Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Su Kaplumbagasi Bakimi

ecemkudeki

Yeni Üye
Merhabalar,

3 Gün once yavru bir su kaplumbagasi sahiplendim. Petshopcu bir paket icinde mama verdi ama cokta guvenemedim. Mama olarak gunde kac defa ve hangi markalari onerirsiniz?

Tesekkurler

Foruma hoşgeldiniz.

Yem olarak stick yemde tropicak axolotl ve omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin baby jbl rugil yemlerinden birini alın.

Gammarus olarak sera, tetra, dajana ve tropical markalardan birinin gammarusunu alın.

Sabah stick yemi akşamları gammarus verin.

Yalnız bu aralar stok tükenmesi durumu var. Bulduğunuzu alın.

Foruma hoşgeldiniz.

Yem olarak stick yemde tropicak axolotl ve omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin baby jbl rugil yemlerinden birini alın.

Gammarus olarak sera, tetra, dajana ve tropical markalardan birinin gammarusunu alın.

Sabah stick yemi akşamları gammarus verin.

Yalnız bu aralar stok tükenmesi durumu var. Bulduğunuzu alın.
Tesekkur ederim cevabiniz icin, hosbulduk.

Dediginiz yemlerden edinicem. Peki akvaryumdan bir kaba alip mi besleme yapmaliyim?

Gerek yok. Akvaryumda tek tek suda hemen önüne atın yesin. Tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek.

Öğün başı kafa hacminin yarısı kadar vereceksiniz. Hayvan 4 cm veya altı boyda ise gammarusu 3 adet verin. Büyüdükçe sayı artar.

çok teşekkür ederim Cem bey..

sormak istediğim bir kaç şey daha olacak.

1- Isıtıcı akvaryum içinde yatay şekilde durabiliyor mu?

2- 3 gündür benimle. Kuru alanın maksimum rampasına çıkıyor ve tutunarak kafası dışarda duruyor. Yabancıladığı ve çekindiği için mi kuru alana tamamen çıkmıyor acaba?

3- Akvaryum temizliği için hortum mu almam gerekir? aşağıdaki kumu nasıl temizleyeceğim acaba ? bir de alırken bana haftada 1 filtre, 3 haftada 1 su değişilmesi yeterli dendi. Doğru mudur ?

4- bir de yumuşak diş fırçasıyla kabuğunu fırcalamam gerekiyor mu?

Şimdiden çok teşekkürler..

Isıtıcılar tam batabilen ve dikey konumlandırmalı iki çeşittir. Akvaryumdaki su oranına ve ölçüsüne göre gücü belirlenir. Minimum 15 cm derinlikte su olmalı.

Tam batabilen kaliteli sınıfta tetra ht, ribao ve roxin marka çelik ısıtıcılar var. Smart marka en kalitesiz ısıtıcı ondan uzak durun. Almadan link atın bakayım.

Kuru alana iki sebepten çıkmak istemez birincisi çevresinde hareket varsa, ikincisi ısıtma lambası olmaması.

Dip sifonu yada dip süpürgesi deriz. Bunda uygun olan sunsun marka dip sifonu. Şimdi baktım ama bulamadım. Mavi pompalı, ön ucunda şeffaf yeşil çanak var. Bunu belli bir yükseklikten tutarak kumu çekmeden kiri alabilirsiniz.

Kir temizleme yoluyla eksilen suyu tamamlamaya kısmi değişim deriz. Böyle su tazelenmiş olur. Su sararmaya başladığı an komple temizlik yaparız. Bu da genel temizliktir. Su idrara bağlı amonyak seviyesinin yükselmesiyle sararır. Buna amonyak patlaması deriz. Hayvanı zehirler.

İç filtreyi haftada bir temizlemek gerekir. Kir içinde biriktiğinde mayalaşıp zararlı bakteri üretir.

Kabuk temiz olduğu sürece fırçalamayın. Bu hayvanı strese sokar.

Merhaba Cem bey tekrar,

Komple akvaryum degisimini nasil yapacagim? Dip sifon ile cekmeyi sanirim anladim. Daha sonda kumu tutup suyu akitip yeni su koyacagim sanirim degil mi, bilmedigim kolay bir yolu var mi bu islemin?

Simdiden tesekkurler

Önce camları içeriden akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile ovalayın. kum yüzeyindeki kirleri dip sifonu ile alın. Sonra kumu karıştırıp kirleri ortaya çıkarın. Eşelenirken bir kısmını kuma gömüyorlar. Havalananları kum üstüne düşünce alabildiğinizi alın. Sonra kumu yine karıştırıp komple bütün suyu alın. Akvaryuma ait maşrapa ile camların üstünden su dökün. Akvaryum yarısına kadar su dolunca kumu yine karıştırıp o suyu da alın. Temiz su doldurun uygun ısıya gelince hayvanları akvaryuma alın.

Cem bey merhaba,

Kaplumbagam beş - beş buşuk cm arası ve su ana kadar iki öğün dediğiniz besinlerle besledim. Kaç cm den sonra tek öğüne indiriyoruz ve mamalarını değiştirmeliyim? 6 cm di sanırım ?

Cevabınız için teşekkür ederim şimdiden...

8 cm kabuk boyu sonrası tek öğüne düşüyoruz.

Tabanda silis kum olmalı. Bu sayede yem bulma amaçlı eşelenip vakit geçiriyorlar.

Ayrıca dışkılarını da yiyorlar.

Şu an hangi yemleri kullanıyorsunuz?

merhaba,

sabah omega one juvenile turtle sticks, aksam da gammarus veriyorum. Evet taban silis kum. Tamam o zamn 8 cm den sonra tek öğün hangi yemi alayım ?

Teşekkür ederim..

Mineral yemde tropical biorept W yada sera carnivor yemlerinden birini alın.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Juvenile bitince omega one adult turtle sticks yeme dönün.

Gammarus bitince tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Geri