Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaşam alanı check

Peewee

Bronz 5 Üye
Merhaba,
Kaplumbağalarımız incir ve ceviz 3 aylıklar yaklaşık. Akvaryumda her şey yolunda gözüküyor mu? Yapay bitkileri yeni koydum ama çok da emin değilim sağlıklarını tehdit ediyor mu. Kuru alan geliyor, akrobat lamba ve ampul geliyor. Onlarla da ayrıca foto koyarım. Suya vitamin damlatıyoruz. Henüz çimçim vermedik sadece yem. Su ısıtıcı neredeyse maksimumda cunku kalibre ettiğimde biraz düşük bulmuştum 30da kaldığında. Yorumlarınız değerli.

Ekli dosyalar

• IMG_2920.jpeg
    IMG_2920.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 33
  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 38
Su sıcaklığını 27 dereceye getirin. Derceyle ölçebilirsiniz.
Yapay dekorlar hayvana engel olmuyorsa sorun yok ama büyüklerinde ısırabilirler.

Tabana sarı silis kum alın. Ufak bitkileri çıkırın onların ucu sivri ve sert gece gözleri dalaşabilir.

Filtreyi aynı şekilde ısıtıcının arkasına koyun yada olduğu yerde kısa cama yapıştırın su ısıtıcıya doğru gitsin.

Dereceyi sağ ön köşeye koyup ölçün. En uzak nokta ısısı uygun değeri verir.

Kuru alan niyetine birşey koyun yada yüzeyde tünek hayvanların tutunacağı birşey yok.

Gemiyi de çıkarın. O deliğe sıkışırlarsa boğulabilirler.

Eflatun bitkinin uçları sert ise onu da çıkarın yeşil olan dursun hayvanlar tutunur.

Isıtma lambası gelince suyu 28 dereceye ayarlayın. Şimdilik 27 dereceye ayarlayın.

Vitamini suya değil haftada bir 1 damla ilk stick yemine damlatıp verin.

Kullandığınız yemler ne marka?

Hayvanların kabuk boyu kaç cm?

Küçük olan 3-4 santim, büyük olan 5 cmt kabuk uzunluğu. Yem olarak aldığım kişi bir torbada verdiği için marka bilmiyorum ama minik minik yuvarlak yemlerden. Bir de filtremiz mi yetmiyor acaba su hızlı bulanıyor. Ya da yemlemeyi kuru alanda mı yapmalı?

Küçük olan 3-4 santim, büyük olan 5 cmt kabuk uzunluğu. Yem olarak aldığım kişi bir torbada verdiği için marka bilmiyorum ama minik minik yuvarlak yemlerden. Bir de filtremiz mi yetmiyor acaba su hızlı bulanıyor. Ya da yemlemeyi kuru alanda mı yapmalı?
Bu hayvanların tükürük bezi yok. Sadece suda yem yiyebilirler.

Tabana sarı silis kum alın. Ufak bitkileri çıkırın onların ucu sivri ve sert gece gözleri dalaşabilir.

Filtreyi aynı şekilde ısıtıcının arkasına koyun yada olduğu yerde kısa cama yapıştırın su ısıtıcıya doğru gitsin.

Kuru alan niyetine birşey koyun yada yüzeyde tünek hayvanların tutunacağı birşey yok.

Eflatun bitkinin uçları sert ise onu da çıkarın yeşil olan dursun hayvanlar tutunur.

Isıtma lambası gelince suyu 28 dereceye ayarlayın. Şimdilik 27 dereceye ayarlayın.

Kum neden gerekli?

Minik top yemlerden veriyorduk- marka belirsiz. Sanırım stick öneriyorsunuz. Hangi markayı alalım? Kabuk boyları 3-4cm arası. Ne kadar yem vermeli? Karides de alıp verebiliriz. Onun için öneriniz nedir?

Sarı silis kumda eşelenip vakit geçirirler. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Bir de sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Akvaryumda ne kadar su var?

Taş çakıl vs. var mı?

Sarı silis kumda eşelenip vakit geçirirler. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Taş çakıl vs. var mı?
Çok tesekkurler. Akvaryum 50x30x20cm. , 20 litre su var yaklasık. Taş çakıl hicbir sey yok. Taş koyacagız. Temizlerken kolay olsun diye kum dusunmemistim. Akkor ampullu lamba ve kuru alan da geldi.

Ekli dosyalar

• IMG_3010.jpeg
    IMG_3010.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 17
Taş koymayın. Yüzecekleri alan kısıtlanmasın. Akvaryum olabildiğince boş ve geniş olsun.

Sadece kuru alanın karşı ucuna su yüzeyinde tutunabilecekleri birşey olsun. Cam kase gibi birşey. Yada vantuzla tutturulmuş çubuk, küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanlar yüzme yeteneğini geliştirene kadar alan civarında uzaklaşmaz.

Taş çakıl vs. var mı?
Sera raffy I gammarus ve omega one juvenile yem aldık. Bunları hangi miktarda veriyoruz? Bir de ısıtıcı lamba kaç saat açık olda yeter?

Sabah yemelerine göre 3-4 adet stick yem akşamları 6-7 adet gammarus atın.

Lambayı sabah 7:00 akşam 19:00 aralığında yakıyoruz. Bu duruma göre esnetilebilir. Sabah tan yeri ağarmasıyla ayaklanıyorlar. Yazın gündüz aralığı geniş.

Geceleri kuru alanda durmasınlar üşürler.

Merhaba,
Kaplumbağalarımız incir ve ceviz 3 aylıklar yaklaşık. Akvaryumda her şey yolunda gözüküyor mu? Yapay bitkileri yeni koydum ama çok da emin değilim sağlıklarını tehdit ediyor mu. Kuru alan geliyor, akrobat lamba ve ampul geliyor. Onlarla da ayrıca foto koyarım. Suya vitamin damlatıyoruz. Henüz çimçim vermedik sadece yem. Su ısıtıcı neredeyse maksimumda cunku kalibre ettiğimde biraz düşük bulmuştum 30da kaldığında. Yorumlarınız değerli.
Kuru alanı ben mi göremiyorum

Sabah yemelerine göre 3-4 adet stick yem akşamları 6-7 adet gammarus atın.

Lambayı sabah 7:00 akşam 19:00 aralığında yakıyoruz. Bu duruma göre esnetilebilir. Sabah tan yeri ağarmasıyla ayaklanıyorlar. Yazın gündüz aralığı geniş.

Geceleri kuru alanda durmasınlar üşürler.
Omege one juvenile turtle sticks şeklinde gelmedi, top top geldi. Turtle pellets diye geçiyor. Umarım yanlış olmamıştır. Bunu bile zor yutuyorlar gerçi. Bunlardan iki kaplumbağa için toplam kaç veriyoruz sabah? AKşam da dediğiniz gibi gammarus atıyoruz total 7 adet sanırım.

Hangi yem o? Juvenile ile yanyana koyun ölçüsüne bakayım.

Geri