Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kaplumbağa

Cvp: Yavru Kaplumbağa

Bunu uygulayacağım ama bende sadece Raffy I ve P var onu nasıl yapıcam?

normal beslenme düzenine devam edin.Önce haftada 1 gün aç bırakın.bir süre bu şekilde devam edin.Hatta bu arada suyuna yeşillik koyarsanız onlara da alışmaya başlar.Zaten belirli bir süre sonra kaplumbağa da alışıyor bu düzene.

Yavru Kaplumbağa

Kapluşumu elime çok sık almam acaba onun alışma süresini geciktirir mi?

Cvp:   Yavru Kaplumbağa

Latife kübra' Alıntı:
Kapluşumu elime çok sık almam acaba onun alışma süresini geciktirir mi?

Geciktirmez, hatta size alışmadan önce onu elinize almamanız daha da iyi. Sonuçta şöyle düşünün:

Bir dev sizi küçük bir yere hapsediyor, siz hep beni yiyecek mi diye düşünerek korkuyorsunuz. Eline alınca daha çok korkarsınız. Ancak onu tanıyıp alıştıktan sonra o sizi eline alınca daha rahat olursunuz. Kaplumbağalarda da aynısı olur, onların da duyguları var.

Yavru Kaplumbağa

Ama gözünde iltihap var damla damlatmak için elime almam gerekiyor bunun yanı sıra yem yemiyor ona attığım yemide diğer kapluşum yiyor bu yüzden ayrı kapta yemini vermek için de elime almam gerekiyor... İki kapluşum da aynı gün geldiler biri alıştı ben akvaryuma yaklaştığımda elimi uzattığımda kafasını çıkarıp bana doğru geliyor ama diğeri daha akvaryuma yaklaştığımda saklanacak yer arıyor....

Hastalığı yüzünden olabilir. Ona biraz zaman tanıyın. İnşallah iyileşsin o da yem yemek için elinize gelecektir.

Geri