kiyoto
Yeni Üye
Merhaba bi konuda sizden yardım istiyorum daha önce 10 sene kaplumbağa besledim hastaliktan bakimsizlikdan ölmedi arkadaşım babam çayıra götürüp başından ayrılmış kayboldu kendisi o zamanlar cocukdum bakimiyla ben ilgilenmiyodum o yuzden hic bu sorunla karşılaşmadım ne yapicağımıda bilmiyorum açıkcası iki tane kizil yanaklı su kaplumbağası yavrusu aldım 1 2 ay önce 1 yaşindalar ve ben arkadaşlarım için teraryum yapmam gerektigini burdan öğrendim diğer kaplumbağam bi leğenin içinde taşlarla vs ile senelerce yaşadı bunlarda aldigim yerden verilen plastiğin icindeler şuan uvb lambam isiticim fln yok arastirdim okudum en kisa zamanda temin edicen hepsini akvaryumum var bu eksikliklerden kaynakli bebeklerim kış uykusuna yattı yaşlarından dolayı kış uykusu zararlıymış bunu öğrendim veterinere sordum bilgi aldım uykuya yatmadan once iyi beselendiyse sorun olmaz dedi ama aldigim gunden beri iştahli değillerdi cok yemediler yaklasik 1 haftadir uyku halindeler hergun kontrol ediyorum ikiside hayatta kabuklerinde yumuşama fark ettim ve kabuguklarina dokununca sanki ici bos gibi termosa su hazirliyorum ilik yapip uzerine koyuyorum uyaniyolar hareket ediyolar sonra yine uyuyolar birinin gozunde hafif bi şişlik var bilincsizliginden kaybakli boye oldu uvb lamba vs gibi seylere ihtiyaclari oldugunu hic bilmiyodum dedigim gibi diğeri gozumun onunde kocaman bi kaplumbaga olmustu bunlar olmadan boyle bi bakima ihtiyaclari oldugunu hic dusunemedim fakat suan farkindayim bu konu hakkinda bildiklerinizi benimlede paylasirsaniz cok mutlu olucam uyandirmam gerektigini dusunuyorum uyandirmazsam ölucekler gibi hissediyorum