Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yaşam

bahar2001

Gümüş 5 Üye
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
136
benim iki kapluşum var ama bitane arakadışımın var ama az su koyuyor akvaryumu kaplumbağaya göre de küçük ama 2 yıldır yaşıyo bunun nedeni nedir
 
Her kaplumbaga o kadar yaşamaz.Mutlaka uygun şartlarda beslenmelidir.Beslenmezse ya düzgün büyümez yada ömrü kısa olur.Bazen çok çok iyi besleyenlerin kaplumbagasida 1 hafta geçmeden ölebiliyor.Ne kadar yaşayacaklarına biz karar veremeyiz.Ama mutlaka onlara en iyi şartlarda bakmaya çalışmalıyız.
 
bende 1 2 aydır bakıyorum ama lışınlar die az su koyuyorum üstellik ısıtım yo filiritrem yok arkadaşımfda yok ama beni alcak kapasitem yok
ama lambam varr
 
Az su koymayın.Mutlaka ısıtıcı ve akvaryum edinin.Yoksa kaplumbaganız hastalıklara kapılıp ölebilir.
 
O kaplumbağa yaşamış fakat sağlıklı mı ? Iç organları ne halde kabuğu ayağı tırnakları. Hali nasıl duruyor gözleri parlak mı yoksa mat mı ? Bunlar çok önemli şeyler. Bugün televizyonda çıktı animal cops diye bir program zorda olan hayvanlara yardım ediyorlar. Ayağı kopmuş kemiği görünen yanlız bahçede ölüme bağlanmış bir köpek vardı bayadır duruyormuş orda. O hayvan yaşam mücadelesi veriyordu. Eğer o kaplumbağa sağlıksız ise oda yaşam mücadelesi veriyor yaşamıyor bana göre. Bazı kaplumbağaların bünyeleri çok zayıftır, dışarı 1 saniyeliğinde çıkardığınızda hemen hasta olur bazıları ise çok zor hasta olur. Ani ölümler her zaman esrarengiz bir ölümdür sebebini biz görmesek bile kesin vardır bir sebebi. Neden oldu bu demek doğru değil, iyi baktığına emin sen nerde yanlısı yaptım demekte doğru değil. Ölüm bu ALLAHTAN gelen birşey demekki vadisi okadarmis belki yaşasaydı çok zorluk çekecekti.
 
Geri
Üst