Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağam yem yiyemiyor..!!

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
iki tane kaplumbağam var ikisinin de kabuk boyu 5-6 cm arasında. tahmin ediorum kı yetişkinlikleri de aynı derecede fakat bir tanesi attığım yemlerden en fazla 2 tane yiyor daha doğrusu yiyemiyor ağzında eziyor parçalıyor çok az bir kısmını yiyor.. diğeri ise normal bir stik yemı anında yutabılıyor.. neden boyle oluor bir bilgisi olan var mı? az yem yerse ona bir zararı dokunur mu bunuda cevaplarsanız sevinirim..

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

Bazıları daha obur oluyor.

Yem yemelerini etkileyen en önemli faktör su sıcaklığıdır. Suyun sıcaklığı 28 derece civarında olursa yemlerini daha iyi yiyeceklerdir. Bir kaplumbağanın yiyeceği ideal yem miktarı kafalarının büyüklüğü kadardır.
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

evet Zekeriya Bey in dediklerine ek olarak baktığınız ortamda gerekli ekipmanlar tam ise(ısıtıcısı, filtresi, kuru alanı, ısınma lambası olan bir akvaryum) ve kaplumbağanız da sağlıklı ise iştahı iyi olmalıdır.. herhangi bir hastalık belirtisi var mı kaplumbağanızda? hareketsizlik sürekli kuru alanda durma alt kabukta pembelik gibi?
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

güzel bir akvaryumum var sıcaklıkları dediğiniz gibi kuru alanı da var herşeyi tamam fakat o yemini yerken zorlanan kaplumbağamın alt kabuğunda pembelik var.. kötü birşey mi bu?
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

alt kabukta pembelik akciğer enfeksiyonunun en belirgin işareti sayılabilir.. başka hastalık belirtileri de var mı? yem yememe sürekli kuru alanda durma gibi? akciğer enfeksiyonu ile ilgili forumda pek çok bilgi mevcut.. imkanınız varsa bir veterinere gösterin yoksa da mutlaka zaman kaybetmeden kendiniz tedaviye başlamalısınız.. yapabilecekleriniz hakkında ilgili konular mevcut bulunca link de ekleyeceğim..

buyrun link..

mailto:/forum/showthread.php?tid=742

konuya iyice göz atmanız faydalı olacaktır.. zaman kaybetmeden tedaviye başlarsanız da çok iyi olur.. umarız iyileşir kısa zamanda..
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

çok teşekkür ederim ilginize.. durumunda herhangi bir değişiklik olursa sizle paylaşırım..


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

sitede yazdığı gbi ısıtıcının derecesini 2 derece artırdım bu kadar çabuk etki eder mi bilmiyorum ama kaplumbağamın alt kabuğundaki pembelik 2 günde baya azalmış yok denecek kadar az ve bugün yemini büyük bir iştahla yedi hepinize teşekkür ederim..=))
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

Sonunda güzel bir haber duydum :) Pembelik geçsede bir süre daha sıcaklığı 30-32 derece tutmanda yarar var.akciğer enfeksiyonunun tek belirtisi pemdelik değil çünkü.Benim kapluşumda hiç pembelik olmadı ama 2 haftadır tedavisi için uğraşıyorum.Umarım en kısa zamanda sağlığına tamamen kavuşur..
 
RE: yavru kaplumbam yem yiyemyor..!!

umarım düzelir kardeşim.. ya en azından benımkı yemek yemeye başladı diye seviniyorum sağlıına kavuşmasında yemek yemesı çok onemlı inşallah tamamen düzelir de ölmez kaplumbağam.. kaplumbağalar ölmesin yaşasın kaplumbağa kardeşliğii=))
 
Geri
Üst