Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kaplumbağam hep kuru alanda

denoktacan

Bronz 5 Üye
Pazartesi günü aldığım yavru kaplumbağa hep kuru alanda :'(
3.5 cm büyüklüğünde hep kuru alana çıkıp bütün gün orda kalıyor yem yemiyor :'(
akvaryumun bütün elemanları mevcut kaplumbağa gayet sağlıklıda gözüküyor ama neden böyle :ff:

Cvp: Yavru Kaplumbağam hep kuru alanda

Aldığınız yerde yeterli ısı yoksa vücut ısısını dengelemek için daha fazla kalma ihtiyacı duyabilir. Siz kesinlikle suya koymayın. O kendisi ihtiyacına göre hareket eder. Akciğer enfeksiyonu sebebi ilede kuru alanda çok dururlar ama başka belirti yoksa biraz daha gözlemleyin.

Yem yemeye başlamasıda ortama adaptasyon süreci ile alakalı. Benim iki yavru kaplumbağam ilk 10-15 gün yememişti. Zamanla alışacaktır. Bulunduğu yere fazla gitmeyin. Yemi verip yanından uzaklaşın. Yemediklerini 15 dk sonra alıp bunu günde 4-5 kez tekrarlayın.

Bu arada su ve kuru alan ısıları kaç derece?

Hiç ilgilenmiyorum suya filan koymuyorum yem konusunu biraz zor çünkü diğer kaplumbağa onun yeminide yiyor :(
Elime alıp elimde yedirmeye çalışıyorum ama hiç oralı değil :59:

Hayvan ele alınmamalı. Elden yedirme şu şekildedir. Yemi parmağınızla sudaki hayvana uzatırsınız alışır ve güvenirse o gelir alır. Bunun dışındaki müdahaleler yem yeme isteğinin gelmesini bayağı erteler.

Hayvanları ayrı yerlerde yemleyin. Bunun yemini diğeri yemesin. Bu diğeri içinde zararlı olur. Fazla yem obezite sebebidir.

Dün 3 tane yeni kaplumbağa aldım. Çok küçükler. Suya girmiyorlar. Kuru alanı tercih edip sürekli uyuyorlar. Suya attığım zamanda rahat yüzüyor hemen tekrar kuru alana çekiliyorlar. Yemlerini yemişler. Şimdilik iştahsız görünmüyorlar.

Zamanlarını uyuyarak kuru alanda geçirmeleri normal mi? Diğer kaplumbağalar gibi bunlarıda kaybetmeyiz inşallah.

Onur öncelikle keşke 2 tane alsaydın diyorum. 3 hayvan ileride sistem büyüklüğü açısından zorluk getirebilir. Neyse artık almışsın. Sağlıklı ömürleri olsun.

İlk zamanlar kuru alanda daha çok durmak istemeleri pet shop şartlarına bağlı değişiyor. Hayvanlar sistemsiz yerde durdukları ve üşüdükleri için daha çok ısınma ihtiyacı duyabilirler. Hatta hemen yem yemekeri çok iyi. Genelde yer değişimi ilk başlarda tedirgin olup iştahsızlığa sebep olur.

hayvanlar yavru ve yeni ortama girdikleri için sürü psikolojisiyle beraber hareket ediyorlar zamanla alışıp açılırlar. bazılarında da derin su fobisi olabiliyor. bunun etkisiyle de korkup inmiyor olabilirler. başlarında büyük bir kaplumbağa olmadığı içinde nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. ama yem yemeleri sevindirici.

Bu gün hareketlendiler. Yeme saldırmaya başladılar. Gün ortasında karides verebilir miyim?

Pet shoplarda bakımsız ortamlarda yetiştirilen kaplumbağalar var. Kimi ölmüş kimi gözleri iltihaplı.

Bu gibi yerleri şikayet edebileceğim yerler var mıdır?

mailto:/forum/Konu-evcil-hayvan-dukkanlarini-sikayet-etmek.html?highlight=Şikayet

Bu konu yardımcı olur Onur.

Gün ortadında karides verebilirsin ama standard beslenme sistemini belirleyip değiştirme derim.

Geri