Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kaplumbağa

Zencefil

Bordo Bereli
İlk önce yavru kaplumbağa bakmayı tamamen unutmuşum bunu itiraf ederek başlayayım yazıma :)

Subuti'ye dokunamıyorum resmen.O kadar ufak ki.
Sanki biraz sert dokunsam canını yakacakmışım gibi geliyor.

İlk aldığım hafta su seviyesini onun rahat nefes alabileceği şekilde ayarlamıştım.Ortama alışma sürecini hızlandırmak için.
O zaman saklanabileceği bir yer yoktu akvaryumda.Yanına yaklaştığımızda kaçacak yer arıyor deli gibi çırpınıyordu.
Şimdi epeyce yüksek su seviyem.İçinde yapay bitkiler var.En azından artık bizi görünce bitkilerin arasına saklanabiliyor :)

Tek sorun bu değil.Benim yavru tam bir tembel çıktı.
Gün boyu dipte taşların arasında yatıyor ya da bir bitkiye asılıp uyuyor :D
Daha yüzdüğünü göremedim resmen.
Biz yokken kuru alana çıkıyor.Ayakları gere gere kuruyor.Daha poz verecek kadar alışamadı alıştığı an da pozları paylaşacağım :)

Yem zamanları tam bir eziyet benim için :)
Ayrı bir kapta yediriyorum yemleri.
O kadar ufak ki Subuti tetra reptomin stick i 4 parçaya bölüp öyle veriyorum :)
Karidesler falan zaten mümkünse toz kıvamına yakın olanları falan veriyorum.
Hele sera reptil carnivoru yarım saatte anca yiyebiliyor.

Arada ufaklığa kıyak geçip yağsız kıyma veriyorum.Ben veriyorum ama yemiyor.Eti sevmeyen bir kaplumbağayla karşı karşıyayım.
Sadece tatlı su levreği veya ona benzer balık verirsem ucundan biraz tırtıklıyor :)

En önemli konuya gelince ufacık akvaryumu temiz tutamıyorum :D
Bir kaplumbağa sürekli dışkılar mı :D
Güçlü bir iç filtre var.Onu takıyorum suda girdaplar oluşuyor.Tabi benim ufaklık suda oradan oraya savruluyor :D
Mini iç filtre ise ha var ha yok :D Benimkine etki etmiyor :)

Büyük kaplumbağamın (Pakize) yanına koyunca kahraman kesiliyor.Yazık Pakizeme.
Subuti bulduğu yeri ısırıyor.
Pakize 15 cm, Subuti 2-2.5 cm :D

İnsan hadi hemen büyüsün istiyor.Ama benim ki bu tembellikle büyümeden obez bir yavru kalacak gibi :)

Sizin ufaklıkların davranışları nasıl?
Bu tembellik Subuti'ye mi has yoksa sizinkilerde de var mı? :D
Bir de akvaryum temizliğiyle nasıl başa çıkıyorsunuz :D

Akvaryum temizliği su seviyesinin her zaman düşmesi şuan başımın belası durumunda :)

ilk önce 1 yavru vardı annem bu kadar büyük akvaryuma 1 tane olmaz ki yazık yalnız kalır dedi. O zamanla çok hareketliydi akvaryumun içinde yakalayamıyordum bile ama ta ki yanına arkadaş alana kadar. Neden bilmiyorum o gelince bir durgunlaştı. Sizinde dediğiniz gibi suyun altında kumun üstünde sürekli ne hızlı hızlı kaçmaları kaldı ne de o kıpır kıpırlığı yeni gelen onun yerini aldı sanki ama bu uzun sürmedi 1 hafta sonra 2side alıştı birbirine ve şimdi rahatım o konuda :)

Bende yem olarak sera reptil carnivor veriyorum. Yemede sıkıntıları yok hapur hupur gidiyor :)

Tembel olması normal aman hasta falan olmasında isterse yayılsın gün boyu :)

Bir an önce büyüseler de bu nazlı hallerinden kurtulsak :D
Bazen akvaryumda göremiyorum.Eğiliyorum bakıyorum yok :D
Bu zamanlarda efendi bitkilerin arasında burun dışarıda uyuyor oluyor :D

valla benim umutu aldığımda yaklaşık 3cm di.ama feci afacan çıkdı :) ne atsam yedi hemen elime alışdı ondan sorun olmadı şuan da 6cm :)
mikmik e gelince o en başta biraz pısırık ve korkaktı :) elime zorla alıştı. :)
yem saatlerinde ise işkencelerle karşı karşıya çok kaldım yemi atar atmaz umut ham yamıyordu ama mik öylece baka kalıyordu ve yine yeniden aç kalıyordu garibim:D onun boyu da 5cm şuanda:D

ama allahtan 2side birbirine alıştı.bakıyorum birbirlerinin yemlerini yemiyorlar.. umut arada yaramazlık yapıp yemeye kalkıştığında ise onu oyalıyorum o ara mik geliyor ham diye yutuyor:D bilmiyorum benimkiler çok feci afacanlar artık:D
ne benden nede onları seven birinden kaçıyorlar:D yada saklanıyorlar:D aynı ben ya hemen herkeze alışıp yabancılık çekmiyorlar:D ben onları çok ama çok seviyorum... :)

akvaryuma gelince iç yada dış filtrem yok.. maalesef hala alamadım..:( 4günde bir dip temizliği yapıyorum:D benimkiler biraz fazla pisler:D sularını da azcık azcık değiştiriyorum:d bilmiyorum bana göre yeterli gibi geliyor..

deri değişimi yaptıklarından sürekli suyun üstü deri parçacıklarıyla dolu onları da kaseyle alıyorum..tertemiz oluyor.. bilmiyorum ama en yakın zamanda inşallah bir iç filtre alacağım ..

Darısı başıma :D
Afacan, yaramaz, hareketli olması bütün gün dipte pinekleyip yem beğenmemesinden kat kat iyi durumlar ;)

haha :) inşallah arzucuğum:D benimkiler bilmiyorum çok fenalar :D dün akşam mik kaçmaya kalkıştı :D nasıl kaçtı akvaryumdan hala düşünüyorum:) ama allahtan çok uzaklaşmadan yakaladım :D

Valla benimkiler Subuti ye çekmemiş :) Biraz Pascal uyuşuk kuru alanda takılmayı seviyor :) Ama Süleman'ı kimsenin durdurucağını zannetmiyorum :) Bir kaplumbağa bu kadar mı hareketli olur :) Bir yerden giriyor bir yerden çıkıyor :) Kuru alana çıkıyor az bir süre duruyor suya cumburlop atlıyor suda müthiş bir hızla yüzüyor :) Pascal ise ağır hareketlerle yaşamayı daha çok tercih ediyor.Kuru alanı daha çok ve daha uzun süre kullanıyor.Daha ağır yüzüyor :) Pisleme konusunda ise aynı sorun bendede var.Hele ikisi ile çıldırmış durumdayım :) Taşların aralarına kaçan pisliklerin temizlenmesi çok zor oluyor :) Benim yemlerdede sorun yok hepsini götürüyorlar :)

Şu anda hepinizin yavrusunu kıskanıyorum :p
Benim ki kesin dişi olacak pek bir nazlı ufaklık :D
Maşallah hepimizin kaplumbağasına.Aman nazar değmesin :)

Bende Pascal'da dişilik seziyorum :) Maşallah Süleman tarzan gibi :) Eğer Pascal dişi çıkarsa Paskalya diyeceğiö :) Paskalya çöreğinden esinlenerek :)

İsim değiştirmeye gerek yok :D
Erkek Pakize, inşallah dişi Subuti olur :D

Gerek yok ama hitap olarak bir dişiye Pascal diyince garibime geliyor :) Hitap olarak Paskalya diyebilrim.Gerçi isimlerini söylemiyorum bile. :) Sülemana Sülüü diyorum :)

Tıpkı benim ufaklığı tarif etmişsiniz desem yeridir.. :)

Açıkçası bu kadar tembel ve nazlı bir kaplumbağaya sahipseniz benimle aynı zorlukları yaşadığınıza eminim :D

:D aman tembel olmasınlar benimkiler:D umut az durgundu mik geldiğinden beri o da koptu gidiyor:D yarış halindeler birbirleriyle :D

Süleman yerinde durmuyor.Yavru olmasına rağmen ısıtıcıyı yerinden söktü bütün dipteki taşları toz duman etti :) Birde güneşlenmeleri için yaptığım bir taş var Pascal güneşlenirken taşı sallıyor.Allahtan taş çok ağır olduğu için daha kuvveti yetmiyor :)

Cvp: Yavru Kaplumbağa

aynı sorun bendede var az elleşmesem ömür boyu suyun altında uyuyup gidicekler sanki :D:D daha alışıyorlarmı ne anlamadım ama yemde sıkıntı yok o kadarda pis değiller hani , kuru alanada çıkmıyolar zaten :D:D acayip tembeller az boş bırakıyım uyurken buluyorum :D:D

Süper anlatmışsınız, ama benim kapluş çok hareketli her gördüğümde bir oyan bir buyan hareket edip duruyor:)

Her kaplumbağanın karakteri farklı.Ufaklık artık eskisi gibi değil.
Artık en azından kaçmıyor ve suda mutlu mesut yüzüyor.
Obezite problemini de sıkı bir diyetle yoluna soktuk sayılır :)

Diyeti açıklarmısınız? Benimki de obezleşmeye başladı :( Benimki linkteki kapluş gibi oldu: http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://cdn.nasilyap.com/wp-content/uploads/kaplumbaga.jpg&imgrefurl=http://www.nasilyap.com/nasil/kaplumbaga/&usg=__n3FflnGrbLTZd8XzAc43_VMIwpA=&h=480&w=640&sz=40&hl=tr&start=4&zoom=1&tbnid=H_py3yRPRVINOM:&tbnh=103&tbnw=137&ei=lLIaTsfBEMzDswa75rCuDw&prev=/search%3Fq%3Dobez%2Bkaplumba%25C4%259Fa%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26biw%3D1152%26bih%3D773%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Haftada 2 ya da 3 gün aç kalıyor hiç bir şekilde sevimliliğine kanıp yem vermiyorum.
Onun dışında ki günler tetra reptomin, sera reptil carnivor, jbl calcil, raffy I, sera vital gibi elimde bulunan yemlerden dengeli olarak veriyorum.
Daha küçük ama şimdiden yeşillik yemeye de alıştı.Aç bıraktığım günler kıvırcık atıyorum içine yemiş oluyor :)
Hem sağlıklı bir kaplumbağayı da hafta da 1 2 kere aç bırakmak daha doğruymuş.Önceden bunu kabul etmiyordum ama biraz araştırma yapınca sindirim sistemleri için gerekli olduğunu öğrendim.

Geri