Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağalarım hasta !!

kermet

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar, 2 tane yavru kaplumbağam var, hastalar. veterinere götürdüm kabuk yumuşamaları olduğu için bana vitamin takviyesi yapmamı ve kabuk sertleştirici ilaç kullanmamı söyledi. forumlardan okuduğum kadarıyla kabuk sertleştirici krem tavsiye edilmiyor fakat ben damla aldım, yemeklerinin üzerine damlatmam gerektiği yazıyor, vitamin de aynı şekilde. bunları tam olarak nasıl kullanmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? ayrıca tartafood prodac kurutulmuş karides aldım. bu marka hakkında bir bilgim yok ve tavsiye edildiğini söyleyemem. sizce bunu kullanmalı mıyım? kullanmış olan var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Cvp: yavru kaplumbağalarım hasta !!

Kaplumbağalar akvaryumda mı bakılıyor ?
Akvaryumda bakılıyorsa;
- Su ısıtıcısı kullanılıyor mu ? Kullanılıyorsa;su sıcaklığı kaç °C ?
- Filtre kullanılıyor mu ?
- Akvaryumun bulunduğu odanın sıcaklığı kaç °C ?
- Akvaryumun bulunduğu odada sigara içiliyor mu ?
- Akvaryumun bulunduğu odada hava akımına maruz kalabileceği pencereye ve kapıya yakın mı tutuluyor ?
- Kaplumbağaların kullanabileceği kuru alan mevcut mu ?
- Kuru alan mevcutsa ; kuru alan sıcaklığı kaç °C ?
- Akvaryumda taban malzemesi kullanılıyor mu ? (Kum,çakıl)
- Akvaryum su değişimi ve temizliği ne süreler ile yapılıyor ?
- Akvaryumda kullanılan su nereden temin ediliyor ? (İçme suyu,Şebeke Suyu)
Kaplumbağalar için başka hangi yemler kullanılıyor ?
Kaplumbağalara ne kadar süredir bakılıyor ?
Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu ve Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konular okundu mu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Odontochelys' Alıntı:
Kaplumbağalar akvaryumda mı bakılıyor ?
Akvaryumda bakılıyorsa;
- Su ısıtıcısı kullanılıyor mu ? Kullanılıyorsa;su sıcaklığı kaç °C ?
- Filtre kullanılıyor mu ?
- Akvaryumun bulunduğu odanın sıcaklığı kaç °C ?
- Akvaryumun bulunduğu odada sigara içiliyor mu ?
- Akvaryumun bulunduğu odada hava akımına maruz kalabileceği pencereye ve kapıya yakın mı tutuluyor ?
- Kaplumbağaların kullanabileceği kuru alan mevcut mu ?
- Kuru alan mevcutsa ; kuru alan sıcaklığı kaç °C ?
- Akvaryumda taban malzemesi kullanılıyor mu ? (Kum,çakıl)
- Akvaryum su değişimi ve temizliği ne süreler ile yapılıyor ?
- Akvaryumda kullanılan su nereden temin ediliyor ? (İçme suyu,Şebeke Suyu)
Kaplumbağalar için başka hangi yemler kullanılıyor ?
Kaplumbağalara ne kadar süredir bakılıyor ?
Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu ve Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konular okundu mu ?

ısıtıcı ve filtre kullanmıyorum, oda sıcaklığı 25-30 derece arasında değişiyor, sigara içilmiyor, kuru alan oda sıcaklığı ile aynı, hava akımına maruz kalmıyorlar, taban malzemesi kullanmıyorum, temizliği her gün yapıyorum, içme suyu kullanmaya başladım, kaplumbağalarıma uzun süredir baktığım söylenemez şuana kadar sahiplendiğimde yanlarında verilen kurutulmuş karides kullanıyordum markası hakkında bilgim yok fakat kaliteli olduğu söylendi

Gerekli malzemeler temin edilmediği sürece kaplumbağalar sürekli sıcaklık değişimlerine maruz kalacaktır.Bu durum da sürekli adaptasyon için enerji harcamalarına,enerji harcamaları da bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına sebebiyet verir.
Forumdaki Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu'nu okumanda fayda var.
Verilen kurutulmuş yemler açık pakette yani herhangi bir kutu da değil içerisinde patojen oluşumu söz konusu olabilir.Sıcaklığa ve neme maruz kalmayacak şekilde (örneğin saklama kabı) saklanmalı.

Odontochelys' Alıntı:
Gerekli malzemeler temin edilmediği sürece kaplumbağalar sürekli sıcaklık değişimlerine maruz kalacaktır.Bu durum da sürekli adaptasyon için enerji harcamalarına,enerji harcamaları da bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına sebebiyet verir.
Forumdaki Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu'nu okumanda fayda var.
Verilen kurutulmuş yemler açık pakette yani herhangi bir kutu da değil içerisinde patojen oluşumu söz konusu olabilir.Sıcaklığa ve neme maruz kalmayacak şekilde (örneğin saklama kabı) saklanmalı.

teşekkür ederim, aldığım yem kapalı kutunun içinde kullanmamda bir sakınca var mı? ayrıca aldığım ilaçları nasıl kullanmam gerektiği konusunda bilginiz var mı?

Bir an önce gerekli malzemeleri temin etmen dileğiyle ufaklıklar hassas oluyor elinden geldiğince onlar için iyi bir akvaryum yapmalısın fiyatları fazla değil internetten alabilirsin yavas yavas toplarsın akvaryumu

Yemin görselini ve ilaçların adını paylaşmadığın sürece afaki yorum yapılabilir.Hızlı resim isimli web sitesi üzerinden fotoğraf yükleyip paylaşabilirsen makbule geçer.

Fotoğraf Yükleme

Aldığın yem italyan malıdır. Kalitedir kullanabilirsin. Yavrularda kabuk hafif esnek olur. Eğer çok aşırı yumuşaklık ve kabukta incelme var ise Sera raffy P yem al içindeki kırmızılar mineral yemdir kalsiyum ihtiva eder. Bunları ayırıp 2 hafta boyunca iki günde bir öğün ver yani 4 öğünde 1 ver. Günlük kafa hacmi kadar olmak üzere günde iki defa besleyeceksin. Sonraki haftalarda haftanın 2 günü verirsin.

Diğer yemler ile karidesi de diğer günlere bölüştür.

Kabuk jeli aldıysan sakın kullanma zararlı. Diğer dediklerin nedir ?

Su 28 derece; kuru alan 32 derecede SABİT ısıda olmalı. Isı değişimleri hayvanları hasta eder. Kuru alan sudan 3-4 derece yüksek olmalı. Akvaryumun yoksa en az 50 litrelik bir akvaryum al. Sağlıklı gelişimleri için bol alan ve yüzmeleri lazım.

Furkanın verdiği bakım hakkındaki linki mutlaka oku.

Geri