Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru kaplumbağalarda kış uykusu

kiyoto

Yeni Üye
Merhaba bi konuda sizden yardım istiyorum daha önce 10 sene kaplumbağa besledim hastaliktan bakimsizlikdan ölmedi arkadaşım babam çayıra götürüp başından ayrılmış kayboldu kendisi o zamanlar cocukdum bakimiyla ben ilgilenmiyodum o yuzden hic bu sorunla karşılaşmadım ne yapicağımıda bilmiyorum açıkcası iki tane kizil yanaklı su kaplumbağası yavrusu aldım 1 2 ay önce 1 yaşindalar ve ben arkadaşlarım için teraryum yapmam gerektigini burdan öğrendim diğer kaplumbağam bi leğenin içinde taşlarla vs ile senelerce yaşadı bunlarda aldigim yerden verilen plastiğin icindeler şuan uvb lambam isiticim fln yok arastirdim okudum en kisa zamanda temin edicen hepsini akvaryumum var bu eksikliklerden kaynakli bebeklerim kış uykusuna yattı yaşlarından dolayı kış uykusu zararlıymış bunu öğrendim veterinere sordum bilgi aldım uykuya yatmadan once iyi beselendiyse sorun olmaz dedi ama aldigim gunden beri iştahli değillerdi cok yemediler yaklasik 1 haftadir uyku halindeler hergun kontrol ediyorum ikiside hayatta kabuklerinde yumuşama fark ettim ve kabuguklarina dokununca sanki ici bos gibi termosa su hazirliyorum ilik yapip uzerine koyuyorum uyaniyolar hareket ediyolar sonra yine uyuyolar birinin gozunde hafif bi şişlik var bilincsizliginden kaybakli boye oldu uvb lamba vs gibi seylere ihtiyaclari oldugunu hic bilmiyodum dedigim gibi diğeri gozumun onunde kocaman bi kaplumbaga olmustu bunlar olmadan boyle bi bakima ihtiyaclari oldugunu hic dusunemedim fakat suan farkindayim bu konu hakkinda bildiklerinizi benimlede paylasirsaniz cok mutlu olucam uyandirmam gerektigini dusunuyorum uyandirmazsam ölucekler gibi hissediyorum

Merhaba bi konuda sizden yardım istiyorum daha önce 10 sene kaplumbağa besledim hastaliktan bakimsizlikdan ölmedi arkadaşım babam çayıra götürüp başından ayrılmış kayboldu kendisi o zamanlar cocukdum bakimiyla ben ilgilenmiyodum o yuzden hic bu sorunla karşılaşmadım ne yapicağımıda bilmiyorum açıkcası iki tane kizil yanaklı su kaplumbağası yavrusu aldım 1 2 ay önce 1 yaşindalar ve ben arkadaşlarım için teraryum yapmam gerektigini burdan öğrendim diğer kaplumbağam bi leğenin içinde taşlarla vs ile senelerce yaşadı bunlarda aldigim yerden verilen plastiğin icindeler şuan uvb lambam isiticim fln yok arastirdim okudum en kisa zamanda temin edicen hepsini akvaryumum var bu eksikliklerden kaynakli bebeklerim kış uykusuna yattı yaşlarından dolayı kış uykusu zararlıymış bunu öğrendim veterinere sordum bilgi aldım uykuya yatmadan once iyi beselendiyse sorun olmaz dedi ama aldigim gunden beri iştahli değillerdi cok yemediler yaklasik 1 haftadir uyku halindeler hergun kontrol ediyorum ikiside hayatta kabuklerinde yumuşama fark ettim ve kabuguklarina dokununca sanki ici bos gibi termosa su hazirliyorum ilik yapip uzerine koyuyorum uyaniyolar hareket ediyolar sonra yine uyuyolar birinin gozunde hafif bi şişlik var bilincsizliginden kaybakli boye oldu uvb lamba vs gibi seylere ihtiyaclari oldugunu hic bilmiyodum dedigim gibi diğeri gozumun onunde kocaman bi kaplumbaga olmustu bunlar olmadan boyle bi bakima ihtiyaclari oldugunu hic dusunemedim fakat suan farkindayim bu konu hakkinda bildiklerinizi benimlede paylasirsaniz cok mutlu olucam uyandirmam gerektigini dusunuyorum uyandirmazsam ölucekler gibi hissediyorum
Bu sahab kontrol ettim biri uyanmis hareketonmisti aldım yatagima koydum sonra digerinide aldim uyuyo gibiydi simdi o da uyandi hareketlendiler oraya buraya koşuyolar

Hayvanları evde uygun koşullar sağlayamadığımız için kış uykusuna yatırmıyoruz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lamabsı şart bu ekipmanları biran önce halledin uvb lamba 10cm kabuk boyundan sonra gerekli.

Isıtma lambası hakkında Isıtma lambası ve lamba tutacağı hakkında bu konuda bilgi verdim uvb 10cm kabuk boyundan sonra gerekli.

Akvaryumu 40 50 80 100litre ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. Akvaryum yaptırmanız uzun sürecekse şimdilik bir gıda saklama kabı alın o da iş görür. Hayvanın lamba altında güneşlenmesi için bir kuru alan yapmalısınız.

Gözü şiş olan için eczaneden genta yada gentagut alın 2 gözüne de 1 2 damla damlatın(şiş olan gözüne 1 damla fazla damlatın) 15dk kuru ve sıcak bir kapta bekletin.

Kuru alan örnekleri
1732952964100.jpeg
1732953036173.png

Hayvanları yere ve yatağa koymayın yerden soğuk ve enfeksiyon kaparlar.

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Hayvanların baştan kuyruğa sadece kabuk boyları kaç cm?

Önden mümkünse başları dışardayken ve üstten komple resimlerini çekip atın.

Şimdilik kabı kalorifere yakın konumlandırın.

Kış uykusunun belli koşulları var biz bunu evde sağlayamadığımız için yatırmıyoruz.

Hayvanları kaptan çıkarmayın. Her türlü temasta ellerinizi sabunlayın bu hayvanlar salmonella taşıyor.

Geri