu söz konusu olabilir.Doğadaki kaplumbağalar için özellikle herpetologlar sert kabuklularda plaka değişimine bağlı geliştirdikleri matematiksel formülleri kullanarak +/- tahmin edebilmekteler.

Hayvanın bakıldığı uygun olmayan şartlar onun boyuna göre daha yaşlı olduğunu gösteriyor. Isıtıcı filtre kuru alan ve ısıtıcı lamba elzem ekipmanlar. Detayları furkanın verdiği linklerden öğrenebilirsin.

Yem olarak sera raffy P, raffy royal 1000 'lik kutuda bitirmen zor biraz ufak gelecek ama raffy I, tetra reptomin ve jbl agil alacaksın.

İkinci bir kaplumbağa düşünüyorsan emsal boyda almalısın. Bu boya geldiğine göre biraz masraflı ama tek kalemde harcama yapıp bitirmek için direk ömürlük akvaryum alıp kurtar. Tabi ikinci bir kaplumbağa akvaryumu iki katına çıkarman demek. Onu saptadıktan sonra ona uygun ekipman alacaksın.

kaplumbağamız bu birde cinsini söyleyebilir misiniz?.TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

• DSC_0008-600x1068[1].JPG
    DSC_0008-600x1068[1].JPG
    83.2 KB · Görüntüleme: 404
  • DSC_0008-480x854[1].JPG
    DSC_0008-480x854[1].JPG
    60.1 KB · Görüntüleme: 382
Yaş konusunda birşey söylemek zor.

peki silis kumu alsam nasıl kullanabilirim. Severmi hıçkırık

cemaldvn' Alıntı:
peki silis kumu alsam nasıl kullanabilirim. Severmi hıçkırık

Silis kum onların herşeyi tabiki sever arada yiyip dışkı yoluyla atarlar panik yapma o zamanlarda :) silis kum en iyisi olacaktır.

Kullanım olarak cem abiden önce cevaplıyım :) petshoptan alıcaksanız aldıktan sonra bir leğene boşaltın el yakmayacak sıcaklıktakı suda bir güzel ovarak tozunu temizleyin bu işlemi kum iyice temizlenene kadar tekrarlayın. En son kaynar su koyun kaşık yardımıyla karıştırın su soğuyana kadar bekletin sonra suyu boşaltıp, kumu akvaryuma boşaltın.. Üstüne temiz suyu yavaş yavaş boşaltın kum kalkması hafiften olabilir dikkate almayın.

Dışardan bulunma taşlar vesaire kullanmayın akvaryumu bitkilerle güzelleştirebilirsiniz taş buna çare değildir. Taşlar zamanla aralarında bakteri üretir. 

Heleki sahilden falan toplama taşları asla kullanmayınız ne kadar temizlenirse temizlensin mutlaka bakteri barındıracaktır bunlarda ilerde kaplumbağanızda çesitli göz kulak vs. Hastalıklara sebep olacaktır. Unutmayın göz zevkinden önce hayvanın sağlığı gelir.

peki nasıl bir bitki kullanıyım mango kökü okumuştum bide kuru alana çıkmama sebebi ne olabilir

Bitkiyi cem bey size önerecektir bende o konuda araştırmadayım.

Kuru alanda ısıtıcı ampul var mi ? Suyun sicakligi kaç derece ?

ya merak ettiğim konuda o zaten bu zamana kadar ısıtıcı falan hiç kullanmamıs sahibi ben yeni aldım daha ve napmam gerektigini hiç bilmiyorum okuya okuya bişeyler öğrenmeye calısıyorum 11-12 cm erkek kuru alanıda yoktu eski sahibinde remen hayvanı kurtardım eski sahibinden

İyi yapmışsınız. Yapmanız gerekenler.

Öncelikle akvaryum, ısıtıcı ampul, su ısıtıcı, dış filtre veya iç filtre (her sekilde dis filtreyi tavsiye ederim) uvb ampul kabuk gelişimi sertleşmesi için, silis kum, kuru alan, ve tabiki yemler.

Şöyle yapalım siz elinizde bunlardan hangileri olduğunu bana söyleyin birlikte bir akvaryum kuralım size butcenize uygun olarak.

akvaryum var iç filtre var ısıtıcı var silis kumu sipariş ettim ama kuru alanı nasıl konumlandırıyım

Gayet güzel kuru alanı akvaryumun herhangi bir köşesine konumlandırabilirsiniz. İç filtreyide konumlandırırken öyle bir ayarlayınki hayvan kuri alana çıkarken su akıntısı ile çıkmakta zorlanmasın.

Uvb ampul gerekli birde kaplumbağanız büyük. Exo terra uvb ampullerden öneririm size 89-90 TL gibi bir fiyatı var.

Hangi yemler var şuanda ?

tetra reptomin gammarus var birde kabuğu için apex tor-axsol alın demişlerdi aldım ama kullanmadım

İlaçlar hakkında pek bilgim yok fakat kabuk settleştiriciyse sakın kullanmayın çok zararlı. Onun yerine uvb ampul alırsanız faydası olucaktır.

Gammarus açık paketse bayat olabilir kullanmayın.

Sera raffy P, Sera raffy İ(gammarus), Sera raffy Mineral ve jbl agil

Bunlar tercih edebileceğiniz kaliteli yemler. Ne kadar çeşit o kadar iyidir.

n11.com'dan veya hepsiburada'dan kolayca edinebilirsiniz bu yemleri tabi petshoplarda'da bulunuyor.

buda hıçkırık sizce bir sorunu varmı yada anlayan birileri söyleyebilirmi

Ekli dosyalar

• IMG-20160228-WA0024.jpg
    IMG-20160228-WA0024.jpg
    206.9 KB · Görüntüleme: 162

Maşallah :) bence bir problem yok gayet sağlıklı duruyor ama diğer arkadaşlarında bir bakmasında fayda var. 

Adıda güzelmiş hıçkırık :)

Geri