Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaşamsal oda gereksinimleri

tarcinveduman

Gümüş 5 Üye
Herkese merhabalar. Ekim ayı gibi taşınacağım. Taşındığım evde akvaryumumu ve ekipmanları. büyütmeyi düşünüyorum ancak akvaryum koyabileceğim tek oda var orası da karanlık penceresi yok. O odada kaplumbağalarıma oksijen miktarı yeterli gelir mi acaba? Ayrıca odada çok fazla nem oluşur mu?

Bende de ayni durum var.Odamda cam var ancak apartman bosluguna baktigi icin,guzel bir hava gelmez diye, acmiyoruz hic.

Mutfak ve salon arasi uzun bir koridor var.Korander ile, benim odaya da hava geliyor.

Astimim da var ancak coksukur ben olumsuz bir etkisini gormedim

Gurultuden rahatsiz olup, uyurken kapimi kapatirsam, yazin nem artiyor ancak normalde iyi

Akvaryumum da 250 lit

Kapısı sürekli açık durmalı. Bu nem ve koku oranını düşürür. Bir de 15 kiloluk çuvalda meşe mangal kömürü alıp dışarıda sağlamlarını geniş bir mukavva kutuya koyup tozunu at. Mangal kömürü nemi çeker. Odada bir kenara koyarsın. Bir tanede prize takılan led gece lambası olsun. Loş ışık versin.

Şu an bulundukları oda da karanlık. Apartman boşluğunda penceresi var. Ancak kışın bile nem oluyor duvarlarda nem izi var.

Şu anda bulundukları akvaryum 100 lt civarı. Ancak yeni evde ömürlük akvaryuma geçeceğim. Yada üst kat çatı katı sağlıklı olacaksa Oraya koyma imkanım da var.

Benim odam gibi ama nem sikintim yok.Akvaryum lambasi geldiginden beri, oda isigini hic yakmiyorum Alistim da zaten

Koyacağın yer öyle olsun ki suyu hortum ile boşaltırken diğer uç tuvalete ulaşabilsin. Büyük akvaryumlarda kova ile su çekme eziyet verir.

Geri