Catcatlove02
Yeni Üye
Merhabalar sizinle görüşebilmek için foruma kaydoldum bu kaplumbağalar hakkında çok bilgili birisiniz diye düşündüğümden size yazmak istedim yeni bir kaplumbağ aldım daha önce hiç bakmadım veren petshoptakiler ufacık olanlardandı sonradan yasaklanma olaylarını öğrendim ama bu miniği o ortama geri bırakmak istemem ufacık yerde yaşıyordu şuanlık elimden geldiğince bir sistem kurdum ama sizinde bir bakmanızı isterim sakıncası yoksa yardımcı olur musunuzBu paludaryum buna hiçbir şey konmaz. Ne ısıtıcı ne kuru alan. Kuru alan olmayınca lambanında bir esprisi yok. Belki ortaya ters çevrilmiş bir tas vs. Koyup tepeden deveboynu yada mandallı lamba sarkıtılabilir. Onda da biri çıksa diğeri kalır.
Herşeyde önce akvaryum işi zaruri bu paludaryumda olmaz. Hayvanların boyu da bu sebeple kısa kalmış. Suyu bile yükseltemezsin. Bir şekilde ara geçişli bir akvaryum temin edeceksin. 80*35*50h ölçüleri civarı.
Tabandaki her şeyi çıkar demiştim onlar göz enfeksiyonunun sebebi. Boş cam kalsın.
Genta damladan alıp gözlerine sabah akşam 10 saniye arayla dörder damla damlatıp kuru yerde 10-15 dakika beklet. Sonra akvaryuma al. Paludaryumu komple temizleyip yıka. Haftada bir ve her temizlik sonrası bir damla metilen mavisi damlat suya. Çok gelirse sudan alır temiz su koyar inceltirsin. Koyu mavi olmasın.