Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağam gözlerini açmıyor

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
yaklaşık 1 hafta önce 2 tane su kaplumbağası aldım. önce 2side kendi halindeydi. sonra biri yemek yemeye başladı. şimdi ne versem yiyor ama öteki ne yem yiyor ne gözünü açıyor. suyun içinde taşların altına saklanıyor. güneşe de çıkarıyorum kaçacak yer arıyor güneşte. zorla elime alıp dürtersem bi gözünü açıp suratıma bakıyor sonra tekrar kapatıyor. gözleri normal görünüyor. şişlik ya da beyazlık yok. geçen gece yeme doğru bi uzandı. ağzına aldı ama yemeden geri bıraktı ve yine gözünü kapadı. yardım edin ölmesin kaplumbağam.
 
şu vitaminler var ya onlardan zorla ağzına damlatmaya çalıştım ama ağzını açmıyo ki gözüne falan gitti. hemen yıkadım geri. acaba göz damlası mı alsam hasta gibi görünmüyo bi enfeksiyon belirtisi de yok belki de korkuyodur dicem ama 1 hafta geçti. geldiğinde daha hareketliydi :(
 
İmkanınız varsa bir veterinere götürmeniz en iyisi çünkü hiç bir hastalık belirtisi yok diyorsunuz:) vitamini keşke zorla ağzına damlatmasaydınız korkar:(
 
biraz fazla su koydum iyi bi yüzdüler. şu an gözleri garfield gibi yarım açık. ama hala yemek yemiyor.
 
ilk fırsatta bi veterinere götürücem bişyleri yoksa bile en azından biraz bilgi de alırım
 
Hastalık belirtisi yoksa hala alışma sürecnde olabilir.Akvaryumda bakıyorsunuz değilmi:)
 
ilk gün plastikteydiler. 2. gün bi akvaryum aldım ama çok küçük geliyo şimdi gözüme. bu akvaryumcular çok hain insanlar. beni kandırdı. filtre dedim zaten suyu çok az olcak gerek yok dedi. ısıtıcı dedim yaz günü gerek yok dedi. kaplumbağaların alt kabukları buz gibi soğuk oluyo bu havada bile. gittim başka yerden aldım ben de. ama başka bişey yok şimdilik. günde 5 6 saat güneşte bekletiyorum. pek sevmiyolar ama. gölgede kalan yerlere kaçıyolar.şu an 7 cm falan suyla doldurdum akvaryumu. kuru alan da var ama gözlerim yine de üzerlerinde. 2 kere ters dönmüş şekilde yakaldım birini çünkü. yine ters dönerse boğulur maazallah..
 
İmkanınız varsa bir veterinere göstermeniz en iyisi olur üşütme durumu söz konusu olabilir alışamama durumundan ziyade, gözlerin hep kapalı olması pek iyiye işaret değil. Zaman kaybetmeden bilgili bir veterinere gösterin hastaysa antibiyotik tedavisi önerecektir.
 
inanamıyorum bugün yemek yedi hem de benden istedi kafasıyla elime bile dokundu. halbuki hiç yem yememişti daha önce. demek benim verdiğimi görüyomuş. canım benim. öbürünü de güneşte kuru alana çıkmış güneşlenirken yakaladım. yine inanamadım. o merdivenleri asla tırmanamaz diye düşünüyodum. hep ben elimle oraya koyuyodum o da geri aşşağı atlıyodu hep de ters düşüyodu :) ay canlarım benim.
 
diğer sağlıklı olan da az önce öldü. hiç anlayamadım. 10 gün oldu alalı ama çok bağlanmıştım ikisine de. Yıllardır akvaryumcularda izlerdim hep. benim de olsa derdim içimden ama cesaret edemezdim. önce işimden istifa ettim sonra aynı cesaretle kapluşlarımı aldım. ama faturası ağır oldu. 2 gündür ağlıyorum ama geri dönmüyolar. ikisininde hareketleri kendilerine has tavırları vardı. gözümün önünden gitmiyo. ölülerini de atamıyorum. öylece duruyolar karşımda. yemleri bi tarafta, yeni alınmış antibiyotikleri daha kullanamadım bile.
 
Gerçekten çok üzücü bir durum. Aldığınızda hastaydılar belki o yüzden de ölmüş olabilirler kısa sürede. Kendinizi üzmeyin diyeceğim ama elinizde değildir muhtemelen siz de haklısınız. Bazen her türlü ekipmanları tam da olsa anlaşılmadan aniden ölebiliyorlar. Adınıza çok üzüldüm gerçekten.
 
Geri
Üst