Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru kaplumbağamın kabuğundaki lekeler

brscn29

Yeni Üye
mailto:/6PMPO3.jpgmailto:/1v7vzb.jpg
Merhaba arkadaşlar bugün katıldım aranıza. Kaplumbağamın kabuğundaki durum için bilgi verebilecek arkadaş var mı? Konuları gezdim araştırdım ama tam emin olamadığım için yeni konu açtım. Teşekkür ederim.

Koku yoksa kireçtir ki kireç gibi duruyor zaten aramıza hoş geldin

Hoş geldin. Lamba mesafesi çok mu yakın. Kaç cm'de kaç watt ampul.

Cvp: Yavru kaplumbağamın kabuğundaki lekeler

hoşbulduk, teşekkür ederim. lamba mesafesi biraz yakın çok fazla ısı vermediği için yakın koydum. kaç w olduğunu bilmiyorum.

Lambadan kaynaklı bir lamba olabilir diye düşünüyorum. Su 28 derece kuru alan 31 derece olmalı.

Hayvan aldığında mı böyleydi sonradan mı böyle oldu.

Bu hayvanın üzerinde durduğu şey nedir ?

petshop kuru alan için verdi pürüzlü bir taş. akvaryum küçük olduğu için kuru alan bulamadım uygun yurt dışından bir kuru alan sipariş verdim  20 günü bulur gelmesi.  ampül 23 w bu arada. 22 aylık bir oğlum var bir hevesle aldım. aldığımda yoktu bu lekeler.

Ampul sarfiyatsız ise yeterli ısı vermez. Armut ampul olacak. Bu kullanılan spot yada halojen ise onlarda yüksek ısı verir.

Bu taş uygun değil gözenekli olması zararlı bakteri üremesine tırtıklı olması ise deride tahriş alt bağada çiziğe neden olur.

Aslında genel bir resim iyi olurdu.

Yalnız çocuğunuz için durum sakıncalı. Bilmeden almışsınız. Bu hayvanlar salmonella taşır. Bu sebeple ellerinizi hayvan ve akvaryum ile temas sonrası yıkayın. Su buharlaşması olacaktır bu da çocuğu rahatsız eder. Uzaktan hayvanı gösterebilirsiniz ama temas etmesin bulunduğu oda da uzun süre kalmasın.

Bu konuda salmonella ile ilgili bilgi verilmiştir.
mailto:/forum/konu-tum-kaplumbaga-bakanlar-icin-insan-hasraligi-salmonella.html?highlight=Salmonella

Hoşgeldiniz öncelikle.
Bağanın kuyruk kismi cokmu asagi bükey duruyor sanki. Hayvanda kabuk yumusamasi var gibi. Bu lekelerin aynisi benim petshoptan kurtarip daha sonra kaybettigim kaplumbagada da mevcuttu. Kalsiyum eksikligine bağlı pigmentlerdeki renk kaybindan olabilir. Hayvan küçük bu kadar surede bu denli kirec tabakasi olacağını düşünmüyorum.

mailto:/NAGlkP.jpgmailto:/j3AXAL.jpg

işin kötü tarafı softshell i de beraber almış olmam. özelliklerini okuyunca aynı yerde yaşayamacaklarını öğrendim. şimdilik bir problem yok ama ilerde ayırmam lazım sanırım. ekipmanlarımda eksik neler almam konusunda da pek bilgim yok. araştırıp en uygun malzemeleri almam lazım. akvaryum küçük mü cem arkadaşım?

Softu verin res kalsın. Saldırgan taraf ilk soft olacaktır. Akvaryum yazın ortası değişmeli. Ya ara geçişli 80 litre gibi birşey yada tek kalemde ömürlük alınıp iş kotarılmalı.

Akvaryum üstü açık olacak kıskaçlı lamba cam kenarına tutturulacak.
Su ısıtıcı, filtre, silis kum, kuru alan.

Yem olarak sera raffy p ve sera raffy I yemler şimdilik yeterli.

Bu konuda gerekli bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Akvaryum dibinde ki renkli taşları da kaldırın onlar salınım yapar kaplumbaganızı boya ayrıca o sudan içtiği için çok zararlıdır onun yerine silis küm tercih edin faydalı bir kumdur geçmiş olsun.

Selam... Hoşgeldiniz... Su içinde bir iç filtre alırsanız iyi olur :) aktif carbonlu filtre alın , debisi ile ilgili cem bey bilgi verebilir :)

Geri