Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yaşam alanı

kaplum_alice

Yeni Üye
Katılım
19 Nis 2016
Mesajlar
9
mailto:/GRMP2v.jpg
mailto:/ZkoM70.jpg

merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sahiplendiğim kaplumbağamın yaşam alanı fotoğraflardaki gibidir.akvaryum 10 lt. henüz filtresi yok, su seviyesi 9-10 cm filtreye gerek var mı, varsa özellikleri ne olmalı küçük bir filtre mi? Mutlu ve hareketli bir bebek ama bu su oranı yetersiz mi, biraz daha büyüyene kadar idare eder mi? kullandığım ışık bildiğimiz masa lambası işe yarar mı yoksa başka bir ışık kaynağı mı kullanmalıyım? ısıtıcısı basit bir şey ama sürekli kontrol ediyorum,kayanın sıcak olması için ne yapmalıyım suyun içindeki ısıtıcı yeterli midir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Cvp: yaşam alanı

merhabalar, akvaryum küçük, filtre şart, bu hayvanlar suyu seven hayvanlar seviye o yüzden önemli artmalı, kullanılan ışık led mi? kompakt floresan mı yoksa başka tür bir ampül mü bilinmiyor malesef kuru alan sıcaklığı 30-32 derecelerde olmalı öle diyelim, ampül ü biz ışık kaynağından öte kuru alanda ki ısı-sıcaklık kaynağı olarak kullanıyoruz tabi ışık da güneşi simüle ediyor oda lazım, ısıtıcı sanırım toros kaç watt bilemiyorum ama gerekli alan hazırlanırken durumuna göre değişcek litre başına 1 watt  gibi bir oran var, ha dipde sanıyorum lav kullanılmiş bunlar dekoratif olarak güzel gözüksede hayvanlara hastalık olarak dönebilir forum geneli ince silis kum kullanır, atladığım yerler varsa eklerler arkadaşlar


genel olarak slider bakımı için;
 mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
konuya bir göz atın tabi
 
Cvp: yaşam alanı

Selam,
Akvaryum hacmi çok önemli, yukarıda arkdaşların söylediği gibi acil olarak akvaryum+filtre edinip ısıtıcı lambanızdan da emin olmanız gerekiyor.
Başlangıç minimum 70-80litre bir akvaryum ve kaplumbağanız küçük olduğu için şimdilik iç filtre ile idare edilebilir. Motor gücü 10Watt civarında bir iç filtre iş görecektir. (Bulunduğunuz şehirdeki ikinci el ilanlarına ve internetten satın almak için gittigidiyor, n11 gibi sitelere bakmanızı tavsiye ederim.)

Isıtıcı klasik armut tip (eski tip) ampuller ile sağlanmalı. Led, powerLed, Ekonomik ampul vs kaynaklar malesefki yeterli olmayacaktır. Klasik ampullerin beyaz/buğulu camlı olanları soft ampul olarak geçer. Genellikle mahalle arası elektrikçilerde daha kolay ve daha ucuz bulunur. Dikkat edin beyaz camlı diyerek ekonomik ampul satmaya kalkmasınlar. (başıma geldi oradan biliyorum.)

Bulunduğunuz şehre göre belki şu anki ısıtıcınız yazı geçirebilir ancak kış gelmeden litre başına 1Watt'a karşılık gelecek bir hesapla (örneğin 80litreye 80Watt gibi...) ısıtıcı almanız gerekecektir. (80litreye 100Watt olabilir problem olmaz.)

Yeni sahiplendiğiniz için soruyorum, nasıl besliyorsunuz?
 
Cvp: yaşam alanı

her sabah 2-3 adet Sera-Raffy P, her akşam 5-6 adet Gammarus kuru karides, bazen küçük parçalarla salam ve haşlanmış yumurta akı veriyorum. Muz ve karınca yemekten de oldukça zevk aldı bir keresinde, ancak bunun doğru olmadığını düşünüyorum.

100 ltlik bir akvaryum almak için araştırmalara başladım. Mayıs başında alabileceğimi umuyorum.
şu anki akvaryumun ebatları: 40*30*13. ısıtıcı: toros 50watt.
filtre araştırması yaptım internet ortamında Atman hf-100 ilgimi çekti,dış filtre gibi suyu tazelemesi iç filtreden daha iyi olabilir gibi geliyor bana. aslında şu an elimde kullanılmış bir iç filtre var, çıkarıp süngerini yıkadım, içini temizledim fakat sanırım şu anki akvaryum için çok büyük oldu,su aşırı dalgalandı ve Alice huzursuz oldu. O yüzden kullanamıyorum. Kullandığım lamba 40 w soft beyaz olmalı tam emin değilim kayasının tam üzerinde yanıyor ve ısıtıyor da ama 30-32 derece olacak kadar ısınmıyor olabilir, termometreyle bakacağım.Alice kayanın üzerine yem koyduğumda oturuyor sadece, normal zamanda üstünden gelip geçiyor. Bize geldiğinde pek yüzmüyordu ve kabuğu yosun tutmuştu. Ama şimdi kabuğu tertemiz (fırçayla hafifçe birkaç seferde temizlendi) ve sürekli yüzüyor, sevinçli ve sağlıklı görünüyor (umarım gerçekten öyledir...)
 
Cvp: yaşam alanı

Raffy P uygundur. Gammarus'ta uygundur fakat yemlerin tarihi olur ve açık aldıysanız bu son kullanım tarihini bilemeyiz. Hepsi aynı olmasa da ülkemizdeki petshoplara güvenmek pek zor. Bu yüzden gammarusları açık olarak aldıysanız bunları çöpe atarak yerine Raffy I (Gammarus) alabilirsiniz. Kaplumbağanız 4-5cm'den küçükse JBL pro baby de kullanabilirsiniz.

Salam, yumurta, muz ve karıncadan emin değilim. Hatta muz vermenizi kesinlikle önermem. Daha tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır.

Şu an su miktarı az olduğu için filtreniz çok dalgalanma yapmıştır, litre arttığında problem olmayacaktır.

Filtre olarak bütçe uygunsa "SUNSUN HW-602 B MİNİ" dış filtresi ve şu anda elinizdeki iç filtre birlikte çalıştırılarak yeterli bir filtreleme sağlayabilirsiniz.
 
Elimde minik 3w lik bir iç filtre var tam sizin akvaryuma gore istanbulda iseniz verebilirim
 
Kubilay kaplumbağa başına 100 litre su olan bir akvaryum ömürlük anlamda yeterlidir. Velakin ölçüleri ele aldığımızda sağlıklı olan ölçü ile bu uygunluk 160-200 litre arasına çıkar. 400 litre çoktur.

Arkadaşlar genel itibariyle açıklamışlar. İşlenmiş et vermiyoruz içindeki ömrünü uzatan kimyasallar pankreasını zorlar. Yağsız ve haşlanmış kıyma ise hastalığa bağlı iştahsızlık durumunda verilebilir normal zamanda vermiyoruz bu hayvanı yemden uzaklaştırır.

Meyvede fruktoz vardır. Bu da karaciğeri zorlar ve yağlandırır ama seviyorsa ayda bir az oranda verilebilir.

Haftada bir yumurta akı haşlanıp verilebilir ama ayrı bir kapta verilmesi iyi olur dağılır ve koku yapar.

Baharatlı, yağlı, tuzlu, laktoz içerikli ( süt ürünleri ), tatlı yiyecekler vermiyoruz. 6 cm kabuk boyu sonrası marul kıvırcığın orta körpe dalından verip deneme yapmaya başla.

Verilen linki incele. Akvaryum küçük hazirana kadar akvaryumu temin et. Ölçüleri bildir ki ona uygun ekipman önerisi yapalım. 100 litrelik akvaryum iki seneye kadar rahat götürür.

Kullandığın çakıllar içerik olarak nedir ? Kahverengi bitki kumuna da benziyor; eheim torf pellets'a da. Kullanacağın kum ise silis kumdur.

mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104?kat=283
 
Cvp: yaşam alanı

kum değil, lav taşı, aslında bu taşın iyi olduğunu düşünüyorum pislikler altında birikiyor, temizliği kolay ve hayvan rahatlıkla hareket edip eşeleyebiliyor.  silis kumu yutacağını  ve tamamen su değişimi yapılırken zor olacağını düşünerek tercih etmedik.
 
Cvp: yaşam alanı

pislik altında birikiyorsa türlü organizmalarda oralarda bulunur bunlar hayvanda çeşitli hastalıklara sebep olabilir kulak iltihabı vs gibi, silis kum kaplumların yemesi sindirim sistemleri için iyidir. silisin su değişimi yaparken ne gibi bir zorluk yapacağını düşünüyorsunuz?
 
Cvp: yaşam alanı

su değişimi yaparken taşlarını da tek tek yıkıyoruz. ıslak kumu çıkarıp tekrar koymak taşlara göre daha zor olacak.Ama kirin taşların altında birikmesi zararlıysa madem yarın hemen silis alacağım teşekkürler.
 
Cvp: yaşam alanı

su değişimini tamamıyla yapılmaması gerekiyor 3 e 1 oranda yapmanız lazım eklenen suyun da hazır bulunan suyla aynı sıcaklıkta olması gerekir, silis hemen almayın akvaryumu büyütceksiniz ona göre alırsınız taşları akvaryumdan çıkarmanız kafi
 
Lav taşı dış filtrelerde doğal döngü yapan bakteriler için koloni oluşturma görevi görür. Ama akvaryum içinde biriken kirler göz ve kulak enfeksiyonuna neden olacak zararlı bakterilerin üremesine neden olacaktır. Bu durumda çıkarmalısın. Aralarda biriken kiri taşlar sirkülasyonu engellediği için filtrenin kiri çekmesini engeller. Filtrende yok.

Silis kum ağır ve ufak tanelidir. Kiri hayvan karıştırmadıkça altına geçmez yüzeyde birikir. Bunları dip sifonu ile çekeriz. Bir kısmı su ile çekilir. Bunu kimyasal değmemiş kovaya boşaltırsın. Kir ve pis suyu döktükten sonra dipte kalan kumu temiz su ile çalkalayıp temizledikten sonra akvaryuma dökersin. Böylece kum kaybı da olmaz.

Silis faydalıdır. Bacaklardaki eski derileri ve alt bağadaki plakaları atmalarına yardımcı olur. Eşelenip vakit geçirirler. Yiyerek midelerindeki hazmedemedikleri yemleri parçalarlar ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Yani silis faydalıdır. Bunda en iyisi vitasand markadır.
 
Geri
Üst