Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru kırmızı yanaklı su kaplumbağamın kabuğu yumuşak

Asya

Yeni Üye
Merhabalar,gerçekten küçük ve yavru bir su kaplumbağam var .Yeni fark ettim ve kabuğunda bazı yerler yumuşak,kenar kısımları daha fazla yumuşak,beslenmesinde kurutulmuş karides olan yemlerden veriyorum ve bazen de bir tanıdığımın önerisi ile az miktarda salatalık ve marul veriyorum.bunun olması normal mi?değil ise ne yapmalıyım çünkü gerçekten korkuyorum.fotoraflarda kullandığım yemi ve kaplumbağamda yumuşak olan bölgeleri örnek olarak gösterdim

Ekli dosyalar

• IMG_2596.jpeg
    IMG_2596.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2595.jpeg
    IMG_2595.jpeg
  • IMG_2594.jpeg
    IMG_2594.jpeg
  • IMG_2591.jpeg
    IMG_2591.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2593.jpeg
    IMG_2593.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
Merhabalar,gerçekten küçük ve yavru bir su kaplumbağam var .Yeni fark ettim ve kabuğunda bazı yerler yumuşak,kenar kısımları daha fazla yumuşak,beslenmesinde kurutulmuş karides olan yemlerden veriyorum ve bazen de bir tanıdığımın önerisi ile az miktarda salatalık ve marul veriyorum.bunun olması normal mi?değil ise ne yapmalıyım çünkü gerçekten korkuyorum.fotoraflarda kullandığım yemi ve kaplumbağamda yumuşak olan bölgeleri örnek olarak göste
Kabuğun yumuşak olması normal daha hayvanınız küçük sakın petshoplarda satılan kabuk jelini kullanmayın o zararlı

Marul yemez bu hayvan etcildir. Yavrularda kabuk çok az esnek olur kabığun arka kısmı kafa kısmına göre daha yumuşaktır.

Kaplumbağa için büyük akvaryum ve ısıtıcı ekipmanların önemini bilmeniz çok güzel. Bu süreçte her konuda size yardımcı olabiliriz. Yuva kurma hakkında bilgi almak için bize sorabilirsiniz.

Foruma hoşgeldin.

Kabukta bir sorun yok. Ön kısmı arka kadar yumuşak ve incelme olmadığı sürece bir sorun yoktur. Kabuk henüz hassas yapıda olduğu için tutarken baskı uygulama.

6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler.

Gammarusa ek olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini al. Sabah stick yemi akşam gammarusu ver. Netten alacaksın. Piyasada bulunmaz.

Sistemi de bir an önce kur hayvan ufak üşütebilir. 7 cm kabuk boyuna kadar hassaslardır. Sonrasında yağ bağlayıp enerjilerini dengeli kullanmayı öğrenirler.

Akvaryum düz dikdörtgen olacak. Ona uygun güçte tam batan model su ısıtıcı ve filtre alacaksın. Ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Lambayı şimdiden al yada evde varsa onu kullan bu konuda bilgi verdim.

Geri