Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağada kabuk

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
benım yavru kplumbağam ilk aldığımda kabuğu yem yeşildi şimdi plakalarınıqn arasına kahve rengi çizgiler oldu iyi bişeymı

RE: yavru kaplumbağa kabuk

Buyudugunu gosteriyor. Benimkisinde de boyle oldu hemde nasil :) Ona iyi bakiyorsunuz :)

Cvp: yavru kaplumbağa kabuk

evet onu seviyorum vitmın vb alımden geldıgınce yapıyorumm

antreman bile yaptırıyoum fanusun içine havluyu karınca mağarası gibi yerleştirdim tırmanıyor içinde giriyor ordan çıkıyor dedim kasları gelişir :haha:

RE: yavru kaplumbağa kabuk

Kaplumbağalar büyürken kabuktaki eski plakaların altından yenileri gelir. Bu yeni oluşum önce siyahtır. Eski küçük plakalar aralandığı için alttan gözükür. Yeni plakalar zamanla normal doğal renge döner. Eski küçükler ya düşer yada yenilerin üzerinde kalır. Mango kökü sürtünüp kaşınmaları için bu zamanda işlerine yarar.

Not: Kesinlikle ucu kalksa dahi eski plakalara müdahale edilmemelidir.

Cvp: yavru kaplumbağa kabuk

mustafa havlunun suya düşme ve hayvanın boğulma riski var. bunu yapmamalısın.

Geri